theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εκπομπή με την Κ.Μπατζελή,Γιώργο Βλάχο,Νάντια Βαλαβάνη,Κώστα Ζιώγα και Γεράσιμο Γεωργάτο


H Ειρήνη Νικολοπούλου «Με το Βλέμμα στο Μέλλον» συναντά στο στούντιο της Focus Web TV, την Κατερίνα Μπατζελή, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον Γιώργο Βλάχο από την Ν.Δ., την Νάντια Βαλαβάνη, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τον Κώστα Ζιώγα από το Κ.Κ.Ε και τον Γεράσιμο Γεωργάτο από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μαζί συζητούν για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη, για τις καταθέσεις, για τους 5 άξονες διαλόγου που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, την προοπτική να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές.

Κατερίνα Μπατζελή: «Εμείς ζητάμε όχι μόνο την επιμήκυνση της υλοποίησης του μνημονίου, αλλά μείωση των επιτοκίων, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ΕΚΤ και έκδοσης του Ευρωομολόγου που θα βοηθήσει στην ριζική εξομάλυνση των επιβαρύνσεων του μνημονίου… Εάν σε μετέπειτα φάση βρεθεί κάποια άλλη πρόταση αντί του μνημονίου εμείς είμαστε σύμφωνοι εφόσον αυτό έχει και την ευρωπαϊκή έγκριση….Θα διασφαλιστεί ώστε να μην  υπάρχουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ενώ η σύσταση ειδικού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα τους βοηθήσει για τη μεσοπρόθεσμη λειτουργία τους και το σύνολο πολιτικών που παρουσιάζεται θα συμβάλει στην κάλυψη των προβλημάτων των ανέργων. Ο ισχύων εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει, διότι ανταποκρινόταν σε άλλες περιόδους, όπου βοηθούσε τις μονοκομματικές Κυβερνήσεις. Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να κατρακυλήσει εκτός Ευρώπης και να πάει σε άλλο νόμισμα, διότι ο ανταγωνισμός είναι μεταξύ ευρώ και δολαρίου. Οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη».

Γιώργος Βλάχος: « Ο κ. Σαμαράς πήρε την εντολή την κατέθεσε γρήγορα για να μην ροκανίζουμε τον χρόνο κάνοντας δημόσιες σχέσεις, όπως ο κ. Τσίπρας, γιατί πραγματικά αγωνιούμε αν αποκτήσει η χώρα Κυβέρνηση, αλλιώς παίζουμε με την φωτιά. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην δημιουργία Κυβέρνησης για την πατρίδα, αρκεί να δεσμευτεί για την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας».


Νάντια Βαλαβάνη: «Στο επίπεδο των Μ.Μ.Ε ειδικά το 2010 δεν ακουγόταν καμία άλλη φωνή γιατί υποτίθεται ότι όποια άλλη φωνή θα ήταν καταστροφής. Λέγαμε ότι το χρέος ήταν μη βιώσιμο. Έγινε ένα δήθεν κούρεμα που φόρτωσε προγράμματα λιτότητας μέχρι το 2030. Είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα ένα κούρεμα που κόβει 105 δις και φορτώνει 130 δις. Το πρώτο βήμα είναι η κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Δεν άκουσε ο κ. Σαμαράς τι έγινε στην Βολιβία πριν από 15 μέρες;  Εγγυόμαστε τις καταθέσεις και τους καταθέτες. Με το μνημόνιο πάμε στην δεκαετία του 1950».

Κώστας Ζιώγας: « Ο Ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε εξαιτίας των κρατικών πακέτων ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εκτεταμένων φοροαπαλλαγών προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, των τεράστιων εξοπλιστικών δαπανών και λόγο της Ολυμπιάδας των εργολάβων και των πολυεθνικών. Εμείς λέμε ότι αυτό που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους».

Γεράσιμος Γεωργάτος: « Το πρόγραμμα σας είναι μη ρεαλιστικό και ουτοπικό. Πρέπει να μετακινηθείτε για να βρεθούν συγκλήσεις. Δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε ούτε την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη ούτε από το ευρώ. Γι’ αυτό μιλάμε εμείς για βαθμιαία απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

 Δείτε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή Βλέμμα στο Μέλλον πατώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου