theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (συνέχεια)


ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ radiofono.gr/node/radiofono.gr/node/2803. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΑ (10/6/11) ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ.

80.000 πρόστιμο για παράνομο αναμεταδότη

Νομός Ηλείας (Χάρτης)
Με ένα άνευ προηγουμένου πρόστιμο αντιμετώπισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τον «παράνομο» αναμεταδότη του Ιόνιον FM της Ηλείας. Το πρόστιμο ανήλθε αυτή τη φορά στις 80.000 €, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για ραδιοφωνικό σταθμό της επαρχίας. Το ζήτημα των αναμεταδοτών αποτελεί εδώ και χρόνια «καυτή πατάτα» για τις ανεξάρτητες αρχές, αφού η νομοθεσία είναι σαφής... αλλά και αντικρουόμενη. Το βέβαιο είναι ότι με ένα πρόστιμο τέτοιου ύψους, η πατάτα γίνεται ακόμη πιο καυτή και μάλιστα από την ΕΕΤΤ που δεν μας έχει συνηθίσει στο να παρεμβαίνει στα ραδιοφωνικά δρώμενα.
«Είμαστε νόμιμοι -και από εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια εκπέμπουμε και σήμερα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μάς αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Ζ2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας, το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β', είναι ακόμη σε ισχύ. Πού ακούστηκε ενημερωτικό ραδιόφωνο να τιμωρείται (με 22 χρόνια καθυστέρηση) γιατί επένδυσε εκεί που του υπέδειξε το κράτος;», ανέφερε στην Ελευθεροτυπίαο ιδιοκτήτης του Ionion FM Δημήτρης Κολόκας.
Οι πολλαπλοί αναμεταδότες και η αντικρουόμενη νομοθεσία

Το ζήτημα των πολλαπλών αναμεταδοτών στην επαρχία έχει τεθεί επανειλημμένως από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών: η ελληνική γεωμορφολογική κατανομή δεν μπορεί να καλυφθεί από έναν και μόνο αναμεταδότη, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η οποία μάλιστα απαιτεί όλοι οι σταθμοί να εκπέμπουν από το ίδιο σημείο και την ίδια συχνότητα που εξέπεμπαν τον Νοέμβριο του 1999, οπότε και «κλείδωσε» η νομιμότητα των ιδιωτικών επαρχιακών ραδιοφώνων. Τι γίνεται όμως με τους σταθμούς που την επίμαχη ημερομηνία διέθεταν πάνω από έναν αναμεταδότη ή περισσότερες από μία συχνότητες; ή στην περίπτωση που ένας σταθμός αναγκάστηκε να αλλάξει συχνότητα ή κέντρο εκπομπής λόγω μεταβολής των συνθηκών στην μπάντα (έλευση της Ε.ΡΑ., παρεμβολές από άλλους νομούς κτλ.); Οι ανεξάρτητες αρχές, που έχουν κληθεί να ερμηνεύσουν την αντικρουόμενη νομοθεσία, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν σαφή απάντηση. Αντιθέτως, προβαίνουν στην εφαρμογή του νόμου περιστασιακά και δυσανάλογα, οδηγώντας σε τεράστιες αδικίες.
Το βέβαιο είναι ότι οι πολλαπλοί αναμεταδότες, εντός και εκτός νομών δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες δεκαετίες, με αποκορύφωμα την διακηρυγμένη ανοχή για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, πολλοί από τους οποίους εκπέμπουν από τρια σημεία εκπομπής και καλύπτουν μεγάλη ακτίνα εκτός των ορίων εμβέλειάς τους. Αλλά και στην επαρχία οι ιδιοκτήτες, στην προσπάθεια να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή για την οποία έχουν αδειοδοτηθεί, έχουν κάνει ό,τι μπορούν προκειμένου να συνεχίσουν να εκπέμπουν με πολλαπλούς αναμεταδότες, αλλά με λιγότερο εμφανείς μεθόδους (πχ συντονισμός όλων των αναμεταδοτών στην ίδια συχνότητα). Τέλος, δεν είναι λίγοι οι σταθμοί οι οποίοι έχουν διασπείρει 24ωρους αναμεταδότες των σταθμών τους στους γύρω νομούς, καλύπτοντας πολλαπλάσιες γεωγραφικές περιοχές από αυτές που δικαιούνται, χωρίς να έχουν λάβει καθόλου κυρώσεις.
Μας λογοκρίνουν επειδή κάνουμε αποκαλύψεις
Η υπόθεση κατά του Ιόνιον FM προστίθεται σε μια σειρά κυρώσεων και προστίμων που έχουν επιβληθεί στο σταθμό: Το 2010 ο συνεργαζόμενος σταθμός του Ιόνιον FM στην Πάτρα τέθηκε εκτός λειτουργίας, ενώ αυτές πρόσφατα έγινε προσφυγή στο ΕΣΡ κατά του ραδιοσταθμού για μια «πρωταπριλιάτικη» είδηση.
Το Ιόνιο FM κάνει σαφώς λόγο για προσπάθεια λογοκρισίας εις βάρος του: «Η λυσσαλέα και χωρίς προσχήματα δίωξη του IONION FM οφείλεται στον αιχμηρό και ξεκάθαρο λόγο του. Στην αγωνιστική προσπάθεια του σταθμού για ένα καλύτερο αύριο και μια ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. Στις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων του σταθμού για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, για τα πεπραγμένα στο Δήμο Ζαχάρως μετά απ’ αυτές, για τον χορό της διαπλοκής και το ξεκοκάλισμα των χρημάτων του δύστυχου Ηλείου πολίτη. Μάρτυς μας οι τόσες σκανδαλώδεις υποθέσεις που τρέχουν στην εισαγγελία του Πύργου. Για αυτές κανείς δεν είδε, δεν άκουσε και δεν έγραψε τίποτα. Μιλάμε μόνο εμείς. Ζητάμε την έμπρακτη βοήθεια των υγιών δυνάμεων της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης και των Ενεργών Πολιτών αυτού του τόπου. Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, που έπρεπε ήδη να είχε επέμβει».
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αλήθεια γιατί η Ηλέια γνωρίζει...

Ψεύδεται ασύστολα ο άλλοτε αγαπημένος κολαουζος πολιτικών φίλων που ποτέ πήγαινε δεξιά και ποτέ αριστερά. Ο Ιόνιο εκπέμπει στην Ηλεία παράνομα στους 94,5 Σμερνα, 95,5, 96,1 και η νόμιμη συχνότητα του είναι 95,7 όπως λέει το σήμα του! Στην οποία εκπέμπει εκτός νομού. Άρα 3 αναμεταδοτες εντός και ένα εκτός νομού. Μάλλον είναι μαγκιά να κατέχεις 4 συχνότητες! Αλλα υπάρχουν κι άλλοι παράνομοι στην Ηλεία...

επίσης ας μην ξεχάσουμε και

επίσης ας μην ξεχάσουμε και τον παράνομο αναμεταδότη που είχε στην Πάτρα από το 1994 και με πλάγιο τρόπο τον έκαναν ξεχωριστό σταθμό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας του... ας μην τα ξεχνάμε όλα αυτά..

Ετσι ακριβως ειναι. Εντελως

Ετσι ακριβως ειναι. Εντελως προκλητικη συμπεριφορα απο το Ιονιον FM εδω και τοσα μα τοσα χρονια. Ενας μονο σταθμος με τοσους αναμεταδοτες, ακουγοταν σχεδον σε ολη σχεδον τη νοτια δυτικη Ελλαδα! Απο Φραγκοπηδημα.. Σμερνα..Καστρο..Παναχαικο..Αροη.. ελεος δηλαδη!
Λογω γεωγραφικης ιδιομορφιας της χωρας μας, δεν ειναι παραλογο να υπαρχουν αναμεταδοτες εκει που πρεπει. Το θεμα δεν ειναι αυτο -- ειναι οτι το Ιονιον FM με τους πολιτικους φιλους ολων των χρωματων, ενεργουσε ασυδοτα, αυτοβουλα και προκλητικα. Ηταν σα να σου λεει, καντο κι εσυ ρε μαγκα αμα εχεις το θρασος και τα κονέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου