theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Α] Τι μου είπε ένας από τους κατηγορούμενους γιατρούς:
- "Μας έχει έλθει εγκύκλιος από το υπουργείο, που καθορίζει ότι το 30% των φαρμάκων σε μια συνταγή πρέπει να είναι ελληνικής παραγωγής ...εγώ δεν πρόκειται να πάω φυλακή......"
Β] Τι μας έγραψε ένας (μια) φίλος (η) φαρμακοποιός που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω όνομα και τέτοια:
  "Θοδωρή η καταγγελία για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας είναι πέρα για πέρα σωστή. Πράγματι αλλάζουν τα φάρμακα των γερόντων και αυτό έχει πολλές δυσμενείς συνέπειες, όπως:
  • Αυτά τα φάρμακα τα έχουν γράψει ειδικευμένοι γιατροί κυρίως νοσοκομειακοί των Αθηνών και τα γερόντια συνήθως έχουν χάσει την πρώτη συνταγή αλλά πάντοτε, επί χρόνια παίρνουν τα ίδια φάρμακα.
  • Έτσι τα γερόντια με τα χρόνια έχουν μάθει τα φάρμακά τους με το χρώμα, δηλαδή το πράσινο είναι για την πίεση κάθε πρωί, το μπλε για την καρδιά κάθε μεσημέρι και ούτω καθεξής.
  • Πολλές φορές γράφουν φάρμακα πολύ πιο ακριβά και καλά κάνεις που γράφεις το λόγο.Όπως π.χ. αντί του salospir (80 λεπτά) γράφουν το  Darxa που κάνει 33 ευρώ.
{ΠΕΡΙΜΕΝΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ, ΠΟΥ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ.
Γ] Με την ευκαιρία αναφέρω και ένα σχετικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Φασκομηλιά (Μουντρά) στο πλαίσιο  της εβδομαδιαίας(;) επίσκεψης στα αγροτικά γιατρεία των χωριών του δήμου, μεταξύ του γιατρού και μιας γερόντισσας, η οποία είχε συνταγή από τον καρδιολόγο το Φλάρη αλλά και κατάσταση με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αφού τις γράψει ο γιατρός στο βιβλιάριο της..Τελικά και της άλλαξε μερικά φάρμακα και δεν τις έγραψε καν τις εξετάσεις λέγοντας στη γριούλα ότι ξέχασε το ειδικό βιβλιάριο. Όμως την κάλεσε να πάει την άλλη μέρα στη Ζαχάρω, στο Κέντρο Υγείας. και του λέει η γριούλα: "Ρε γιατρέ μου καλό παιδί έτσι θα έλεγες στη μάνα σου; Εάν είχα τα λεφτά για να έρθω στη Ζαχάρω θα πήγαινα στην Κυπαρισσία να τις γράψω κατευθείαν "
        ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Για την απάντηση του γιατρού περί 30% ελληνικά Ή δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο γιατί πρόκειται περί αθέμιτου ανταγωνισμού και μας πάνε κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο  Ή αυτός που το συνέταξε είναι εντελώς μ.......ς.
       ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Θα επιδιώξουμε να έχουμε την επίσημη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου