theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα αξιώνουν αλλαγή πορείας. Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει  προσανατολισμό στην οικονομική πολιτική της και να μην προχωρήσει μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος σε νέες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και σε περικοπές κοινωνικών δαπανών.
          Είναι επίσης ανάγκη να υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες για μια ριζική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, οι οποίες να αφορούν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των βουλευτών χωρίς την ύπαρξη προνομιακών ρυθμίσεων που είναι άσχετες με την άσκηση των καθηκόντων τους, τη μεγάλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα  κόμματα, την ενίσχυση της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και την καθιέρωση μορφών κοινωνικού ελέγχου της ασκούμενης πολιτικής.
        Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από βαθιές τομές ουσιαστικού εκδημοκρατισμού. Ο εκδημοκρατισμός και οι αλλαγές του πολιτικού συστήματος δεν έχουν σχέση με την αόριστη και ισοπεδωτική αντίληψη  αντικοινοβουλευτικής ρητορικής, που μπορεί να λειτουργεί τελικά ως στοιχείο αποδυνάμωσης της ίδιας της δημοκρατίας.

06 / 06 / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου