theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λοιπόν ως προς τις πολυθρύλητες Ερωτήσεις της βουλευτού της Ν.Δ. κας Αυγερινοπούλου, αυτές κατατέθηκαν στη Βουλή με αριθμό πρωτ. 2884,2885/15-12-2011 για τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. Ευθύς αμέσως, εντός τεσσάρων ημερών  η βουλευτής απέστειλε το Δελτίο Τύπου στο Σύλλογο Μακισταίων  που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο τα εφημερίδας ΜΑΚΙΣΤΙΑ εν χορδαίς και οργάνοις.
Στη συνέχεια η διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου πήρε την άγουσα οπότε σε εύλογο χρόνικό διστημα υπήρξαν οι απαντήσεις και από τα δύο υπουργεία. Η απάντηση μάλιστα από το Περιβάλλοντος, που είναι και η σημαντική, έχει πάει στη βουλή εδώ και ένα μήνα, πράγμα όμως που αγνοείται εντελώς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εννοώ τους Μακισταίους. Πάρα κάτω μόνοι σας θα καταλάβετε το λόγο.
 Η απάντηση από το Εσωτερικών (527/2-3-12) είναι το έγγραφο 214/18-1-12 του Δήμου Ζαχάρως στο οποίο επισυνάπτονται τα δύο (2) δελτία ανάλυσης του ιδιωτικού εργαστηρίου I.C.A. itd ta (έχουν αναρτηθεί στο blog στις 3-3-12) η δε απάντηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε με το 6928β/20-1-2012 έγγραφο και υπογραφή Παπακωνσταντίνου. Το εν λόγω έγγραφο περιέχει την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου (Αποστολόπουλος) με την οποία διαβιβάζονται:
  •         Το 14361/2407/27-12-11 έγγραφο της Δ/νσης Υδάτων της Δυτ. Ελλάδας και 
  •         Το 24773/2199 έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα
 (Και τα δύο αυτά έγγραφα- καταπέλτες  αναρτώνται παρακάτω αν και όλα ευρίσκονται στην ιστοσελίδα της Βουλής parliament.gr/Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου..)
Και ιδού το μεγάλο ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί η κυρία Βουλευτής δεν κοινοποίησε στο Σύλλογο Μακισταίων, που τόσο τους καίει το πρόβλημα, τουλάχιστον την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, μια και η πρώτη του Εσωτερικών έφθσε πριν από λίγες ημέρες, όπου ρητά και κατηγορηματικά τονίζεται ότι το Α΄βαθμό ευθύνης τον έχουν οι αρμόδιοι δήμοι, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΔΕΥΑΖ και ο Δήμος Ζαχάρως και ότι οι προηγούμενες μετρήσεις (και του δήμου) δεν είναι αξιόπιστες;
Κοντολογής η κυρία Αυγερινοπούλου έκανε μεν τις Ερωτήσεις στη Βουλή αλλά από εκεί και πέρα τις άφησε στην τύχη τους.














\



Όπως μας δήλωσε ο κοινωνικός αγωνιστής, φίλος και γιατρός Σωτήρης Σωτηρόπουλος η κυρία βουλευτής έχει κάνει τις Ερωτήσεις βιομηχανία για επικοινωνιακούς λόγους. Όμως για  φλέγοντα προβλήματα  (δωρεά στο νοσοκομείο, νερό Δίβρης) δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου