theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στη Δημοτική αρχή, Αντιπολίτευση και Εμπορικό Σύλλογο

Επειδή η Κυκλοφοριακή ρύθμιση και η ανάπλαση του κεντρικού άξονα της Ζαχάρως. πρωτεύουσας του δήμου, αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας, όχι μόνο για τους επαγγελματίες εμπόρους και τους δημότες, Ζαχαραίους ή μη, αλλά και για τους επισκέπτες, τουρίστες και όλους, αποστέλλουμε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  και κάνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους (Δημοτική αρχή, Αντιπολίτευση, Εμπορικό Σύλλογο ακόμη και δημότες) να συμβάλουν ο καθένας από τη μεριά του και όπως μπορεί για την γρήγορη αποπεράτωση του έργου.
Από την αρχή, από όλους πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:  
  •         Σε όλες τις πόλεις και τις πολιτείες η σύγχρονη τάση που συνάδει με την Οικολογική πλευρά των πραγμάτων είναι η πεζοδρόμηση και η απομάκρυνση, όσο το δυνατόν των αυτοκινήτων και η υιοθέτηση ήπιων μορφών κίνησης και ενέργειας, όπως τα ποδήλατα, τα τραμ κ.τλ. Ειδικά στις μικρές πόλεις τα αυτοκίνητα κινούνται περιφερειακά, όπου και υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευσης.
  •         Τα  έργα αυτά είναι ολοπαγή, μακράς πνοής και δεν γίνονται συχνά, οπότε και μια καθυστέρηση ενός και δύο ετών έχει πολύ μικρή σημασία. Να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη.  
  •       Το σχέδιο που ισχύει (μονοδρόμηση, μια λωρίδα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και αρκετές θέσεις για στάσεις) πλησιάζει προς αυτή την αντίληψη. Τα προτερήματα  από τις άλλες επιλογές είναι καταφανή (πλατιά πεζοδρόμια, άνετη κυκλοφορία των πεζών και καλύτερη εμπορική λειτουργία και χρήση).
Έκκληση λοιπόν στη(ον) 
         : Δημοτική αρχή που βεβαίως χρεώνεται την όλη καθυστέρηση κυρίως λόγω του τρόπου λειτουργίας της απαξιώνοντας με το έτσι θέλω κάθε εποπτεύουσα αρχή. Πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια για να ληφθεί μια απόφαση και αυτή την άλλαξαν. Επομένως δεν είχαν προβεί σε ενδελεχή έλεγχο του θέματος. Μια και χάθηκε αρκετός χρόνος, περίπου 4 μήνες,  με τα γνωστά θέματα της ακύρωσης αποφάσεων αλλά και συνεδριάσεων, είναι ανάγκη πλέον ΟΛΑ να γίνουν γρήγορα και κυρίως νόμιμα. Τα πείσματα και οι αγκυλώσεις να μείνουν στο παρελθόν γιατί δεν οδηγούν πουθενά.
       : Αντιπολίτευση που πρέπει να συνδράμει, ασκώντας με σωστό τρόπο το ρόλο της και κρατώντας το ύψος της, μακριά από μικροπολιτικές και στείρες αντιλήψεις. Πολλές φορές η απόλυτη και ωμή επίκριση δεν είναι αντιπολίτευση. Αλίμονο, όχι επειδή δεν είναι εξουσία να λέει όχι σε όλα, άκριτα και από συνήθεια. Όλα είναι σχετικά.
        : Εμπορικό Σύλλογο που σίγουρα έχουν απηυδήσει με το πρόβλημα, να μην εναντιώνεται με ωμή απολυτότητα, αλλά να λάβουν υπόψη τους ότι η εφαρμοζόμενη επιλογή ταιριάζει με το όλο τοπικό εμπόριο και νταραβέρι διότι το είδος των καταστημάτων έχει να κάνει με την διακίνηση και την κατανάλωση λιανικών προϊόντων και όχι ογκωδών εμπορευμάτων, όπως είδη μαναβικής, κρέατα, βιβλία, είδη δώρων, φάρμακα, ενδύματα και όχι π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικοδομής και άλλα τέτοια συναφή.

ΕΙΘΕ ΛΟΙΠΌΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ  ΠΟΥ "ΟΛΙΜΕΡΙΣ ΤΟ ΧΤΙΖΑΝΕ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ¨!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου