theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΟΜΜΆΤΙ ΑΠΌ ΤΗ ΠΙΤΑ;


 Μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και την ανάληψη από την 1/1/11 των νέων αρχών συνεχώς λαμβάνουν χώρα συνεδριάσεις των διαφόρων οργάνων στις έδρες της Περιφέρειας αλλά και των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ), Πάτρα, Πύργο και Μεσολόγγι. Τα θέματα των συνεδριάσεων οπωσδήποτε ενδιαφέρουν όλους τους δήμους, αναλόγως σε πια Περιφερειακή Ενότητα γίνονται, είτε είναι προγράμματα, κατανομές κονδυλίων, πληρωμές, έργα. 
Οπότε οι συνεδριάσεις για την Π. Ε. της Ηλείας γίνονται στον Πύργο και ενδιαφέρουν όλους τους δήμους της Ηλείας, από τον βορειότερο που είναι της ….μέχρι τον νοτιότερο, αυτόν της Ζαχάρως – Φιγαλίας. Ευνόητο είναι ότι σε αυτές τις συνεδριάσεις συμμετέχουν όλοι οι δήμοι αλλά και διάφοροι φορείς ανάλογα το αντικείμενο.  
Στην παρέα της πλατείας στη Ζαχάρω τέθηκε το εξής ερώτημα: Σε αυτές τις συνεδριάσεις αν και είναι κρίσιμες για τις λήψεις των αποφάσεων, ο δήμος Ζαχάρως  εκ των πραγμάτων δεν συμμετέχει καθόλου, παρά ταύτα οι όποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ή των Υπουργείων δεν πρέπει να μεριμνούν και για αυτόν; Δεν πρέπει να κόβουν και ένα κομμάτι από την πίτα και για τη Ζαχάρω; ΟΙ περισσότεροι υποστήριξαν την άποψη οι υψηλά ιστάμενοι έχουν καθήκον να φροντίζουν για όλους, είτε συμμετέχουν είτε όχι. Οι κατανομές και όλα τα σχετικά να γίνονται όχι ανάλογα της δύναμης διεκδίκησης του αιτούντος ή άλλου λόγου βάσει της ανάγκης καθενός.
Από την άλλη μεριά ειπώθηκε ότι όλοι οι δήμοι είναι άξιοι της μοίρας τους και της κατάστασής τους. Επομένως ο Δήμος Ζαχάρως που δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις λόγω των γνωστών δικών προβλημάτων δεν δικαιούται τίποτα.
Έχουμε όχι μόνο τη γνώμη αλλά και την πεποίθηση ότι ο γονέας ενδιαφέρεται και φροντίζει όλα τα τέκνα του το ίδιο και το πρωτότοκο και το μικρότερο κι ας είναι και απολωλός πρόβατο, όπως είναι η Ζαχάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου