theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ; ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡOΒΛΗΜΑ!!!


Επειδή έχουμε προσωπική εμπειρία για τις καντίνες και τους καντινιέρηδες του Γιαννιτσοχωρίου θα αναφερθούμε σε αυτές. Βεβαίως όσα αναφέρονται, σε μεγάλο ποσοστό κοντά στο 90% είναι  κοινά και αφορούν και τις υπόλοιπες.
  Ότι λοιπόν πιο ωραίο έχει να επιδείξει τούτο το χωριό είναι η παραλία του Αϊ Νικόλα με τα πεύκα, τις θίνες την απέραντη αμμουδιά και τις ωραίες καντίνες – μαγαζιά. Όμως το καθεστώς που επικρατεί είναι απαράδεχτο. Χρόνια και χρόνια, πάνω από τριάντα (30), διαιωνίζεται ένα καθεστώς ομηρίας. Επί οχτώ (8) χρόνια, από τη μια μηνύσεις, πρόστιμα επί προστίμων από την Πολεοδομία, την Κτηματική  ή άλλο όργανο της Πολιτείας και από την άλλη καθησυχαστικές υποσχέσεις υπό μορφή προστασίας από τον πρώην δήμαρχο, πάντα όμως στο γνωστό πνεύμα του παραγκωνισμού και της υποβίβασης των νόμων. Πλήρης δηλαδή ανευθυνότητα που άγγιζε την κοροϊδία από το κρατικό όργανο που είναι ο δήμος και έχει σκοπό την υπεράσπιση των νόμων, τη περιφρούρηση των κοινών συμφερόντων και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Και όλα αυτά για τους ευνόητους λόγους, καθαρά ψηφοθηρικούς. Πραγματικά τους ανθρώπους τους πήρε στο λαιμό του. Και έτσι, σιγά-σιγά το πρόβλημα διογκώνονταν και έγινε μέγας βραχνάς, δαγκάνα.
 Ότι και να γίνει πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:
 
  • ·     Και οι δυο καντίνες έχουν μια αξιοζήλευτη θέση και αυτό μπορούμε άνετα να το ισχυριστούμε από οποιαδήποτε  άποψη αναφοράς. Συνταιριάζουν και δένουν με το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό. 
  • ·     Συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή εικόνα της παραλίας, στην εξυπηρέτηση των δημοτών, βεβαίως με το αζημίωτο και αποτελούν πόλο έλξης και από άλλα χωριά ακόμη κι από την ορεινή Μεσσηνία.
  • ·     Οι εποχιακές αυτές επιχειρήσεις είναι καθαρά οικογενειακής μορφής και έχουν στηθεί με αρκετό κόπο, χρήμα κυρίως όμως με μπόλικο μεράκι. Ειδικά ο Κορκολής από μικρό παιδί σε αυτή τη καντίνα έχει επενδύσει ουκ ολίγους κόπους και όνειρα πάνω από 25 χρόνια.
 ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ;
Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και ιλιγγιώδη και όπως όλοι παραδέχονται είναι εντελώς αδύνατο να αποπληρωθούν από τους καντινιέρηδες. Οπωσδήποτε δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει ο δήμος τα πρόστιμα και να τα ρίξει στις πλάτες των δημοτών. Για αυτή την περίπτωση  υπάρχει καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.
Οι καντινιέρηδες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξει ένας διακανονισμός στα μέτρα του δυνατού. Ελάττωση των προστίμων ή και μηδενισμός αρκετών από αυτά. 
Πάντως ανεξαρτήτως της εξέλιξης οι καντίνες ΠΡΕΠΕΙ λειτουργήσουν  πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας για το καλό των ίδιων των καντινιέρηδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου