theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ (ΒΕΡΒΙΤΣΑ) ΚΑΙ...ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Για τα Πετράλωνα[i] (τη θρυλική Βερβίτσα) με μια ματιά στην τρίμηνη εφημερίδα του Συλλόγου Πετραλωνιτών  έχεις άμεση αντίληψη για όλα τα πράγματα χωριού, όπως:
·         Ο Σύλλογος είναι αξιόλογος με πολλές δράσεις και αρκετά εύπορος [ii]
·       Είναι χωριό δεξιοκρατούμενο [iii] Θρησκόπληκτο και Πανταζοκρατούμενο
·         Η εφημερίδα κυριαρχείται από μεγαλόσχημους φανφαρονισμούς και     βαρύγδουπους  μικρομεγαλισμούς. 
Είναι έντονα κομματικοποιημένη και χρωματισμένη. Ανοιχτό μπλε φόντο, βαθύ μπλε οι τίτλοι. Τα δύο τρίτα του εξωφύλλου, σε μόνιμη βάση, καλύπτονται από δύο μεγάλα άρθρα, το ένα δεξιά με την βαρύγδουπη υπογραφή:
 του αρχισυντάκτη μας Χαράλαμπου Λυμπερά και το άλλο αντίπερα, αριστερά: Γράφει ο Διευθυντής της εφημερίδας μας Βασίλειος Ν. Σαλακάς Επίτιμος Δικιγόρος.
Λοιπόν στο τελευταίο φύλλο είναι όνειρο να διαβάσεις εκτός από τα δύο παραπάνω αναφερόμενα δήθεν ευφάνταστα και περισπούδαστα άρθρα, το κεντρικό άρθρο που έχει τον τίτλο: Χωρίς τον νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχό του ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλίας Ν. Ηλείας. Επειδή πρόκειται περί μεγάλου σε μέγεθος και περιλαμβάνει βαρυσήμαντες ...απόψεις, βρέθηκα σε δίλημμα τι να σας πρωτοπαρουσιάσω. Τι να υποθέσει κανείς! Είναι ένα κείμενο – αναφορά  για το μεγάλο τιμονιέρη του δήμου και μια συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη παρακαλώ κύριο Λυμπερά. Σαν εισαγωγή λοιπόν αρχίζει: " Η περίεργη έως ύποπτη διαχείριση των εποπτικών αρχών ….και η χωρίς όρια «μισαλλοδοξία» της μειοψηφίας εναντίον του καταξιωμένου για πολλά χρόνια δημάρχου κ. Πνταζή Χρονόπουλου…." Το παραλήρημα συνεχίζεται φθάνει στο  αποκορύφωμα:  "Ασφαλώς όλα αυτά θα κριθούν τελεσίδικα ή και αμετάκλητα από τα αρμόδια δικαστήρια"[vi] 
Αφού προηγηθεί μια σειρά με διθυράμβους για τον συνεντευξιαζόμενο, όπως: ευθύς, αφοπλιστικός και χυμαρώδης, γίνεται αναφορά με το ίδιο πομπώδη τρόπο στα έργα που έχουν γίνει στο χωριό:
·        Έχουν ήδη συντηρηθεί οι αγροτικοί δρόμοι
·        Αστραπιαία ο δήμος ολοκλήρωσε το χρόνιο αίτημα για την ονομασία της πλατείας
·        Δρομολογήθηκε λεωφορείο για όλα τα χωριά, δύο φορές την εβδομάδα από τη Ζαχάρω για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο που στο μέλλον θα επαναληφθεί μια φορά την εβδομάδα, όταν προσληφθεί οδηγός[vii]
Το πυροσβεστικό όχημα!!
·    .    Εγκατάσταση στα Πετράλωνα πυροσβεστικού οχήματος με οδηγό (μάλιστα!) τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

Και μετά βεβαιότητος προσθέτει: "ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ασφαλτόστρωσης κοινοτικών δρόμων του χωριού καθώς και του δρόμου Πετράλωνα-Κράνα."
Και στο τέλος το κερασάκι: "Εμείς από στιγμή .τη στιγμή που δεν υπάρχουν θέματα ιδιοποίησης ή διασπάθησης δημοσίου χρήματος, είμαστε και θα παραμείνουμε αταλάντευτα στο πλευρό του δημάρχου ως του μόνου αυθεντικού εκφραστή της θέλησης και των προσδοκιών των συνδημοτών μας στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλίας και θα θα τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις."

Αυτά…Πώς λέμε βαρύ γλυκός και στη μέση κρύος…



[i] Χωριό μετά τη Ζούρτσα
[ii] Δείτε από το τελευταίο φύλλο της εφημεριδούλας τις συνδρομές για αγορά γραφείων:5000000 ευρώ ο ένας, 500000  ο άλλος, 1000 ευρώ η άλλη, άλλος και λοιπά…..
[iii] Αποτελέσματα εθνικών και δημοτικών εκλογών
[v] Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία εφημερίδα καθημερινή ή άλλη αθηναϊκή ή επαρχιώτικη δεν θα έδινε τον παραμικρό χρόνο φιλοξενίας/ 
[vi] Κύριε Επίτιμε δικηγόρε οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν είναι τελεσίδικες; Εάν είναι έτσι τότε ο αρχισυντάκτης σας  λέει πράγματα απαράδεκτα.
[vii] Τι απέγινε τελικά δεν γνωρίζουμε.....

1 σχόλιο:

  1. Γειά σας πατριώτες Είμαι από την άλλη Βερβίτσα (Τρόπαια Αρκαδίας) και σας στέλνω τις ευχές μου για καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή