theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ. Ποιος είναι ο Κύριος;

1) Αχ αυτός ο Ελληνάρας που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι πλημμύρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που... πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.
 
2) Αυτός ο Ελληνάρας που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα green/blue tooth, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που "κλέβει" τη σειρά των άλλων στο ταμείο του supermarket, ψάχνει γνωστό στο Δήμο για να του σβήσει την κλήση και δηλώνει γνωστός του επιχειρηματία στο parking (ΤΟ μέσον) του νυχτερινού κέντρου, για να εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση για την "μπέμπα" του...
 
3) Αυτός ο Ελληνάρας που κάνει κατάληψη χώρων με πανό στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που παραπονιέται ότι στο μετρό (ή όπου αλλού) δεν έχει σήμα το κινητό του.
 
4) Αυτός ο Ελληνάρας που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν εργάζονται αρκετά, ότι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, ότι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δεν λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πίνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που θα σκότωνε για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς αυτά και χειρότερα.
 
5) Αυτός ο Ελληνάρας που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και τις μαύρες σακούλες μεγαλο-επιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που έχει ένα μπακάλικο και πουλάει ένα γάλα χωρίς να κόψει απόδειξη. Μη γελιόμαστε, σε αναλογία τζίρου... το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.
 
6) Αυτός ο Ελληνάρας που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και άκρως επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα ενώ προηγουμένως σου έχει ανασβοσήσει 50 φορές τους προβολείς του (νομίζοντας προφανώς ότι βρίσκεται σε κάποια πίστα ράλυ).
 
7) Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος επιτακτικά αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίματα με την πρόφαση ότι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του (πολύ μακριά ήτοι 2 τετράγωνα), είναι ο ίδιος Ελληνάρας που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.
 
8) Αυτός ο Ελληνάρας ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληνάρας που στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι «αυτοί» δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.
 
9) Αυτός ο Ελληνάρας που ξεσηκώνεται και αντιδρά για τις φωτιές στα δάση και την τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι ο ίδιος Ελληνάρας που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που μαρσάρει στο φανάρι για να επιδείξει την καινούρια διπλή turbo design εξάτμισή του, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!
 
10) Αυτός ο Ελληνάρας δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» .... Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς?
 
Πρόταση: Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι υγειές και επιβάλλεται. Απλά, πριν το κάνουμε, ας συλλογιστούμε για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικοί είμαστε τελικά ΕΜΕΙΣ, από ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους πραγματικά «τα βάζουμε»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου