theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

1]Η κατάληψη της εξουσίας...
  Το ΚΚΕ δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα. Άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η νταηλίδικη παρεμπόδιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτό δεν είναι ταξική πάλη, αλλά χάπενινγκ για τα δελτία των οκτώ. Εκτός αν θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποφασίσει αυτή μονομερώς, όπως απειλεί να κάνει. Το νέο ΚΚΕ  δεν  ενδιαφέρεται  να γίνει με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό τρόπο πλειοψηφία. Γι' αυτό και δεν το ενδιαφέρουν οι πολιτικές συνεργασίες.
Δεν μπορεί να αντέξει τον λαϊκό έλεγχο και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η επαναστατική κατάληψη της εξουσίας και η δικτατορία του προλεταριάτου (χωρίς προλεταριάτο!) είναι, γι' αυτούς που κουμαντάρουν ένα κόμμα που ουδεμία σχέση έχει με εκείνο της μεταπολίτευσης, η βασική επιλογή. Περιγράφεται ως ξεσηκωμός και συμμαχία των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα καταλάβουν την εξουσία και θα καλέσουν το κόμμα να κυβερνήσει. Πως, με ποιους, σε ποιους διεθνείς συσχετισμούς, με ποια οικονομία, τους είναι αδιάφορο. Άλλωστε, στους θρησκευτικού χαρακτήρα φανατισμούς προέχει η αφοσίωση και η πίστη στις αλάθητες επιλογές. Ο δικός τους μονοκομματικός σοσιαλισμός δεν θα είναι σαν τους άλλους, διότι, όπως έχει πει παλαιότερα η κ. Παπαρήγα, έχουμε διδαχτεί από τα λάθη που έγιναν! Το μοναστήρι να είναι καλά.                                                                                               Δ.Σ.Κ.

2]   Το πολύ ψηφοφόρος!
  Πολύ χαριτωμένη η απάντηση του κ. Βενιζέλου, που χαρακτήρισε τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση εκβιαστών και τοκογλύφων, ως έναν από τους χιλιάδες ψηφοφόρους του.
Ξέχασε μόνο να σημειώσει πως ανήλθε στην ιεραρχία και τοποθετήθηκε επικεφαλής του... αδιάφθορου ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, επί της δικής του ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών, με όση ευθύνη, μικρή ή μεγάλη, αυτό εμπεριέχει.
Χ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου