theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ


Ο προεκλογικός αγώνας είναι στο φόρτε του. Βεβαίως στα μέτρα και τα σταθμά κάθε χωριού. Πάντως όλη η επαρχία βράζει, ο δε δήμος Ζαχάρως Φιγαλίας κοχλάζει στην κυριολεξία. Οι λόγοι προφανείς. Ο Πανταζής μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια με τη δικαιοσύνη επιδιώκει και παλεύει σφόδρα για την επανεκλογή του.
Είμαστε παραμονή στην πλατεία της Ζούρτσας. Ο στρατηγός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επιχειρηματολογεί με πάθος στην ομήγυρη υπέρ του συνδυασμού του. Παραδίπλα ο τσοπάνης, φίλος του παλαιόθεν, στέκεται ακουμπισμένος στην γλίτσα του και αφουγκράζεται. Μια στιγμή  κάτι πάει να πει αλλά ο στρατηγός του κάνει κατευναστικό νεύμα ανεβοκατεβάζοντας τη χείρα του και του λέει: «Σιώπα ..Μήτσο και εσύ μαζί μας είσαι…» Ο τσοπάνης όμως τον κόβει και του λέει χαμογελώντας με τη γνωστή βουκολική στωικότητα: «στρατηγέ μου τι έχουνε να ιδούνε τα μάτια μας, ολόκληρος στρατηγός να πηγαίνει πίσω από χωροφύλακα..» Με μεμιάς για λίγο έπεσε τάφου σιωπή .....
Μη απορείτε φίλοι μου, η παράταξη που νίκησε στις εκλογές στο δήμο μας, όχι μόνο είχε επικεφαλής χωροφύλακα αλλά και αρκετούς υποψήφιους χωροφυλάκους και έναν στρατηγό τέως. Γνωστές  από παλιά οι διάφορες Λέσχες  και τα Σωματεία απόστρατων Αξιωματικών και Χωροφυλάκων. Και ποιος δε θυμάται το «Ζ» του Βασιλικού και την ταινία του Γαβρά με τη θρυλική «Καρφίτσα». Βεβαίως δεν έχουμε τίποτα με τα Σώματα Τάξεως και Ασφαλείας αλλά τι να κάνουμε ειδικά οι χωροφυλάκοι εκείνης της σειράς είναι εντελώς αγράμματοι. 
Ε όχι και να μας κυβερνήσουν κιόλας!!! 
(Πρώτη πηγή εφημερίς Οδός Νέστορος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου