theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο στον Καιάφα!

10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο στον Καιάφα!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 1
Το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με γοργούς ρυθμούς τρέχει το νέο σχέδιο για την ανάπτυξη του Καιάφα. Με απόφαση του ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας Εμμανουήλ Πατεράκη στις 12 Ιανουαρίου 2012 το έργο « Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καιάφα» στο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το ύψος του έργου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015 φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ( με την συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης) ενώ ο αριθμός επισκεπτών κατά έτος θα ξεπερνά τους 10.000.


Ο Καϊάφας, ένα από τα πιο αναξιοποίητα «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου, επιστρατεύεται για να εφαρμόσει στην πράξη την «πράσινη» ανάπτυξη, λανσάροντας ένα βιώσιμο μοντέλο οικολογικού τουρισμού, με στόχο να γίνει πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Θαλάσσια σπορ, δραστηριότητες στη φύση, ιαματικά λουτρά, ψάρεμα, κολύμπι, τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές είναι μόνο μερικά από όσα περιέχονται στο σχέδιο της εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) για το «πράσινο» θέρετρο.
Οι παρεμβάσεις που θα μετατρέψουν την περιοχή σε οικοτουριστικό παράδεισο ξεκινούν από την είσοδο του πάρκου. Εκεί θα στηθούν, το κέντρο υποδοχής, που θα παρέχει χάρτες και πληροφορίες στους επισκέπτες, καθώς και οι απαραίτητες βοηθητικοί χώροι: αποδυτήρια, τουαλέτες και ιατρείο. Όλες οι εγκαταστάσεις θα γίνουν με ήπιες κατασκευές, εφαρμόζοντας τους κανόνες της οικολογικής δόμησης, ώστε να μην επιβαρυνθεί το ευαίσθητο περιβάλλον της περιοχής. Για τον ίδιο λόγο δε θα επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, τα οποία θα μένουν σταθμευμένα στον σκιασμένο χώρο στάθμευσης, επιφάνειας έξι στρεμμάτων, στην είσοδο του οικοπάρκου. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επισκέπτες, φτάνοντας στον Καϊάφα, θα έχουν δύο επιλογές: είτε να περπατήσουν προς τη λίμνη και την παραλία, επιλέγοντας κάποιο από τα πολυάριθμα ξύλινα μονοπάτια, είτε να νοικιάσουν ένα οικολογικό όχημα. Τα ποδήλατα επιτρέπονται σχεδόν σε όλη την έκταση, εκτός από τις περιοχές απολύτου προστασίας, οι οποίες προσφέρονται αυστηρά για πεζοπορία.
Για όσους προτιμούν τις πλωτές μετακινήσεις, μικρά καραβάκια θα αναλαμβάνουν ρόλο θαλάσσιου ταξί για μεταφορές από και προς τη λίμνη, με προορισμό το νησάκι και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται το μακρόστενο νησί της Αγίας Αικατερίνης, η «πρωτεύουσα» του οικοπάρκου. Εκεί, οι επισκέπτες θα βρουν τα ξενοδοχεία, την εκκλησία και ένα εστιατόριο με κήπους και ξύλινα σπιτάκια. Όλο το νησί θα διαμορφωθεί σαν ένα μικρό χωριό, στην πλατεία του οποίου θα οργανώνονται υπαίθρια αγορά και πανηγύρεις.
Το «δυνατό χαρτί» του οικοπάρκου είναι οι φυσικές ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τη γη, προσφέροντας ευεξία και χαλάρωση στους επισκέπτες που εδώ και χρόνια έχουν ανακαλύψει τα μυστικά του Καϊάφα. Με την ανάπλαση της περιοχής, οι πηγές θα αναβαθμιστούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο υπερσύγχρονο θεραπευτήριο με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, ζεστού και κρύου νερού και υδρομασάζ. Μετά τη χαλάρωση, ο επισκέπτης μπορεί να δροσιστεί στο καφενείο του spa, που θα παρέχει αναψυκτικά και χυμούς τοπικής παραγωγής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου