theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010


ΣΤΗ  SUGARTOWN Ο ΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ
ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΝΙΑ

Θα τους κάτσει στο σκαμνί……..

Αμέσως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία το καλοκαίρι 2007, εξαγγέλθηκε η Ιόνια οδός.  Ο δήμος Ζαχάρως, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα με 45 ανθρώπινα θύματα, γίνεται πόλος έλξης της προσοχής σε όλο το πανελλήνιο αλλά και διεθνώς. Ο δε δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος  είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Συνάμα λύνει και δένει. Για την Ιόνια οδό, αυτός και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, συμφωνούν απόλυτα   με την προτεινόμενη από το υπουργείο χάραξη πάνω στην παλιά εθνική οδό από τον Καϊάφα έως τη Νέδα. Αντιθέτως όλοι της αντιπολίτευσης (Μπούσμουρας, Βασιλόπουλος, Σαρντάμης και Νικολετόπουλος) αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστείδης Αβραμόπουλος. Αυτό τον καιρό, με την δημιουργία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Ζαχάρως και Περιχώρων με πρόεδρο τον Κων. Αγραπιδά, μετέπειτα υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του Νοεμβρίου, το κίνημα αμφισβήτησης και αντίδρασης  κατά της επιλογής του Πανταζή και των συν αυτώ,  αρχίζει να φουντώνει με πρωταγωνιστές τους κατοίκους των παραλιακών χωριών , από Ζαχάρω μέχρι το Γιαννιτσοχώρι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες σύμφωνα με το  68/2008 βούλευμα του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών Ηλείας στις 3-9-2007 και 4-9-2007 ο Δήμαρχος Ζαχάρως  υπέβαλε πρόταση μομφής στο δημοτικό συμβούλιο κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αριστείδη  Αβραμόπουλο, για απουσία στις στιγμές της πυρκαγιάς, χωρίς αυτό το θέμα να περιέχεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να αποφασίσουν επ΄ αυτής οι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς όμως να έχουν αρμοδιότητα από το νόμο, με αποτέλεσμα δια της υπ, αριθ261/2007 παράνομης και ακυρωτέας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να καθαιρεθείεί ο    πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Οι  δημοτικοί σύμβουλοι, Στάθης Γεντίμης, Δημ. Χρονόπουλος, Σπ. Μπιλιώνης, Αναστ. Λαμπρόπουλος,  Νικ. Λαμπρόπουλος,  Σπήλ. Φωτόπουλος, Γεώργ.  Μπάμης,  Λάμπ. Νικολετόπουλος, Ιών. Σχίζας, Βελούδω Δαϊκου και Κων. Μητρόπουλος ενώ ήταν υπάλληλοι παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους  και στις 3-9-2007 και 4-9-2007 υπερψήφισαν την πρόταση μομφής του Δήμαρχου  με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί ο πρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου, Αριστ. Αβραμόπουλος.   Στη συνέχεια με την παράνομη ανοχή και τις συνεχείς παραβιάσεις της νομοθεσίας από τους Σπυρ. Σπυρίδωνα, Γενικό Γραμματέα και Νικ. Τσώλη Γνικό Δ/ντή της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, το δημοτικό συμβούλιο συνέχισε να λειτουργεί  και εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον Ιωάν. Σχίζα.

Για όλες τις παραπάνω παραβιάσεις του νόμου, ΟΛΟΙ οι ανωτέρω με το  68/2008 βούλευμα του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών Ηλείας παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, κατά τις απολογίες τους  τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ισχυρίστηκαν ότι έπραξαν κατά συνείδηση, κατόπιν διαβεβαίωσης του Δημάρχου για το νόμιμο της διαδικασίας και κατόπιν της έκθεσης των γεγονότων από τον Ιωάν. Σχίζα. Επίσης το βούλευμα αναφέρει ότι  ..Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων πρόκειται για μια «μεθόδευση του Δημάρχου με τον Ιωάν. Σχίζα, καθώς ο Αρ. Αβραμόπουλος αντιδρούσε σε πράξεις του Δημάρχου και ειδικώς στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ ο Ιωάν. Σχίζας δεν αντιδρούσε σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου