theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλίας


ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Προχθές στη Ζαχάρω στο δημοτικό συμβούλιο έγινε και 2η συζήτηση με θέμα το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης) του δήμου. Με δυο λόγια το ΣΧΟΟΑΠ είναι η οριζόντια μπροσούρα που καθορίζει την αναπτυξιακή πολιτική στο δήμο.
Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναρτήσει τις θέσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης απέναντι στο σχέδιο που προτείνεται από το δήμο διαμέσου Μελετικού γραφείου.
Αξίζει να επικαιροποιήσουμε σε μορφή αντιπαράθεσης  τα σπουδαιότερα σημεία, θέτοντας και ορισμένα ερωτήματα προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το όλο θέμα. Υπόψη οι θέσεις της Ελάσσονος κατατέθηκαν 15 περίπου ημέρες μετά  από τα καθοριζόμενα χρονικά  όρια σε  αντίθεση με τις αυτές της Μείζονος. Όμως είναι αρκετά πιο εξειδικευμένες και πλήρεις αλλά πλησιάζουν στα περισσότερα σημεία με εκείνες του δήμου.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Μελέτη Δήμου: Νέα χάραξη ανατολικά του Καϊάφα με πορεία παράλληλη με τις σιδηροδρομικές γραμμές και 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Μείζον: Προτείνεται Ανατολική χάραξη καθ΄όλο το μήκος του δήμου.
Ελάσσων: Προτείνεται η ανατολική λύση να συμπεριληφθεί στις εναλλακτικές λύσεις.
Σχόλια:
  • η νέα χάραξη του προτείνει ο δήμος είναι περίπου η ίδια που ακυρώθηκε από το ΣτΕ και την Ε.Ε. πράγμα που τονίζει και η Ελάσσων.
  • Η Μείζων καταγγέλλει ότι η πρόταση του δήμου αφενός έρχεται σε αντίθεση με την όλη προτεινόμενη ανάπτυξη και αφετέρου νομιμοποιεί όλα τα αυθαίρετα και παράνομα δίπλα στον Καϊάφα. (Για αυτό το θέμα απαιτούνται περισσότερες εξηγήσεις)
  • Η θέση της Ελάσσονος υπέρ της ανατολικής λύσης συμπεραίνεται αλλά δεν κατατίθεται ρητά και καθαρά.
ΟΙΚΙΣΜΟΙ
Μελέτη Δήμου:  Κατάργηση των οικισμών Αγ. Νικολάου Γιαν/ρίου, Μάραθο, Παναγιά στο Ξηροχώρι, Μπισκινόκαμπο και οικισμός στο Νεοχώρι.
Μείζον: Διατήρηση των οικισμών και τουριστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Ελάσσων: Όχι κατάργηση αλλά επέκταση των οικισμών Νεοχωρίου με την Νεάπολη και ενοποίηση των οικισμών Κάτω Ταξιαρχών με Λογκά και Θολό
Σχόλια:
·        Για την τουριστική ανάπτυξη όπως και να την εννοούν απαιτείται αποχαρακτηρισμός της Περιοχής από Natura με ότι αυτό εγκυμονεί.
·        Η οικιστική επέκταση από Νεοχώρι μέχρι Θολό είναι πέρα για πέρα αντιοικολογική και σε βάρος του φυσικού πλούτου. Μόνο στη χώρα μας υπάρχει το φαινόμενο της έντονης αστικοποίησης της φύσης. Τσιμεντοποίηση των πάντων νομίμως και παρανόμως.
·        Υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία για την αναμόρφωση, την ανάπλαση της Ζαχάρως που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη ανεπιστρεπτί. Ήταν μετά την φονική Πυρκαγιά, όταν με προσφορές και χορηγίες επωνύμων δωρητών ξανακτίσθηκαν τα χωριά Αρτέμιδα και Μάκιστος. Τότε τα χωριά αυτά έπρεπε να μεταφερθούν παρά τη Ζαχάρω. Φαντάζεσθε πως θα φάνταζε ο προφήτης Ηλίας; Σκέτη μαγεία.. 
ΧΑΔΑ
Δήμος:Με άλλα λόγια να ...μας ψηφίζετε.
Μείζων: Δεν αναφέρει τίποτα
Έλλάσσων: Μετατροπή σε σταθμό μεταφόρτωσης  και ομοίως τέτοιο σταθμό και στη Φιγαλία.
Σχόλια
Ουδέν , ούτε στους μεν ούτε στους δέ.............. 
Εξάλλου για το θέμα του ΧΑΔΑ έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ
Μελέτη Δήμου: Μεταφορά του δημοτικού σχολείου και δημιουργία ενιαίου αστικού πράσινου χώρου
Μείζον: Η πρόταση του δήμου είναι απαράδεκτη  και αποσκοπεί στη νομιμοποίηση του Δημαρχίου που είναι γιαπί.
Ελάσσων: Συμφωνεί με το δήμο και προσθέτει την δημιουργία στο χώρο Πολιτιστικού και Εμπορικού κέντρου.
Σχόλια:
  • Ποιος θα εγγυηθεί την ξανακτίσιμο του δημοτικού σχολείου; Θα την πάθουμε όπως την ΑΕΚ που έχει μείνει χωρίς γήπεδο από μια παράλογη ενέργεια. Όμως εδώ είναι  σχολείο, μαθητές, ας αφήσουμε το κόστος που έτσι αλόγιστα δεν το σκέπτονται σε εποχές μάλιστα που έχουμε σφάξει ακόμη και τις ισχνές αγελάδες!
  • Κύριε Αγραπιδά τι λέτε η Ζαχάρω έχει ανάγκη από εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο; Η διάλυση της φιλαρμονικής, της βιβλιοθήκης του Ολυμπιακού οφείλεται στη έλλειψη τέτοιου κέντρου;
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
    1. Οι προτάσεις στο σύνολό τους είναι εξωπραγματικές γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη την οικτρή οικονομική θέση της χώρας και εξ ολοκλήρου αντίθετες με τις οικολογικές αρχές.
    2. Η τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, που προτείνει η Μείζων προϋποθέτει τον αποχαρακτηρισμό από Natura και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Έτσι είναι και ας ορίσουν χίλιες δεσμεύσεις.(Κύριε Αλεξανδρόπουλε εδώ χρειάζεται προσοχή....) 
    3. Η Ελάσσων προτείνει ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης για να μην έχουμε ρύπανση. Δηλαδή εμμέσως καταγγέλλει ότι τώρα έχουμε ρύπανση;
    4. Η Ελάσσων προτείνει σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων και λυμάτων στον Καΐάφα. Η δεν κατάλαβαν τι έγραψαν ή εγώ δεν το κατανοώ! Πάντως όπως και να έχει αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου