theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει
Στο δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, αν και έχουν περάσει 115 ολόκληρες ημέρες από την ημερομηνία που έπρεπε να έχει αναλάβει η νέα  δημοτική αρχή, δεν λειτουργεί τίποτα.   Ως εκ τούτου δεν έχει συσταθεί καμιά Επιτροπή (Οικονομική, Ποιότητας ζωής, Διαβούλευσης, Μεταναστών) και ό,τι άλλο προβλέπεται  από το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. 
Ο εκλεγείς δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος έχει εκπέσει από το αξίωμα λόγω παράβασης καθήκοντος. Και ενώ έχει εκδικασθεί από τον Άρειο Πάγο και έχει απορριφθεί και η ένστασή του (απόφαση 298/2011) και έχει πλέον τεθεί σε μόνιμη αργία, η απόφαση δεν έχει έλθει ακόμα στο δήμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Η τύχη της αγνοείται.
Αποτέλεσμα. Θεωρούνται παράνομες όλες οι προσκλήσεις των δημοτικών συμβούλων που έγιναν από τον Παντ. Χρονόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του με συνέπεια να ακυρώνονται όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης. Οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών δεν έχουν πραγματοποιηθεί, γιατί όλες οι συνεδριάσεις (5 τον αριθμό), έχουν κριθεί άκυρες με διαπιστωτικές πράξεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.
Οι πολίτες, εξαιτίας της ολιγωρίας και της αδράνειας της πολιτείας, δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Δήμαρχος και ποιος ο Δημαρχεύων, καθώς ο κος Χρονόπουλος, αν και σε αργία, υπογράφει διάφορα δημοτικά έγγραφα και κυκλοφορεί με όχημα του δήμου, ακόμη και στην Αθήνα.
 Είναι βαρύτατη η ευθύνη της Πολιτείας και ειδικότερα της Περιφέρειας που, παρά τις σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κκ Κουβέλη και Τσούκαλη, επιτρέπει να διαιωνίζεται  η παρανομία και η διαφθορά σε βάρος του δήμου, του τόπου και των πολιτών.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, να τεθεί τέλος στην ανοχή απέναντι στην αυθαιρεσία κή της έκπτωτης δημοτικής αρχής, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το κύρος των θεσμών και επιτέλους να λειτουργήσει ο δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας.
16/4/11            
               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ 
                         ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου