theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΙΔΟΝΑΣ "ΣΑΡΕΝΑ"// ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ ΤΟΥ Η ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΙΑ!!!


Με τα παιδιά της:Μάριο και Αγγελική
­­­­­Σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας και ακόμη παραπέρα είναι πάνδημο και ξακουστό ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΣΑΡΕΝΑ» της Καλίδονας είναι η ναυαρχίδα όλων συλλόγων της επαρχίας, πασών  των πολιτιστικών. Καθόλου δεν υπερβάλουμε, αρκεί μια απλή αναφορά των σημαντικότερων δράσεων και των πεπραγμένων:
  •      Πνευματικό Κέντρο
  •       Λαογραφικό Μουσείο
  •      Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις ολόκληρο το χρόνο (κοπή πίτας, Αποκριάτικος χορός, κούλουμα, χοροί, ημερίδες, γιορτή γυναίκας/μητέρας/πατέρα, Γιορτή Νεολαίας, Εκδρομές και  αποκορύφωμα τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στις 22 και 23 Αυγούστου με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα, προσφορά παραδοσιακών φαγητών και Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.
  •      Κοινωνικές προσφορές στους ηλικιωμένους και ανήμπορους πατριώτες.
Ψυχή πρωτεργάτης σε όλα η Τριανταφυλλιά. Έχω την πεποίθηση ότι όλοι οι κοντοπατριώτες και πολλοί άλλοι τη γνωρίζετε από την καλή. Ανάποδη σίγουρα δεν έχει! Σε αυτή την απαράμιλλη γυναίκα στηρίζονται και οφείλονται όλα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως και τα μεν και τα δε. Μεν είναι τα πνευματικά, τα θεωρητικά (προγραμματισμοί, σχέδια, εκδόσεις, φωτογραφήσεις, εμπνεύσεις, δημιουργίες κτ.λ.) και δε είναι όλα τα υπόλοιπα, τα καθημερινά, η λάντζα που θέλουν  πλάτη, δουλειά και κόλο. Τα πάντα περνάνε από την Τριανταφυλλιά.
Το πρώτο μπουζούκι του Τσιτσάνη!
Όλη της η ζωή είναι ένα έπος, από την αρχή μέχρι το τέλος. Με όλα τα δράματα, τις τραγωδίες, τις θείες κωμωδίες και τα κλέη. Για το ψωμί μαζί και το παλούκι, τη μόρφωση και την κοινωνική προσφορά! 

Ο Δημοσθένης Χριστόπουλος κουμουνιστής από τα γεννοφάσκια του (το 34 παρακαλώ!) με όλα τα συνακόλουθα: φυλακές, διωγμούς, καταπιέσεις, κοινωνική περιθωριοποίηση, κοινωνικά φρονήματα. Φτώχεια, δυστυχία και μαζί να θρέψει τρία κουτσούβελα.  Σημαία  όμως, οι αξίες, η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. 

Το νυφικό!!!
Η κόρη, η Τριανταφυλλιά,  μεγαλύτερη και μαζί παραμάνα. Σχολείο μετά εμποδίων, κόπων και στερήσεων και μετά η ΔΕΗ. Νάναι καλά ο παππούς ο εισαγγελέας. Στη συνέχεια αρχή της οικογένειας με τον Κώστα Νιάρχο από την ωραία Αμπελιώνα στις πηγές της Νέδας, οπότε και έρχεται η ύψιστη υπέρβαση, η τελειοποίηση της αγάπης, η ανθρώπινη θεοποίηση. Η ταύτιση της υιοθεσίας με  την ίδια την τεκνοποίηση!  

Το Βαρκό
 Ο Μάριος της και η Αγγελικούλα της!!! Το αποκορύφωμα της ζωής της στην πορεία με μια διαρκή κοινωνική προσφορά αντικατοπτριζόμενη στα μάτια των ψυχών των άλλων. Διαβάστε τι η Τριανταφυλλιά συμβουλεύει τις γυναίκες μέσα από την καρδιά της συνεντευξιαζόμενη στην Εφημερίδα  «ΠΑΤΡΙΣ» στις 19 Οκτωβρίου του 08: «Δεν υπάρχει  καμία διαφορά μεταξύ υιοθετημένου και φυσικού παιδιού. Το παιδί το καταλαβαίνεις όταν το παίρνεις στην αγκαλιά σου, όταν το μεγαλώνεις»
Δεν χρειάζονται περισσότερα.κοιτάτε τα μάτια της, το πρόσωπό της πώς λάμπουν όλα από απέραντη αγάπη για τη ζωή και για τους άλλους. 


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΙΛΛΙΑ 
ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ, ΠΡΩΤΗ!!!

(Στις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευθεί και η ομιλία της Τριανταφυλλιάς στο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό, πέρυσι 27 Ιουνίου.)
Και τέλος αφειρώνουμε και το ξακουστό δημοτικό άσμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου