theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΙΟΝΙΟ FM - ΡΑΔΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΑ


     Σε όλους τους τομείς της ελεύθερης οικονομίας, ασύδοτης στα ελληνικά πράγματα, ο ανταγωνισμός αντί να διενεργείται με νόμιμους κανόνες με σκοπό την άμιλλα και την καλυτέρευση, στην πράξη  χρησιμοποιούνται οι πιο αρνητικές, απαράδεχτες πρακτικές, κάτω από το τραπέζι όπως αναφορές για τον συνάδελφο, καταγγελίες, καρφώματα. Το όλο θέμα περιπλέκεται και παίρνει ιλαροτραγικές διαστάσεις  καθώς η αρμόδια, ανωτέρα και  επιβλέπουσα αρχή είναι κατ΄ επίφαση ανεξάρτητη αρχή, με τα γνωστά αποτελέσματα.  Αυτός ο βασικός κανόνας κυριαρχεί κατά κόρον στο χώρο των ραδιοφωνικών σταθμών της Ηλείας. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:         
  • Στην Ηλεία δραστηριοποιούνται περί τους 17 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αρκετοί από αυτούς λειτουργούσαν πριν από το 1999 με τις διαδικασίες και τις προδιαγραφές που καθόριζε ο τότε ισχύων νόμος. Το 1999 με το νόμο  Ρέππα νομιμοποιούνται όλοι, νόμιμοι και παράνομοι.
  • ·      Από το 2007 που είχαμε τη μεγάλη πυρκαγιά στο νομό με τα ανακύπτοντα μεγάλα προβλήματα και οικονομικά συμφέροντα, μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των σταθμών, κυρίως μεταξύ Ιόνιο FM και Ράδιο Κρέστενα.  {1}
  •  Το Ιόνιο FM, ιδιοκτησίας Δημ. Κολόκα, με έδρα το Βαρθολομιό, εκπέμπει από περισσότερες της μιας συχνότητες {2} και έχει αναμεταδότες σε διάφορες περιοχές του νομού με αποτέλεσμα να διαθέτει μεγαλύτερη εμβέλεια και υψηλή ακροαματικότητα σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Βεβαίως σε αυτό επιδρά το είδος και η ποιότητα του σταθμού. Κοινή διαπίστωση είναι ότι το Ιόνιο FM εφαρμόζει επιθετική και αιχμηρή δημοσιογραφία επί όλων των αιρετών και μη αρχόντων του νομού σε όλους τους τομείς της εξουσίας (τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Βουλή κτ.λ.). 
  •   Το Ράδιο Κρέστενα είναι ιδιοκτησία της Μαρίας Κωτσοπούλου, κατοίκου  Ζαχάρως και δημότη του οικείου δήμου, από το 2008 και εκπέμπει απο τα Μακρύσια.Βεβαίως λειτουργούσε και πρίν το κρίσημο έτος 1999, υπό άλλη ιδιοκτησία και διεύθυνση.
    •       Από πιστοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ, ή Ε.Σ.Ρου) έχει επιβληθεί  στο Ιόνιο FM μεγάλο πρόστιμο, ύψους 80.000 ευρώ για το θέμα των πολλών συχνοτήτων και αναμεταδοτών. Αυτό ενέχει  τον άμεσο κίνδυνο ακόμη και παύσης λειτουργίας του σταθμού.
    •        Πριν δυο βδομάδες περίπου, στην Κρέστενα, αναβλήθηκε δίκη πάλι κατά του  Ιόνιο με μηνυτή το Ράδιο Κρέστενα.
    •          Τελευταίο επεισόδιο από τα πολλά είναι η γνωστή   κλήση σε απολογία του Ιόνιο FM από ΕΣΡ μετά από καταγγελία του Παναγιώτη Κωτσόπουλου για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Πρόκειται για το πρωταπριλιάτικο αστείο του σταθμού για την δήθεν ύπαρξη ρωγμών στη νέα γέφυρα του Βαρθολομιού στο πλαίσιο του καθιερωμένου εθίμου.{3}   
    Στην όλη ιστορία πρέπει να τονίσουμε ότι:

    Α) Στην τελευταία δίκη της Κρέστενα, που τελικά αναβλήθηκε,   παρευρισκόταν  και ο γνωστός γιατρός Γιάννης Σχίζας, πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζαχάρως και σημειωτέον τελευταία με δημόσιες δηλώσεις του βέρα αντιπανταζικός. Σύμφωνα δε με τον σταθμού στον αέρα ο Σχίζας σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί και πως εξηγείται η παρουσία του ισχυρίστηκε την ιδιότητά του ως μέλος και παράγοντας του ΠΑΣΟΚ. Σε μας είπε ότι παρευρισκόταν ως ενεργός πολίτης.{4}
    Β) Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος καταγγέλλει στο blog  του ότι πρόκειται για επιχείρηση λογοκρισίας επειδή το Ιόνιο FM ήταν ο μοναδικός σταθμός που ασχολήθηκε με τις προκλητικές παρανομίες στη Ζαχάρω, όταν όλοι οι υπόλοιποι σιωπούσαν προκλητικά και ο μοναδικός που ασκεί κρητική στους τοπικούς παράγοντες. Υπόψη για όλα υφίσταται εισαγγελική έρευνα και όλα θα βγουν στη φόρα.
    Γ) Ο δε Δημ Κολόκας, ιδιοκτήτης του Ιόνιο  FM σαφώς μιλά για ενορχηστρωμένο σχέδιο σκοτεινών κύκλων από τη Ζαχάρω, πράγμα που αρνείται κατηγορηματικά ο Παναγιώτης Κωτσόπουλος {5}.
            ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ..... 

    {1} Οπωσδήποτε στις περισσότερες περιπτώσεις για την πίτα  ενδιαφέρεται ο υποψήφιος και ο μικρότερος αν και ο μεγάλος μερισματούχος αντιδρά για τη διατήρηση των κεκτημένων.
    {2}Καταγγέλλεται ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός από πολλές συχνότητες και αναμεταδότες αντίκειται στον ισχύοντα νόμο.  
     {3}  Η αλήθεια πιασμένη από τα μαλλιά….. 
    {4} Σίγουρα οποιοσδήποτε πολίτης, ως ενεργός έχει δικαίωμα και μάλιστα από το σύνταγμα, να παρευρίσκεται σε όποια διαδικασία λήψης αποφάσεων για τα κοινά, όπως ανοιχτή συνεδρίαση, συμβούλιο, δικαστήριο.  Τα ερωτήματα γεννούνται γιατί ο Σχίζας έχει δείξει ενδιαφέρων σε όλες τις περιπτώσεις της πολύχρονης διένεξης;   
    {5} Ο Παναγιώτης Κωτσόπουλος μας δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Πανταζή, με τον δε Σχίζα απλώς είναι φίλοι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου