theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "Η ΝΕΔΑ"



Από την τελευταία αναφορά μας (3-5-11) έγιναν τα εξής:
  •       Ο Νώντας Τριγάζης, Πρόεδρος της Τ.Κ. Γιαννιτσοχωρίου υπέβαλε αίτηση στη δασονομία Ζαχάρως προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή του θεάτρου στον επιλεγόμενο χώρο. Για αυτό το λόγο κλιμάκιο της δασονομίας εντός της βδομάδας θα επισκεφθεί την παραλία του χωριού όπου θα προβεί στη σχετική επί τόπου πραγματογνωμοσύνη. Εν τω μεταξύ έχουμε έρθει σε επαφή με το Δασαρχείο Κρεστένων (δασάρχης Βασ. Γιακουμής) και ευελπιστούμε όλα θα πάνε καλά!
  •          Αρχής γενομένης από την Αυστραλία, που έχουμε ισχυρή ομογένεια, άρχισε η αποστολή της σχετικής επιστολής για την απαραίτητη αρωγή στο έργο. Ανάλογη επιστολή θα αποσταλεί και σε άλλα πρόσωπα του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Ακολούθως για τον ίδιο σκοπό θα προβούμε σε διαβήματα σε όργανα της Πολιτείας (δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού..) και σε νομικά πρόσωπα (τράπεζες, επιμελητήρια…).
Η εν λόγω επιστολή είναι η εξής:
 ΑΓΑΠΗΤΟΙ(ΕΣ)  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ(ΙΣΣΕΣ)

 Αυτή η επιστολή που σας απευθύνουμε έχει  ένα μεγάλο κοινό σκοπό. Ο σκοπός  έχει να κάνει με αυτό που όλους μας ενώνει και πάλλει την καρδιά μας από απέραντη αγάπη και έντονη συγκίνηση που είναι το χωριό μας, η γενέτειρά μας.

Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα ότι η προσφορά στο πλαίσιο του δυνατού, για την πραγματοποίηση ενός καλαίσθητου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενός ανοιχτού  θεάτρου θα συντελέσει εσαεί στην αναβάθμιση του τόπου μας σε όλους τους τομείς, πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό. Η καταλληλότερη τοποθεσία κρίνεται πως είναι η παραλία με θέα το ηλιοβασίλεμα στο απέραντο Ιόνιο.

Όλοι κατανοούμε τη σημασία  της πραγματοποίησης αυτού του θεάτρου!

Και επειδή η παραλία  είναι αγαθό για όλους τους ανθρώπους και ο πολιτισμός με την τέχνη δεν έχουν σύνορα και πατρίδες, πρώτα και κύρια στηριζόμαστε στη θέληση και στην αρωγή των απανταχού πατριωτών και φίλων και από τα τρία αδελφικά χωριά, Άγιο Ηλία, Γιαννιτσοχώρι και Πρασιδάκι.

Δηλώνουμε δε ότι επουδενί δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία του περιβάλλοντος.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο όλοι μας να συμπαραταχθούμε και να βοηθήσουμε και να είσαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε!!!

Το επιζητά εναγωνίως η Νέδα που είναι τροφός μας επί αιώνες.



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μανουσοπούλου Ντιάνα, Ηρειώτου- Γαρδέλη Ματίνα, Τριγάζης Νώντας, Παπακυριακόπουλος Θοδ., Καλογερόπουλος Λυμπ., Γιακουμόπουλος Γιακ,., Διαμαντόουλος Χαραλάμπης, Παπαθεοδώρου Θανάσης, Κόλλιας Γ. Ηλίας, Τάγαρης Θύμιος, Κόλλιας Θεόδ., Ντούφας Ηλίας, Διαμαντόπουλος Νικ. και  οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου και Α.Ο ΝΕΔΑΣ.

Κάνουμε δε γνωστό στους άμεσα ενδιαφερομένους ότι  η  Επιτροπή για το Θέατρο (η ΝΕΔΑ) που δεν είναι κλειστή, έγινε 15μελής. Επί πλέον προστέθηκαν  η Ματίνα Ηρειώτου-Γαρδέλη, δημοσιογράφος στα ΝΕΑ  και ο Διαμαντόπουλος Χαραλάμπης συντ. ιδιωτικός υπάλληλος και λάτρης του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου