theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ " Η Ολυμπιακή Πρόοδος"

Τράντα (30) ολόκληρα χρόνια έχει στις πλάτες της η Ομοσπονδία των Τοπικών Συλλόγων Ολυμπίας. Πλέον έχει γίνει θρυλική η πολύ σπουδαία παρουσία και η αξιόλογη δράση της Ομοσπονδίας στον κρίσιμο χώρο των πολιτιστικών   δράσεων σε όλη την Ολυμπία. Για όλα τα συναφή θέματα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και έχει αγκαλιάσει  όλους τους συλλόγους των ετεροδημοτών Ολυμπίων στην Αθήνα.  Ειδικά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης η Ομοσπονδία κρίνεται απαραίτητη και επιτακτική. 
Η όλη της δράση είναι αξιόλογη και αποτελεσματική. Πρώτη για την υφαρπαγή του Επικούρειου Απόλλωνα επί Σαμαρά Υπουργού Πολιτισμού, Πρώτη στη κινητοποίηση της εξόρυξης του λιγνίτη,  Πρώτη για τη σωστή χάραξη της Ολύμπας  Οδού και  τόσα άλλα.
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στο μακρόβιο και άξιο Πρόεδρο της Δημήτριο Μανώλη, τον Γ.Γ Αγαθοκλή Παναγούλια και όλο το Δ.Σ.
Κάθε χρόνο γίνεται η τακτική Γ.Σ. των αντιπροσώπων των δήμων. Φέτος θα γίνει στις 15 Μαΐου στην αίθουσα της Ομοσπονδίας (Εμμ. Μπενάκη 25 Αθήνα), ημέρα Κυριακή και ώρα 10 πμ.
Είναι μεγάλη ανάγκη να μην απουσιάσει κανένας Σύλλογος 
από τη Γενική Συνέλευση.



Γενικώς για τους Συλλόγους διαβάστε το μικρό σχετικό  απόσπασμα από την εφημερίδα «ΠΑΝΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» του Ευάγγελου Πολ. Γιαννικόπουλου με τη χαρακτηριστική του ..πένα:
«.. Μα ..ω αφελείς, δεν έχετε κατανοήσει την έννοια και τη σημασία της υπάρξεως ενός Συλλόγου; Ο Σύλλογος, ο κάθε Σύλλογος μεταξύ άλλων, αποτελεί πέριξ του οποίου συναθροίζεται μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, με κοινή καταγωγή, κοινά ενδιαφέροντα γενικά και αγωνίζεται για την υποστήριξή των ή την διατήρησή των, ώστε να μη χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν προβλέπετε ότι
η διάλυση των Συλλόγων , κυρίως των πολιτιστικών, αποτελεί τη χαριστική βολή του πολιτιστικού θανά του μας και την απαρχή μιας νέας ζωής; Μιας ζωής που θα αποτελούμε όλοι αριθμούς όντων χωρίς ιδανικά, χωρίς ταυτότητα, με έναν αριθμό στην πλάτη μας χρήσιμο για να μας ταξινομούν σαν τα ζώα. Φρονούμε ότι καιρός να αρχίσει μια πολιτισμική επανάσταση, μαχητική με πολιτιστικές εκδηλώσεις και προβολή. Έτσι μόνο θα αντισταθούμε στην επερχόμενη λαίλαπα της αφομοίωσης της προσωπικότητάς μας και της απώλειας της ταυτότητάς μας. Οι Σύλλογοι πρέπει να ζήσουν»  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου