theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (1)

"Ευρώ ή Δραχμή": Ένα δημοψήφισμα για χάρη του ...ΚΚΕ;

[Τι είπε ψιθυριστά η Παπαρήγα; "ΓΑΠ ατιμούλη, κρυφοκομμουνιστή... θέλεις να μείνουμε μόνοι, έ;"]
Εύχομαι να μην φτάσουμε ως εκεί. 
Να απαντήσουμε δηλαδή σε ένα ερώτημα που δεν τέθηκε. 
Ένα ερώτημα που θέτει μόνο το ΚΚΕ. 
Θα κάνουμε δημοψήφισμα, θα ξεφτιλιστούμε στην υφήλιο για να απαντήσουμε απλά στο αυτονόητο ή την Παπαρήγα; 
Δεν ξανάγινε...
Αν η αποδοχή της νέας σύμβασης και η παραμονή στο ευρώ είναι ταυτόσημα, τότε δεν χρειαζόμαστε δημοψήφισμα αλλά αλλαγή διαχειριστή για την συνέχεια. 

Όσοι δεν θέλουν συνέχεια, ας κερδίσουν τις εκλογές.
Νομίζω ότι η ζημιά για την δημοκρατία είναι μεγάλη. 

Ο ΓΑΠ όχι μόνο έκαψε μιαν εναλλακτική αλλά και το δημοψήφισμα γενικά σαν έννοια. 
Μπήκαμε στην ΕΟΚ και αργότερα στο ευρώ χωρίς δημοψήφισμα και τώρα θα το κάνουμε για να απαντήσουμε στο αυτονόητο ή στις απόψεις του ΚΚΕ; 
Ξεφτίλα...                Πηγή  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ                                                                                                    

 Τα πράγματα έχουν περιπλεχθεί αφόρητα.
Οι αμφιλεγόμενες κινήσεις του ΓΑΠ, η ευρωπαϊκή αντίδραση, η αλλαγή του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, έχουν φέρει τα πράγματα σε κρίσιμο σημείο. Εκταμίευση χρημάτων δεν θα γίνει, μισθοί και συντάξεις δεν θα πληρωθούν μέχρι η χώρα μας να δώσει μια καθαρή απάντηση: "ναι ή όχι στην ευρωζώνη". Παράλληλα στο εσωτερικό μέτωπο κινδυνεύουμε να μην αλλάξει τίποτα και να συνεχίζουμε να βουλιάζουμε ανάμεσα στην δικαίωση του ΓΑΠ και την όξυνση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.
Η χρησιμότητα του δημοψηφίσματος έχει χαθεί μέσα στην θολότητα του ερωτήματος που δεν έχει τεθεί από μας αλλά από την ΕΕ, το ΚΚΕ και τις κρατικοδίαιτες δυνάμεις της Ελλάδας που αφήνουμε ήδη πίσω μας. Δύσκολο όμως και να αναβληθεί όταν ο ΓΑΠ έχει επενδύσει σε αυτό όλη του την πολιτική υπόσταση. Πολλοί σκέφτονται, και δικαιολογημένα, να το ακυρώσουν με αποχή - κίνηση επίσης υψηλού ρίσκου εφόσον αν η αποχή δεν πετύχει έστω οριακά, το αποτέλεσμα θα βγει και θα είναι πλαστό...
Η πτώση της κυβέρνησης την Παρασκευή είναι επίσης αμφίβολη και η προκύρηξη εκλογών που θα απαντούσε στο άλλο φλέγον ερώτημα -"με ποιον διαχειριστή για την συνέχεια"- αδύνατη μετά το δημοψήφισμα. Η κοινωνία επίσης βρίσκεται σε αγωνία χωρίς να μπορεί να καταλήξει σε μια συμπεριφορά όσο δεν ερωτάται συγκεκριμένα και όσο υποκαθίσταται από το θέαμα αντιπολίτευσης που προσφέρουν εικονικά ΑΔΕΔΥ-Συριζα και ΚΚΕ.
Τι κάνουμε;

Τα δεδομένα:
1. Η ΕΕ έχει αποδεχτεί -καλώς ή κακώς- ότι οι Έλληνες με κάποιον τρόπο θα αποφασίσουν για την συνέχεια. Κι αυτό είναι ένα θετικό της πρωτοβουλίας ΓΑΠ. Ας το κρατήσουμε.
2. Όσοι είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, χωρίζονται στους οπαδούς της δραχμής (Ακροδεξιοί, Αλαβάνος, ΚΚΕ ίσως και ΣΥΡΙΖΑ) που νομίζουν ότι μπορούν να σηκώσουν το γάντι και στους αντίπαλους του λαϊκισμού, που θεωρούν ότι είναι η ώρα να στείλουν τους κρατικοδίαιτους "αντιμνημονιακούς" επιτέλους στην παρανομία. Οι οπαδοί του ευρώ, αν και συντριπτική πλειοψηφία, δεν θέλουν η ψήφος τους να θεωρηθεί έγκριση κάθε άδικου μέτρου που συνοδεύει την παραμονή στην ευρωζώνη και θάθελαν να επαναδιαπραγματευτούν.
3. Πολλοί επίσης προτιμούν τις εκλογές από το δημοψήφισμα γιατί δεν εμπιστεύονται μια απροκάλυπτα πελατειακή και ταξική κυβέρνηση να συνεχίσει να διαχειρίζεται καταστροφικά, δάνεια και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όλα αυτά, αν δεν συνδυαστούν με κάποιον τρόπο που να βγάζει νόημα και να δίνει προοπτική, θα παγώσουν κάθε νηφάλια αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και θα φέρουν λαϊκιστές και μπάχαλους κάθε είδους στο προσκήνιο σαν μοναδικούς πρωταγωνιστές και τους υπόλοιπους στην άκρη, ανήμπορους θεατές μιας μοιραίας κατάρρευσης για την οποία θα αδυνατούν να κάνουν το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου