theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΑΛΙΣΤΑ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ! ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ


Το Γιαννιτσοχώρι όπως και τα υπόλοιπα χωριά του Πύλιου Πεδίου ταλανίζεται από χρόνια προβλήματα που ανήκουν σε δύο κατηγορίες.
Στην πρώτη περιλαμβάνονται τα προβλήματα του οικοδομήματος που είναι υπαρξιακά, ζωτικά για τους ίδιους τους κατοίκους.
Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται αυτά του εποικοδομήματος που έχουν να κάνουν με το ευ ζην των κατοίκων, όπως την ψυχαγωγία, την καλαισθησία και γενικώς με τον πολιτισμό.
Ένα έργο που ακουμπά και στις δύο κατηγορίες είναι αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε σε αυτή τη δημοσίευση. Για όλα τα υπόλοιπα επειδή σχετίζονται άμεσα με τη σωστή λειτουργία του δήμου, θα γίνει ενδελεχής αναφορά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
 Λοιπόν, μέγιστη αναβάθμιση της πολιτιστικής εικόνας όχι μόνο του χωριού αλλά και ολόκληρου του δήμου είναι η δημιουργία ενός μικρού υπαίθριου θεάτρου. Για φανταστείτε ένα θέατρο και μάλιστα με το όνομα «Θέατρο Νέδα» τι αίγλη και τι φήμη θα έχει σε όλη τη χώρα!!! Δεν θα είναι μαγεία να βλέπεις Αντιγόνη και Οιδίποδα κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι και η θάλασσα να λαμπυρίζει μπροστά σου; Είναι ένα έργο-όνειρο μεγαλεπήβολο και λαμπρό και σίγουρα απαιτεί εθελοντικές διαθεσιμότητες και προσφορές ψυχής και σώματος. Όμως τίποτα δεν είναι αδύνατο και ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλουμε. Κατάλληλος χώρος για ευνόητους λόγους είναι το γυμνό τούμπι κάτω από την ταβέρνα του Πετροπούλη. Χωρίς καμία αμφιβολία είναι το έργο που θα αλλάξει την όλη
 εικόνα του χωριού και όλης της περιοχής. Για αυτό πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι οι κάτοικοι και να γίνει πάνδημο αίτημα. Η Κτηματική στην οποία ανήκει όλη η παραλία για λόγους δημοτικούς, κοινωφελείς και για μια κατασκευή που να δένει με το περιβάλλον (σίδηρο, ξύλο και πέτρα) και με την σχετική κινητοποίηση όπου δει και μέσω της Κοινότητας είναι σίγουρο ότι θα ενστερνιστεί το αίτημα και θα υποκύψει εάν δεν συναινέσει, που πιστεύω ότι τελικά θα γίνει. Πλέον προς αυτό το σκοπό πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε. Βασικά είναι ανάγκη να γίνει μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης και δημοσιοποίησης στα τοπικά ΜΜΕ (εφημερίδες, κανάλια, περιοδικά), στους βουλευτές της περιοχής και σε όλους τους επώνυμους παράγοντες της ευρύτερης περιοχής. Ακόμη και στους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους αλλά και στους αντίστοιχους των εν Αθήναις ετεροδημοτών  και στην Ομοσπονδία τους.
Αμέσως στη συνέχεια πρέπει να γίνουν τα διαβήματα σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας σε επίπεδο δήμου, νομού και περιφέρειας αλλά κυρίως στην Κτηματική αφού πριν καταρτιστεί η ανάλογη μελέτη, τα σχέδια και ό,τι άλλο απαιτηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

{ Οι πίνακες ζωγραφικής είναι από την έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών
στο Λαύριο  σε συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου