theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ


Την προηγούμενη Τρίτη έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ με αντικείμενο την κατάθεση του προϋπολογισμού για φέτος από την συμπολίτευση και περαιτέρω την ψήφισή του μετά τη σχετική διαλογική συζήτηση όλων των παρατάξεων.
Αξίζει να αναφερθούν τα εξής:
  • Το ύψος του προϋπολογισμού φθάνει τα 22.768.503 Ευρώ.
  • Από το προηγούμενο έτος υπάρχει υπόλοιπο 3.200.000 ευρώ (2.000.000 η Ζαχάρω και 1200.000 η Φιγαλεία)
  • Υπερψηφίστηκε από σύμπασα την συμπολίτευση, ως δημοτική αρχή, όπως ήταν φυσικό και επίσης ομόφωνα  και από την ελάσσονα αντιπολίτευση(Αγραπιδάς)
  • Καταψηφίστηκε ομόφωνα από τη μείζονα αντιπολίτευση (Αλεξανδρόπουλο).
Ο προϋπολογισμός, όπως τονίσθηκε και από την αντιπολίτευση, έχει αρκετά αρνητικά, όπως:
  • Ένα σοβαρό ποσό (7.508.000 ευρώ) που είναι για επιτέλεση σοβαρών έργων, κυρίως οδοποιίας, είναι στον αέρα με αμφίβολη χρηματοδότηση, καθότι δεν υπάρχουν συμβάσεις, ούτε καν  περιβαλλοντικές μελέτες.(Τα ποσά αυτά καταγράφονται κάθε χρόνο απο το 2008, μετα την πυρκαγιά χωρίς τα έργα ποτέ να γίνονται.)
  • Περιλαμβάνει δαπάνες για πρόστιμα που επίκεινται, όπως 150.000 διάφορα, 35.000 αποζημίωση Αβραμόπουλου, 2.060.000 καντίνες. Όταν για το μεγάλο τελευταίο ποσό υπάρχει καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος του τέως δημάρχου.
Πολύ θετικό είναι ότι υπάρχει υπόλοιπο χρημάτων από πέρυσι και αυτό κατά τη γνώμη μας πρέπει να το τονίσουμε.  Ο Αλεξανδρόπουλος υποστήριξε ότι αυτό το υπόλοιπο υπάρχει διότι δεν έχουν πληρωθεί διάφοροι εργολάβοι, πράγμα για το οποίο βοά όλη η αγορά.
Πρέπει να τονισθεί και για μια άλλη φορά η καθόλα επικριτική στάση του Αγραπιδά που χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό τέλειο και τα νούμερα ακριβή και αληθή. Μάλιστα ο φίλος που σε αυτόν ανήκει το σχετικό ρεπορτάζ μου ανέφερε γελώντας ότι ίσια που δεν έδωσε συγχαρητήρια! Όμως στη δευτερολογία του τόνισε ότι ο δήμος είναι ένα μπάχαλο και ότι έχουν περάσει 5 μήνες πλήρους απραξίας οπότε είναι δύσκολο να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός σε όλη του την έκταση. Και είναι παράξενο, που ακόμα δεν παραδέχεται ποιοι έχουν την ευθύνη.  Δεν μπορώ να διανοηθώ τον ακριβή λόγο, αν και πάρα πολλοί πρώην υποστηριχτές του και τι δεν του καταλογίζουν. 
Για την Ιόνια Οδό σύμπασα η αντιπολί τευση τάχθηκε κατά της μηδενικής λύσης και υπέρ της ανατολικής χάραξης. Μας είναι άγνωστη η τωρινή θέση του δήμου.
Με την ευκαιρία, επειδή ο καιρός περνά,  να υπενθυμίσω  το άρθρο 86 του Καλλικράτη που στην 1η παράγραφο αναφέρει ότι: "Κάθε έτος το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του καθορίζει το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού εξόδων του επόμενου έτους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Η απόφαση αυτή διαβιβάζεται στο συμβούλιό της έως το τέλος του Ιουνίου."
Για φέτος ..Θεός και ψυχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου