Αλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ;


     Πάμπολλα είναι τα στραβά και τα ανάποδα στο Δήμο Ζαχάρως. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις και ένα πρόβλημα. Από πού να αρχίσεις και πού να σταματήσεις. Αλλού προχειρότητα και τσαπατσουλιά και αλλού σκέτη κοροϊδία μέχρι πλήρης ανομία. Στον πολιτισμό; Στην προστασία του περιβάλλοντος και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας; Στην κοινή ωφέλεια και τα κοινωφελή αγαθά;   Τι έγινε με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως που ήταν το καμάρι της πόλης; Τι έγινε εκείνη η πλούσια βιβλιοθήκη και η αξιοζήλευτη φιλαρμονική; Με τα σκουπίδια όλοι ξέρουν την τραγελαφική κατάσταση. Με την ύδρευση και την αποχέτευση; Κουλουβάχατα! Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.
      Με τη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με την ύδρευση μια και το νερό αποτελεί το πρώτο δημόσιο αγαθό και τον βασικό παράγοντα της δημόσιας υγείας. Αξίωμα στο θέμα αποτελεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κάθε Δήμος έχει ως πρώτο μέλημα, καθήκον να παρέχει στους δημότες του καθαρό και υγιεινό νερό σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σταθερές του νόμου. Αυτό δεν είναι προσφορά αλλά βασική υποχρέωση. Στο δήμο μας τι γίνεται; Επικρατεί πλήρης άγνοια, κινδυνολογία και φόβος με αποτέλεσμα σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες (Γιαννιτσοχώρι, Κακόβατος, Μάκιστος) και στην πόλη της Ζαχάρως, οι περισσότεροι κάτοικοι  να αποφεύγουν την πόση από τη βρύση και να καταφεύγουν στην αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Ο Δήμος δεν έπρεπε να βγάλει ένα δελτίο, μια ανακοίνωση για να ενημερώσει το λαό;
      Για αυτό το λόγο λοιπόν προβαίνουμε στην αποστολή του παρακείμενου επίσημου εγγράφου  στο Δήμο αλλά και στην αρμόδια αρχή ελέγχου της Περιφέρειας για να μας αναφέρουν τι σχετικές μετρήσεις έχουν γίνει και αν πραγματοποιούνται οι αναγκαίες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης (χλωρίωση) σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο.
       Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πολύ φοβούμαι ότι πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

1 σχόλιο:

 1. Υπάρχουν πράγματι περιοχές στην Ελλάδα που το νερό δεν πίνεται γιατί είναι υφάλμυρο, ή έχει βαριά μέταλα κλπ. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στη Ζαχάρω. Δεν θέλουμε να πίνουμε κοκτέιλ με σκατά Ε.coli!

  Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν το νερό που πίνουν να πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου και μάλιστα να ελέγχεται ΣΥΝΕΧΩΣ! Δεν αρκεί μία ανάλυση κάθε 1 χρόνο, αφού το νερό μπορεί εύκολα να μολυνθεί μετά από σεισμούς, κατολισθήσεις, διαρροές κλπ To ίδιο εννοείται θα πρέπει να συμβαίνει με τον βιολογικό, γιατί η ελληνική πατέντα είναι να εγκαινιάζουμε κάτι, να πληρώνουμε τους εργολάβους και μετά να μη συντηρείται τίποτε.

  ΣΤΙς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΠ

  Απο κει και πέρα ας αναλάβει κάποιος τοπικός σύλλογος (πολιτιστικός, περιβαλλοντικός (που είναι και το αντικείμενό του, τι άλλο μπορεί να είναι;;;)) να κάνει δειγματοληψίες και αναλύσεις του νερού. Πόσο στοιχίζει πια;

  Και μετά μηνύσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή