theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ 
ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑ (9) ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Πραγματικά ο λαός είναι θυμόσοφος, εξ ενστίκτου σοφός και οι λαϊκές παροιμίες πάρα πολύ εύστοχες και πάντοτε επίκαιρες. Κι αυτός είναι ο λόγος που μένουν ίδιες και απαράλλακτες εσαεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Ένα δημόσιο πρόσωπο δεν απαιτείται να το γνωρίζεις για να συμπεράνεις εάν είναι καλός ή όχι υπάλληλος, πόσω μάλλον ένα λειτουργό, όπως είναι ο δάσκαλος, που το έργο του αντανακλάται άμεσα  στους μαθητές και στην λειτουργία του σχολείου. Από την οροφή που είναι το πανεπιστήμιο μέχρι τη βάση, τα θεμέλια που είναι το δημοτικό. Ένα σχετικό τυχαίο γεγονός, ένα μικρό παράδειγμα  είναι αρκετό να βγάλεις τα συμπεράσματά σου…
Αυτό συνέβη όταν προχθές η Μαριλού, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου και κόρη του ξάδελφου Μανούσου και της Λίζας μου έδειξε μια σειρά με 8 μικρές εφημεριδούλες που εκδίδονται στο σχολείο της και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση. Ένοιωσα μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό όταν άρχισα να τις ξεφυλλίζω. 

Πολύ καλά στήσιμο, ύλη πλούσια και επίκαιρη, πρακτικά απλά πράγματα με περιβαλλοντική ευαισθησία και σεβασμό στην παράδοση χωρίς ίχνος αρχαιοκαπηλίας,  ψυχαγωγικά θεματάκια  (σταυρόλεξο, κόμικς, Γρίφους,Συνταγές) και πολλά άλλα!!! Αφού στο τέλος αναφώνησα ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! Πολύ καλή προσπάθεια!  Βεβαίως αν αξίζουν τόσα μπράβο στους μικρούς μαθητές, άλλα τόσα και περισσότερα αξίζουν στη δασκάλα τους, Μαρία-Κυριακή Καραγγελή που είναι η "αυτουργός" και η συντονίστρια της όλης προσπάθειας. ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ!!! Κι όπως έμαθα χωρίς ουδεμία υλική, ηθική ή άλλη οποιαδήποτε βοήθεια και επιβράβευση. 
Η Μαριλού


 Μάλιστα ! Τέτοια άτομα στολίζουν το λειτούργημα του δάσκαλου και δικαιολογημένα αξίζουν επαίνους και διθυράμβους!!!
Κάθε βδομάδα πιστεύω να υπάρχει ένα μικρό αφειέρωμα για κάθε νέο τεύχος, που θα επιμελείται η ίδια η δασκάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου