theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αμέρικα - Κοπανάκι - Πλάκα - Σέσι - Ραφήνα


         Σίγουρα θα σας φανεί απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Οι περισσότεροι φίλοι αυτού του Blog εκτός Ελλάδας είναι στην Αμερική. Βεβαίως και στην Αμέρικα έχουμε πατριώτες και φίλους, αλλά οι στατιστικές, τα νούμερα είναι απίστευτα. Bravo lipon sta patriοtakia!
          Αιτία για αυτή την αναφορά υπήρξε ένα βράδυ στη Ραφηνούλα με  Ελληνοαμερικανούς, Νεοϋορκέζους. Η παρέα μικτή, κοσμοπολίτικη. Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί (Γιάννης Αντωνόπουλος από την Πλάκα με την γυναίκα του την Αιμιλία από το Κοπανάκι, Γιώργος Καραβίτης και Λευτέρης από την παλιά Αθήνα) και τέσσερις σκέτοι Έλληνες, προς Θεού όχι Ελληνάρες (Μήτσος και Αρετή Πάνου, η Λένα κι η αφεντιά μου). Καθηγητής Πανεπιστημίου ο John,   καθηγήτρια σε ελληνικά σχολεία η Emily, o George  businessman  και o Lefter καπετάνιος.
Βεβαίως δεν ακούσθηκαν πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να τα ακούς έτσι ωμά από πρώτο χέρι με συνέπεια να γίνουν απλά και να συγκεκριμενοποιηθούν. Αρκετά μας ξένισαν, μας ταρακούνησαν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Λοιπόν διαβάστε τα κάπως τηλεγραφικά:
  •  Οι Έλληνες στην Αμερική έχουν πανίσχυρο λόμπι αλλά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι υπερσυντηρητικοί και δεν έχουν την Ελλάδα σαν πρώτη τους πατρίδα.
  • Οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν στα εστιατόρια για δύο λόγους. α) αυτή τη δουλειά οι μεν Αμερικάνοι την απέφευγαν ως κοπιαστική οι δε δικοί μας κατά κάποιον τρόπο την καλοήξεραν και β) έκρυβαν τους περισσότερους φόρους.
  • Ένας άλλος τομέας που έμπλεξαν, μαζί με τους Ιταλούς, ήταν τα ΤΑΞΙ. Τα ίδια όπως εδώ, εάν δεν τους έδινες  καλό πουρμπουάρ, σε κοίταζαν με άγριο μάτι. Τώρα όμως τους έχουν αλλάξει όλους και έχουν βάλει Πακιστανούς και όλα πάνε ρολόι ας μη ξέρουν αυτοί γρυ αγγλικά. Και εδώ λέει ο Γιώργης αν δεν αλλάξετε τους ταξιτζήδες με τις σαγιονάρες, δεν κάνετε τίποτα.  
  • Η εκκλησία έχει μοιράσει τον κόσμο. Μέσω των σχολείων, που τα ελέγχει με ευθύνη της Ελλάδας, κουμαντάρει τα πάντα. Με την Κοινότητα είναι στα μαχαίρια. Ο δε Δημήτριος είναι ελλειπέστατος σε σχέση με τον Ιάκωβο παρά τις περιβόητες σχέσεις του τελευταίου με τη Χούντα.
  • Ο Ομπάμα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία για τους Έλληνοαμερικάνους και την Ελλάδα. Έχει τόσο οργανωμένο γραφείο που αλληλογραφεί με πολλούς από τις μειονότητες και έτσι έχει άμεση ενημέρωση.
  • Τα Παιδιά με τις μεγαλύτερες επιδόσεις είναι τα Κινεζάκια αλλά καλλίτερα όλων τα Αλβανάκια.


    {Αφειερωμένα σε όλους τους Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς, Ελληνογερμανούς και όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα....γιατί οι Έλληνες δεν πήγαν μετανάστες!!!}

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου