theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Γιατί δεν εκτελείται το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 2011;»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ MEIOΨΗΦΙΑΣ (ΝΕΔΑ)
ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
Απογοητευτική είναι η εκτέλεση του «Τεχνικού Προγράμματος του  2011» του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και ειδικότερα η εκτέλεση τεχνικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ). 
Η Δημοτική Αρχή ανέθεσε απευθείας, μόλις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο  του 2011 περίπου τριάντα (30) τεχνικά έργα, (εσωτερική αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα, κ.τ.λ.) σε  διάφορες Τοπικές Κοινότητες, για  το 70% των οποίων δεν έχουν καν οι ανάδοχοι εργολάβοι υπογράψει τις προβλεπόμενες από το νόμο συμβάσεις. Ενώ από τα  τεχνικά έργα που έχουν ανατεθεί με δημοπρασίες, μόνο για ένα έχει υπογραφεί σύμβαση, και έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή του.
Ο Δήμαρχος έχει την προσωπική ευθύνη της απευθείας επιλογής και ανάθεσης στον εκάστοτε εργολάβο, κατά συνέπεια έχει και την ευθύνη της υπογραφής της σχετικής σύμβασης από τον εργολάβο που ο ίδιος έχει επιλέξει. Αν ο εργολάβος δεν προσέλθει, ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον ν.3669/08 να  τον κηρύξει  έκπτωτο και να τον αντικαταστήσει με άλλον.
Οι καθυστερήσεις πραγματοποίησης των έργων (μικρών και μεγάλων), με ευθύνη την Δημοτικής Αρχής στερεί την αγορά, αυτή την κρίσιμη περίοδο, από ζεστό χρήμα, ενώ οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις μένουν τελικά στα χαρτιά, για να επανέλθουν στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του επόμενου χρόνου. Έτσι βλέπουμε να φιγουράρουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια έργα!!! 
H  Δημοτική Αρχή  καλείται να δώσει απαντήσεις για την ολιγωρία της, ενώ οφείλει να επισπεύσει  τις διαδικασίες για να εκτελεστούν τα έργα του «Τεχνικού Προγράμματος  του 2011», αλλά και τα έργα του «Τεχνικού Προγράμματος του 2012».-
                                                       Ζαχάρω 27 Μαρτίου 2012
Κώστας Αλεξανδρόπουλος
επικεφαλής
της Μείζονος Aντιπολιτευσης (ΝΕΔΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου