theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λαϊκή Τζαμαχιρία της Λιβύης



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ  ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ. ΜΙΛΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΜΕ «Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ». ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ..ΑΓΥΡΙΣΤΟ..ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ...
Θ. Κ.


Ιδού για τον Καντάφι:

.... ποιος ξεχνάει τις στενές ιδεολογικοπολιτικές και κομματικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, με τον Καντάφι: «Ο στρατός [στη Λιβύη] δεν θα έχει καμιά ανάμειξη στην πολιτική. Καταργούνται τα κόμματα. Κι αυτό αποτελεί υλοποίηση της απόφασης του Επαναστατικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην δόμηση μιας αταξικής κοινωνίας. Στόχος, η άμεση δημοκρατία, με βάση την λειτουργία του Δήμου των [αρχαίων] Αθηναίων. Και θα ’πρεπε, νομίζω, να δούμε αυτή την πορεία σαν την πιο επαναστατική στις μέρες μας» δήλωνε ενθουσιωδώς το 1977, μετά την επιστροφή του από τη Λιβύη, ο Ανδρέας Παπανδρέου (Το Βήμα, 26.2.1977).


Σκίτσο Τζων Σπρινγκ
 Θα ήταν όμως πολύ βολικό, αλλά άδικο να περιοριστούμε στο ΠΑΣΟΚ· η στάση αυτή δεν άφηνε αδιαπέραστη την Αριστερά. Ασφαλώς το θέμα είναι πολύπλοκο, και δεν πρέπει να απλοποιούμε ή να βλέπουμε τις προηγούμενες δεκαετίες με τον φακό της σημερινής πραγματικότητας, ωστόσο δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι, στο κλίμα των αντιαποικιακών κινημάτων, του διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, το «σοσιαλιστικό» Μπάαθ και η Λαϊκή Τζαμαχιρία της Λιβύης εντάσσονταν, στον παγκόσμιο συσχετισμό, στο στρατόπεδο των «προοδευτικών δυνάμεων». Και αυτό το «πρωτεύον χαρακτηριστικό» έκανε την Αριστερά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να βλέπει μόνο την εκδίωξη των αποικιοκρατών, την ήττα ιμπεριαλιστών και τυράννων, παραγνωρίζοντας τις νέες μορφές τυραννίας, την εκμετάλλευση, την ανελευθερία και τη βαρβαρότητα του Σαντάμ Χουσεΐν, του Άσαντ ή του Καντάφι.
ΥΓ. Τζαμαχιρία: εξουσία, κράτος των μαζών
Σκίτσο του Λατούφ
 Στρατής Μπουρνάζος  ΕΝΘΕΜΑΤΑ  27-2-11


Κανείς δεν ξέρει τα λάφυρα της φαμίλιας του Καντάφι. Μια τάξη μεγέθους είναι όταν τα χάλασε με την Ελβετία το 2008 επειδή συνελλήφθει ο περιβόητος γιος του. Τότε λοιπόν σήκωσε από τις ελβετικές τράπεζες το ιλιγγιώδες ποσό των 4 δις ευρώ.  
Θ Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου