theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (2)

ΜΕΡΟΣ 2ο

2.  ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Σε ένα προϋπολογισμό που δεν αναφέρεται ούτε ένα Ευρώ από προγράμματα των ΕΣΠΑ καταγράφονται μια σειρά από Πρόστιμα. Ενώ η δημοτική αρχή δεν είναι ικανή να φέρει  λεφτά στον τόπο λόγω ανικανότητας και κακοδιοίκησης  φορτώνει τους πολίτες με υψηλά πρόστιμα.
2.1       Πρόστιμα
Ο Προϋπολογισμός, περιλαμβάνει δαπάνη πάνω από 150.000 ευρώ για πληρωμή ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.
Ρωτάμε:
Γιατί ο Δήμος, δηλαδή οι ΔΗΜΟΤΕΣ, πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, έστω και ένα ευρώ, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των υπευθύνων;  
Και με την ευκαιρία αυτή θέτω υπόψη σας το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ των προστίμων εξ αιτίας των καντινών (ύψους 2.060.000 ευρώ περίπου) που έχει χρεωθεί στον Δήμο και έχουν  πάει ήδη στο Δημόσιο Ταμείο για είσπραξη.
Δηλώνουμε ότι η Μείζον Αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψει αυτά τα τεράστια ποσά να τα πληρώσουν οι ανυποψίαστοι Δημότες.
Σας βεβαιώνουμε εσάς και  όλους τους Δημότες μας, ότι θα αγωνιστούμε τα ποσά αυτά να καταλογιστούν στους υπεύθυνους, που με την κακοδιαχείριση και την παραβατική τους συμπεριφορά  «φόρτωσαν» στις πλάτες των Δημοτών αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα.
Η αποτυχημένη «επιχειρηματικότητα» που εξάσκησε ο τ. Δήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν τον ΤΟΠΟ στην υποανάπτυξη.
Κατάντησε το δήμο χρεοφειλέτη στα Δημόσια Ταμεία και ποιος ξέρει που αλλού και σε ποιους άλλους.  
Από την άλλη πλευρά όσους επαγγελματίες – τους καντινιέρηδες κυρίως - τον εμπιστευτήκαν τους έριξε σε οικονομικές περιπέτειες.

2.2       Δικαστική αποζημίωση στον πρώην πρόεδρο  Αρ. Αβραμόπουλο
Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται επίσης ποσό 35.000 ευρώ που προεξοφλεί  ο Δήμος ότι θα καταδικαστεί να πληρώσει ως ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Α. Αβραμόπουλου. Αλλά κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλοι γνωρίζετε ότι η υποχρέωση αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανεύθυνης συμπεριφοράς του κ. Χρονόπουλου, που πάντα με το «ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ» και παράνομα, έπαυσε από τα καθήκοντά του τον κ. Αβραμόπουλο.
ΡΩΤΑΜΕ:
Θα δεχθείτε να πληρώσουν οι Δημότες μας τα καπρίτσια του κ. Χρονόπουλου;
Με άλλα λόγια, θα ζημιώσετε τον Δήμο για χάρη του κ. τέως;
Σας θυμίζουμε  ότι ο κ. Χρονόπουλος επαύθει  από τα καθήκοντά του ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Γιατί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
Αν εσείς δεν θέλετε να καταλάβετε τον αγώνα της Μείζονος Μειοψηφίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο, είμαι βέβαιος ότι οι Δημότες τον καταλαβαίνουν πολύ καλά και θα τον καταλάβουν καλλίτερα, όταν με τον χρόνο θα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα στοιχεία για την κακοδιαχείριση στον Δήμο, που σαν συνέπεια έχει αφενός την χρέωση του Δήμου με τεράστια ποσά και αφετέρου την καθυστέρηση και την υπανάπτυξη του τόπου.
Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην πληρώσουν τα χρήματα αυτά οι Δημότες. Πρέπει όμως και εσείς να αναλάβετε στις ευθύνες σας, για να μη βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση που βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός της παράταξής σας.

2.3       Φημολογούμενα χρέη του Δήμου στην Αγορά
Επειδή κυκλοφορούν έντονα φήμες στην ΑΓΟΡΑ ότι «ο Δήμος χρωστάει παντού», προτείνω να αποφασίσει το Δ.Σ. να κληθούν άμεσα (με ανακοίνωση στον τύπο) όλοι όσοι έχουν οικονομικές απαιτήσεις και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να καταγραφούν τα τυχόντα χρέη - ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ επιτέλους ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ -  και όσοι δικαιούνται να εξοφληθούν.

Είναι υποτιμητικό ο Δήμος να διασύρεται σαν μπαταχτσής.
Θέλουμε έναν Δήμο με κύρος και παραδειγματική διαχείριση που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους Δημότες και τους συναλλασσόμενους μαζί του.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι εμείς που εκπροσωπούμε, εδώ μέσα, τους δημότες                                      - Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση -  θέλουμε δημότες ενημερωμένους για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου.

2.4       Διαχειριστικός έλεγχος
Τα ποσά του προϋπολογισμού είναι τεράστια. Τα 22.768.503 ευρώ για να έχουμε και μία αντίληψη ακόμη για το τι αστρονομικό ποσό μιλάμε αντιστοιχεί σε 7,5 δισεκατομμύρια δραχμές (ακριβώς 7.758.367.397 δραχμές), που πρέπει να πιάνουν τόπο και να μη σπαταλούνται δεξιά και αριστερά. Ιδίως στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης.

Γι΄ αυτό προτείνουμε να στηρίξετε όλοι την πρότασή μας για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ των δύο προηγούμενων τετραετιών.
Η Συμπολίτευση πιστεύουμε ότι δεν έχει λόγο να μη στηρίξει την πρόταση αυτή, αφού υποτίθεται ότι έχει  εμπιστοσύνη στα πρόσωπα και τα πεπραγμένα του παρελθόντος, γι΄ αυτό ζητάμε να είναι ομόφωνη η απόφαση για τον διαχειριστικό έλεγχο.  Είναι προφανές ότι ο έλεγχος θα συμπεριλάβει και την ΔΕΥΑΖ.
Η μη αποδοχή της πρότασής μας ισοδυναμεί με συγκάλυψη από την πλευρά σας. 

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:
3.1                      Προτείνουμε την πραγματοποίηση  Διαχειριστικού Ελέγχου για τη χρονική περίοδο των δύο προηγούμενων θητειών, που θα συμπεριλάβει και την ΔΕΥΑΖ.
3.2                         Προτείνουμε να κληθούν οι τυχόν χρεώστες του Δήμου να υποβάλλουν τις απαιτήσεις τους, ]ώστε να γνωρίζει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του και να δρομολογήσει την εξόφληση των χρεών του.
3.3       Προτείνουμε την κατάργηση της Απόφασης αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών ΟΑΠ/Β2/ΟΙΚ/15814/3-7-2006 (ΦΕΚ 629/Δ/24-7-2006) Υπουργού ΥΠΕΚΑ (πρώην ΠΕΧΩΔΕ).
Έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την νομιμότητα της διαδικασίας και γι΄ αυτό καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό στο σύνολό του, εκτός από:
1.            Τις δαπάνες της μισθοδοσίας και ασφάλισης (εξαιρουμένων των δαπανών που αναφέρονται στις αμοιβές των συμβούλων του Δήμαρχου, για τα καθήκοντα και το έργο των οποίων θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στο Δ.Σ.),
2.            Τις δαπάνες της πολιτικής προστασίας,
3.            Τις δαπάνες για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και
4.            Τις δαπάνες για την αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου