theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΝ

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ 
ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ
ΤΑ ΤΡΑΠΑΖΑΚΙΑ ΕΞΩ
Αποδεχτό τοις πάσι είναι πως οι σχέσεις και οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό. Υπ΄ αυτή την έννοια οι διάφορες εκδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις, πολιτικές και μη, οι διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, τα φεστιβάλ, οι θρησκευτικές συνάξεις και λειτουργίες, αλλά και τα καφενεία με τις παρέες, τα γλέντια, τα τραπέζια και ότι έχει συνδετικό στοιχείο τη συμμετοχή του ανθρώπου, όλα συμβάλλουν στην κοινωνική οργάνωση του ανθρώπου, στην κοινωνικοποίησή του με όλα τα συμπαρομαρτούντα (αλληλεγγύη, άμυλα, συνεργατισμός, συλλογικότητες).

Βεβαίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με την απαξίωση των πολιτιστικών αξιών – η κατάρρευση των οικονομιών ακολούθησε – όλα αυτά είναι πολύ περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Όμως οι καιροί είναι επικίνδυνοι και άκρως πονηροί. Το άκρως καθορίζει το μέγεθος της επικινδυνότητας που περικλείουν και τη μορφή του κινδύνου που ελλοχεύουν. Συγκεκριμένα οι κίνδυνοι είναι 2 ειδών:
  • Ο Σκοπός είναι ιδιοτελής και έχει κερδοσοπικές βλέψεις
  • Η ομάδα, οργάνωση εμφορείται από φανατικές, ακραίες αντιλήψεις, αλλά με λόγια παχιά και ωραία συνθήματα προσπαθούν να εγλωβίσουν ήσυχους πολίτες παραπλανόντας τους.
Όμως το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών που ενεφανίσθη  το Φεβρουάριο του 2011 και δραστηριοποιείται στους νομούς της Ηλείας, Αχαϊας, Μεσσηνίας, και Αρκαδίας δεν είναι κερδοσκοπική εκμετάλλευση αλλά και σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές δεν εμφορείται καθόλου από ακροδεξιές, υπερεθνικόφρωνες και φανατικές θρησκευτικές ιδέες.
Για αυτό λοιπόν ΝΑΙ  στο κάλεσμά τους για το φεστιβάλ που αναρτήθηκε προηγούμενα.

(Οι καταστατικές τους αρχές και τα μέλη τους άναφέρονται κατωτέρω:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου