theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ !!!

Επειδή τα θέματα της Δημοκρατίας και της Αριστεράς είναι σημαντικά και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά τώρα που τα δυο μεγάλα κόμματα απαξιώνονται συνεχώς και το φίδι σηκώνει το κεφάλι, σήμερα ανεβάζουμε τα σχετικά σχόλια ως κύρια ανάρτηση. Βεβαίως καλοδεχούμενα και τα σχόλια επί των σχολίων....

ΖΗΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,(ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) είπε..

Αγαπητέ κουμπάρε, την καλημέρα μου. Μπαίνοντας στην ουσία κατευθείαν. 
Ας βάλουμε ένα κριτήριο για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Θέτω, λοιπόν, το κριτήριο της ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ.
1/Κατά την διεξαγωγή των εκλογων ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ επιλέγει μεταξυ των προγραμμάτων των κομμάτων ,τα οποία και υπόκεινται σε αξίες, αρχές, κανόνες,..., κοινωνικο-πολιτικές και σε πλαίσια ελευθερίας και ειλικρίνειας. Αντίστοιχα, τα κόμματα δεσμεύονται να υλοποιήσουν αυτά που διακηρύττουν, διαφορετικά σε τίποτα δεν διαφέρουν από έναν "ΜΑΣΚΑΡΑ". Ρωτώ, η εκλογή του ΓΑΠ αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα "ΜΑΣΚΑΡΑ";
Και ειδικότερα, υλοποιώντας το "ΜΝΗΜΟΝΙΟ";.
Πάνω σε αυτήν την γραμμή και υπο την ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ της συγκυβέρνησης από το διεθνές και ντόπιο ΚΑΙΦΑΛΑΙΟ ,ΜΕ ΤΙς ΓΝΩΣΤΈΣ ΣΕ ΌΛΟΥς ΜΑΣ μεθοδεύσεις, ρωτώ: AYTO ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;;;; OXI ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΈ ΚΟΥΜΠΆΡΕ.
Βέβαια ο τρόπος που συμπύκνωσες την κουβέντα μας μου φαίνετε και είναι αστείος.
Ρωτάς αν το σύνταγμα δίνει την δυνατότητα και λοιπά ...η με άλλα λόγια ρωτάς για την "νομιμότητα" της συνεχιζόμενης "ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ".
φίλε, βρίσκεσαι σε αναζήτηση άλλοθι για να δικαιολογήσεις ίσως την αυριανή σου κολοτούμπα στηρίζοντας κάποιο ΑΣΤΙΚΟ ΥΒΡΙΔΙΟ. Η ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ.Όσο αφορά το ερώτημά σου.
Και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα στο παρόν σύνταγμα αντίθετο θα αποτελούσε άγνοια η κάτι άλλο... Όμως, διαμαρτύρομαι για τον τρόπο που για ακόμη μία φορά με διαστρεβλώνεις, παρουσιάζοντας κάτι που ακούστηκε στην κουβέντα αλλά ειπώθηκε με άλλο πνεύμα.Και σε ρωτώ, αν ήσουν στο κοινοβούλιο, στην ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και ψήφιζες, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ;

Ανώνυμος είπε...
Μα καλά ρε σεις αριστεροί είσαστε και πολύ μ....με τέτοια πράγματα αφελή και αστεία ασχολείστε; Την περίπτωση με το Ζολώτα τη ξεχάσατε ; Όλα τα υπόλοιπα είναι της Χαλιμάς.

Ανώνυμος είπε...
Ρε συ Γιώργο είναι γράμμα αυτό;;; είσαι και εκπαιδευτικός!!!
Από που να το πιάσεις; Νοηματικά; ορθογραφικά; Χάος! Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι (ενδεχομένως) δεν έχεις καλή σχέση με τη τεχνολογία. Ό,τι  δημοσιεύουμε με το όνομά μας, πρέπει να διπλοτριπλοελεγχθεί!
 Ναι ξέρω θα μας πεις ότι οι λεπτομέρειες είναι αστικά κατάλοιπα, όπως μας έλεγες 30-40 χρόνια πριν...Αχ, αυτές τις λεπτομέρειες πληρώνουμε!

ΖΗΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,(πολίτης του κόσμου) είπε...
Πρώτη και τελευταία επικοινωνία με άτομα που δεν νοιώθουν υπερήφανοι για το "όνομά τους".   " ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΞΥΔΙ ΤΟ ΚΙΟΥΠΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ"


Θ. Κόλλιας
Κουμπάρε μου κουμπάρε
           Πολύ χάρηκα που απάντησες γιατί έτσι τα πράγματα γίνονται πιο απλά και καταλαβαινόμαστε. .Λοιπόν.
          Α) Οι περισσότεροι άνθρωποι και πρωτίστως οι αριστεροί ή όσοι θέλουν να ανήκουν στην αριστερά , όταν στριμώχνονται την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Δηλαδή με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όλα αυτά που παραθέτεις (λαϊκή κυριαρχία, εξαπάτηση, μασκαράς ..) συμφωνήσαμε και συμφωνούμε όλοι. Μα καλά ρε κουμπάρε εγώ δεν υποστήριξα με πάθος ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα, βρώμικα, ότι εξαπατούν το λαό και είναι κατακριτέα; Άλλο αυτό όμως και άλλο η αντισυνταγματικότητα. Η έντονη διαφορά μας δεν ήταν ακριβώς η αντισυνταγματικότητα ή μη; Δεν συμφώνησε και ο Αλέκος με μένα και  τον επέκρινες; Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι…εκ περισσού.
           Β) Περί μελλοντικής κολοτούμπας και αστικού υβριδίου τώρα. Εγώ λοιπόν από την όποια θέση μου, υποστήριξα την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Αριστερά) έπρεπε να χειριστεί το θέμα ως εξής: Ναι κύριοι εμείς συμμετέχουμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες με τη μόνη προϋπόθεση να μη συμμετέχουν οι φασίστες. Εάν τελικώς η πρότασή μας δεν γινόταν αποδεχτή τότε θα τους καταγγέλλαμε στη βουλή και την ψήφος  θα την μπουμπουνίζαμε αρνητική. Έτσι θα είμαστε από πάνω και σύμφωνοι με ότι πρεσβεύουμε. Για σκέψου θα ήταν αρνητικό εάν το υπουργείο Εργασίας το είχε η ΔΗΜΑΡ; Εμείς κουμπάρε μου αγαπητέ, θέλουμε μια αριστερά όχι μόνο καταγγελτική αλλά υπεύθυνη, συναινετική με θέσεις και  προτάσεις, παρούσα και ενεργητική  και γενικά να συμμετέχει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Εμείς παλεύουμε για κάθε σκαλοπάτι με μια σταλιά μεταρρύθμιση για την πρόοδο και τη Δημοκρατία με απώτερο σκοπό το σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και ελευθερία και όχι να προσμένουμε τη δεύτερη παρουσία να πέσουν τα ανάκτορα της Βαστίλης, κάνοντας ιδεολογική γυμναστική για να δυναμώσουμε την ταξική μας συνείδηση. Με την άλλη τη λογική περί αστικής δημοκρατίας και λοιπών συναφών κάναμε το Λάος να κοκορεύεται και να το παίζει εγγυητής της δημοκρατίας και σωτήρας της χώρας.
         Η όλη ιστορία μου έφερε στο νου τη στάση της Αριστεράς στις εκλογές του ΄46. Τώρα δεν παραδέχονται όλοι  οι έγκριτοι ιστορικοί και όχι μόνο ότι η αποχή ήταν μέγα λάθος, βλακεία του Ζαχαριάδη που ήταν ο κύριος εκφραστής του ΚΚΕ; Τότε δεν ήταν αστικό υβρίδιο και δη με δωσίλογους και μαυραγορίτες;

          Άντε κουμπάρε και τούτο. Η από(παρα)δοχή σου "Όσο αφορά το ερώτημά σου και  βέβαια υπάρχει η δυνατότητα στο παρόν σύνταγμα, το αντίθετο θα αποτελούσε άγνοια η κάτι άλλο.." είναι παραπειστική. Δυο τρεις φορές δεν δήλωσα ότι θα αναρτήσω το βασικό ερώτημα για την συνταγματικότητα ή όχι της βουλής να ορίζει πρωθυπουργό μη αιρετό, εξωκοινοβουλευτικό,  μετά μάλιστα την κατά κάποιο τρόπο εκφοβιστική πρόταση του Θοδωρή, του δάσκαλου;
Αυτά λίαν ..συντροφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου