theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

            Οπωσδήποτε την κρίση με τα μεγάλα προβλήματα που έχουν φθάσει την κοινωνία σε αποσάρθρωση, κατάρρευση  και το λαό  σε συνθήκες εξαθλίωσης δεν μπορούμε να την παραβλέπουμε. Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτηση ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ.  Η ανάγκη, η γυμνή πραγματικότητα όπου ναναι βροντά την πόρτα του καθένα μας.
         Παράλληλα όμως, σε τέτοιες περιόδους (οικονομική κρίση, φυσικές καταστροφές, πολέμους κτλ που όλα πάνε κατά διαβόλου,  οι πολίτες πρέπει να αυτό-οργανώνονται σε θεσμούς, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα που συναποτελούν την Κοινωνία των Πολιτών (ΚΠ).  Αυτοί οι κοινωνικοί φορείς της ΚΠ είναι οι ασπίδες προάσπισης και περιφρούρησης των ίδιων των πολιτών για ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα απέναντι σε όποια κρατική, οικονομική, πολιτισμική δεσποτική διοίκηση, εξουσία, κατά  της πορείας  προς τον αυταρχισμό και προς όποια εκλεπτυσμένη μορφή εκτροπής. 
   Ίσως αρκετά τέτοια καθήκοντα και παρεμφερείς δράσεις μπορούσαν να  υλοποιηθούν από ήδη θεσμοθετημένες μορφές που είναι ενταγμένες στον ίδιο ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  
    Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις προηγούμενες εποχές που οι αγελάδες ήσαν παχιές, δυστυχώς, εύκολα συμπεραίνουμε ότι η ελληνική κοινωνία ανάμεσα στα άλλα υστερεί κατά πολύ στην ενδυνάμωση και στο πλάτεμα της Κοινωνίας Πολιτών. Οι τοπικές κοινωνίες κυρίως, εκτός ολίγων εξαιρέσεων είχαν περιέλθει σε μια νάρκη ψεύτικου ευδαιμονισμού και ναρκισσιστικής αποχαύνωσης με κυρίαρχα στοιχεία:

  • την ατομική ή καλλίτερα την οικογενειακή περιχαράκωση
  • την αποφυγή οποιασδήποτε ενεργής και ενεργητικής παρέμβασης ή συμμετοχής του πολίτη όταν δεν διαβλέπει κίνδυνο στη δική του σφαίρα, το σπίτι του.
  •  τον πλήρη ενστερνισμό και εφαρμογή αντικοινωνικών αντιλήψεων όπως ρουσφέτια, μπαξίσια, ψεύτικα στοιχεία για όποια ικανοποίηση, προώθηση αιτημάτων, δικαίων και αδίκων
  • την κατά κράτος κυριαρχία του ατομικού συμφέροντος σε βάρος του κοινωνικού. 

    Βεβαίως αυτό το εντελώς αρνητικό καθεστώς που επικρατεί στην επαρχία, στον τόπο μας, στο δήμο Ζαχάρως – Φιγαλίας έχει επιδεινωθεί και έχει φθάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τους γνωστούς χιλιοειπωμένους λόγους για το κρατίδιο της  Sugartown.
    Να  όμως μέσα σε αυτή τη καχεξία και τις αντιξοότητες κάτι άρχισε να κινείται.
   Προχθές, την Κυριακή το πρωί στο "Παρά θιν΄ Αλός"  συγκεντρώθησαν 10 άτομα και από άμεση ενημέρωση μπορώ να βεβαιώσω, ότι η κυοφορία έχει φθάσει στο τελικό στάδιο και επίκειται κάτι το καινούργιο στο χώρο της Κοινωνίας Πολιτών που ο τόπος έχει μεγάλη ανάγκη.
     Περισσότερα  και με ονόματα και φωτογραφίες σε επόμενη ανάρτηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου