theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΙΤΑΛΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΣΞΕΙΣ


Στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. Το Βατικανό, βάσει συμφωνιών με το ιταλικό κράτος, δεν καταβάλλει τον προβλεπόμενο φόρο ακινήτων, έστω και αν τα κτίρια ιδιοκτησίας του βρίσκονται στην ιταλική επικράτεια.
Η μέχρι πρότινος φορολογική ασυλία της εκκλησιαστικής περιουσίας από τα ακίνητα, φτάνει στο τέλος της λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας και της κατακραυγής της ιταλικής κοινής γνώμης.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ο Τύπος αλλά και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητούν άμεσα να αρθεί η ευνοϊκή μεταχείριση της Ρώμης προς το Βατικανό. Συγκεκριμένα, στο facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα με την ονομασία "Βατικανό πλήρωσε και εσύ τα μέτρα", με τα μέλη του ολοένα και να αυξάνονται.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετική απέναντι στην πρόταση του Μάριο Μόντι να εισάγει τροπολογία στο Kοινοβούλιο ώστε να καταβάλλει η Εκκλησία φόρο για ακίνητα που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς (συνέχεια: http://www.koutipandoras.gr/?p=15807)"Φορολογεί" τις  
Συντάξεις, χωρίς διαφοροποίηση, η Ελλάδα... όχι την Εκκλησία
Την ώρα όπου η ιταλική κυβέρνηση προβαίνει στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού, οι κυβερνητικοί μας εταίροι όχι μόνο δεν σκέπτονται κάτι ανάλογο, αλλά προκρίνουν τη συνέχιση της μισθοδοσίας των κληρικών από τον προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους, αντί για την Εκκλησία όπου ανήκουν.

Με πρώτη προτεραιότητα τα πελατειακά συμφέροντα, τα κόμματα της κυβέρνησης απαντούν στις επιταγές για δημοσιονομική εξυγίανση με περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Η επιλογή, όμως, της οριζόντιας περικοπής κύριων και επικουρικών συντάξεων, χωρίς την ύπαρξη αναλογιστικών μελετών και χωρίς τη διαφοροποίηση μεταξύ ταμείων, όχι απλώς επιτείνει την ύφεση και την κοινωνική αδικία αλλά αντιστρατεύεται και το στόχο της χώρας μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για το 2020 να μειώσει τον αριθμό των πολιτών που κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. 

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου