theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ...ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ένας ανώνυμος,  Ζαχαραίος στο χθεσινή ανάρτηση σχετικά με την Αυτοδιοίκηση έκανε το παρακάτω σχόλιο: 

 "Ουάου, κοίτα τι κάνουν οι πολιτισμένοι και τι μπορούν να διδάξουν εμάς τους υπανάπτυκτους!!!
¨Εδώ διαβουλεύονταν για έννοιες και θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας και της συμμετοχής, όπως Πράσινη Κοινωνική Οικονομία και οικογενειακή παραγωγή, Ηθική Τράμεζα, ανταλλαγές υπηρεσιών μη χρηματισμένες, Εθελοντισμό, ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και πολλά άλλα αξιόλογα"
Nαι, καλά, welcome to Planet Earth!
Καθρεφτάκια μοιράσανε στην εκδήλωση; Καμιά χάντρα;
(στο πλανήτη που έγινε η εκδήλωση, μαζεύουν τα σκουπίδια εγκαίρως; τα σκυλόσκατα; υπάρχει καθαριότητα; σπασμένα πεζοδρόμια; ή μόνο "ηθική Τράπεζα" και τέτοια;)" 

 Και ιδού η απάντηση:


Κύριε ανώνυμε  πρέπει να είσαι πολύ κακοπροαίρετο άτομο. Γιατί αρνείσαι τη βασική αρχή: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ;
Σινικό τείχος
Σου γράφω και ένα άλλο και αν θες το καταλαβαίνεις: οι γονείς μου στο χωριό σε όλη τους την 85χρινη ζωή τους δεν έχουν πάει ποτέ και πουθενά διακοπές ή ένα ταξίδι ψυχαγωγίας, παρά μόνο στον "Ευαγγελισμό", όπως και όλοι οι γονείς αυτής της γενιάς. Φυσικό δεν είναι να λοιδορούν εμάς τα παιδιά που χαλάμε τα λεφτουδάκια μας στα νησιά του Αιγαίου και να μιλάνε για χάντρες και καθρεπτάκια; Ας πάμε πιο κάτω, στην ταμπακέρα. Όλοι οι εξυπνακισμοί σίγουρα πηγάζουν από το πολιτικό υπόβαθρο  και προσοχή όχι κομματική τοποθέτηση, που τεχνηέντως  την κρύβεις. Όμως αυτή αποκαλύπτεται από τα μηνύματά σου, που είναι γεμάτα μισαλλοδοξία και αποτρόπαιο διχασμό. Τι άλλο να πω; Λυπάμαι αφάνταστα που μετά από τόσα δεινά που μας έρχεται το ένα πίσω από το άλλο,  υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα σπουδασμένοι (ή κάνω λάθος;) που δεν βλέπουν ούτε το δάκτυλό  ούτε το φεγγάρι.

Τέλος  εσένα και των άλλων ..."υπανάπτυκτων" σχετικά με τον  Planet Earth αφειερώνω το παρακάτω βιντεάκι:
:http://www.youtube.com/watch?v=_MW46cu0UM8&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου