theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΌΓΟΥΣ

Μιας και αναφέρεστε στη Μάκιστο θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου στον διάλογό σας.
Η πυρκαγιά του 200, υπήρξε όχι μόνο για την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη η Μάκιστος(επτά νεκροί,κατοικίες,φυσικό περιβάλλον και καλλιέργειες) αλλα και στις σχέσεις των ίδιων των κατοίκων της.Σε αυτό κατά την γνώμη μου συνέβαλλαν οι παρακάτω παράγοντες:
1. Η παντελής απουσία της πολιτείας 
2. Η ανικανότητα της κεντρικής εξουσίας για συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, καλύπτοντας όλες τις παραμέτρους οι οποίες αφορούσαν τον οικισμό, το περιβάλλον και τις καλλιέργειες όπως είχε υοχρέωση να πράξει
3. Η παρέμβαση ιδιωτών προς βοήθεια των πληγέντων.Τα παραπάνω ώθησαν πολλούς από τους κατοίκους να κοιτάξουν το δικό τους "σπίτι" και με όποιο τίμημα! Σημαντικό ρόλο σ'αυτό έπαιξε και η τοπική εξουσία, ρόλος που δυστυχώς δεν ήταν ευνοικός για το σύνολο της κοινότητας. Όσο για τον Σύλλογο των Μακισταίων σε εκείνη τη συγκυρία, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προσπαθήσει για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος και εκεί δυστυχώς ήρθε η σύγκρουση...Κάποιοι δεν ήθελαν.
Αυτά για τη Μάκιστο, έτσι για την ιστορία.
Τώρα για τους συλλόγους αποδήμων ή τοπικούς συλλόγους η γνώμη μου είναι ότι είναι καιρός να επανεκτιμήσουν το ρόλο τους. Ασφαλώς η σύσφυξη σχέσεων μεταξύ συμπατριωτών είναι καθήκον και από αυτό οι εκδηλώσεις χοροί κλπ, απαραίτητα. Όμως,όπως διαπιστώσαμε με τον 'Καποδίστρια' και είναι προφανές με τον 'Καλλικράτη" αλλα και με την γενικότερη οικονομική-πολιτική και πολιτιστική κατάσταση στον τόπο μας, οι μικρές μας κοινότητες οδηγούνται στον μαρασμό και την εξαθλίωση.
Τα Δ.Σ. ας σταθούν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε ρόλο διεκδικητικό για ό,τι δικαιούνται. Να ασχοληθούν με σοβαρότητα στα θέματα πριβάλλοντος, να σώσουν και να δημιουργήσουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!Και σε αυτή τη διαδικασία να κινητοποιήσουν πρώτα τα μέλη τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Κι αυτά δεν γίνονται με πελατιακές σχέσεις με πολιτευτές ούτε με "πανηγυράκια". Ας μη βλέπουμε μόνο το δέτρο.Έτσι χάσαμε τα δάση!!!
Δ.Κ.
Από το blog: Καλοδεχούμενες οι όποιες απόψεις αλλά  έχω μια απορία. Καλά στα ....άλλα για προφανείς λόγους ας δικαιολογήσουμε την ανωνυμία, για αυτά όμως, τα πολλιστικά  γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου