theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ:ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ Αλόγιστη σπατάλη ψηφοδελτίων / Πλαστογράφηση της λαϊκής ετυμηγορίας

         Κοινώς παραδεκτό είναι ότι η περιαυτολογία είναι αρνητική από όποια πλευρά κι αν εξετάσουμε το θέμα, κοινωνική ή προσωπική. Όμως τα παρακάτω λόγια που με αφορούν άμεσα δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτό το     φαινόμενο. Πάντοτε λοιπόν με ενδιέφεραν τα κοινά και προσπαθούσα να είμαι   ενεργός πολίτης και όσον αφορά τα δημοτικά αλλά και τα εθνικά καθέκαστα.     Βεβαίως έχει μεγάλη ισχύ το γηράσκω αεί διδασκόμενος σε όλες τις εκφάνσεις της    ζωής. Ειδικά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου που ήμουν άμεσα εμπλεκόμενος ως  υποψήφιος έχω προσλάβει αρκετές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εμπειρίες.    
          Διατυμπανίζω σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ότι η όλη παρέμβαση κι ο        αγώνας ήταν όμορφος γιατί ήταν πέρα για πέρα ανιδιοτελής και πάντοτε             σταθερά και αταλάντευτα ανάμεσα στις δύο ράγες. Η πρώτη ράγα είναι το δίκαιο και η υπευθυνότητα μακριά από κάθε λαϊκισμό και η δεύτερη ο χιλιοπροδομένος     λαός, ο αδύνατος και κατατρεγμένος πολίτης από κάθε εξουσία, κρατική,            κομματική, οικονομική, ιδεολογική και θρησκευτική.  Πάντοτε στην ίδια ρότα με κύριο σκοπό το                σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και με μέσον και πυξίδα τη Δημοκρατία.

        Από τις προσλαμβάνουσες   εμπειρίες και διαπιστώσεις αξιοσημείωτες πέρα απ΄ αυτές τις άκρως ατομικές που άπτονται των δικών μου εκτιμήσεων, είναι Α} η άσκοπη έκδοση και η βλακώδης σπατάλη χιλιάδων ψηφοδελτίων από τα κόμματα και Β} η συχνή παράνομη πλαστογράφηση της ίδιας λαϊκής ετυμηγορίας ως προς την σταυροδοσία.
        
         Α} Όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εκτός από τα επίσημα ψηφοδέλτια του αρμόδιου υπουργείου για κάθε εκλογική περιφέρεια, από κάθε κόμμα εκδίδεται και ένας μεγάλος αριθμός ψηφοδελτίων τα οποία αποστέλονται στους υποψηφίους κατά χιλιάδες  ανάλογα με την επιρροή τους στο κοινό, προκειμένου να τα κατανείμουν στους εκλογείς για την περιβόητη σταυροδοσία.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υποψήφιοι πασχίζουν, άλλος με υποστήριξη την οικονομική ή άλλη επιφάνεια κι άλλος με την αξιοπρέπειά του να κερδίσουν τους σταυρούς προτίμησης των ψηφοφόρων. Βεβαίως όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην διαφορετική  αφετηρία και ανισότητα των υποψηφίων με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά αυτό είναι αλλού παπά βαγγέλιο.  Ας αφήσουμε και την απηνή άγρα ψήφων με ό,τι αυτό επισύρει (μαχαιρώματα κάτω από τη μέση, φανφαρονισμούς διανθισμένους με λαϊκίστικες υποσχέσεις και λοιπά γνωστά τοις πάσι) και ας εξετάσουμε την εντελώς άσκοπη κυκλοφορία χιλιάδων ψηφοδελτίων, πέραν των επισήμων που διατίθενται στο κάθε εκλογικό κέντρο. Αφενός αποτελεί μια ενέργεια της ίδιας της Πολιτείας που επιφέρει τεράστια οικονομική σπατάλη και μια ηθική ατασθαλία αλλά κυρίως μια εντροπή και απαξίωση της ίδιας της Δημοκρατίας. Σε διάφορα μέρη, μπροστά στα μάτια μου, διάφοροι κακόμοιροι αλλοδαποί μοίραζαν ψηφοδέλτια στους περαστικούς.Τα δύο τελευταία βράδια στην επαρχία πριν τις εκλογές από τους τοπικούς κομματάρχες και τους  κάθε λογής κουμπάρους λαμβάνει χώρα ένα τρελό αλισβερίσι, αισχρή προσβολή της οποιαδήποτε ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επί πλέον σε όλα αυτά τα ψηφοδέλτια  κυριαρχεί η μονοσταυρία, πάντα υπέρ του ενός και σε πλήρη απαξίωση των άλλων συν-υποψηφίων. 
Μα καλά η πολιτεία γιατί δεν τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά και μάλιστα εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης  της χώρας και να απαγορεύσει την έκδοση ψηφοδελτίων από τα κόμματα, πιστοποιώντας       απλώς τη γνησιότητα των επισήμων;
Οπωσδήποτε για τους πολίτες που έχουν ανάγκη (αναλφάβητοι, τυφλοί κτ.λ.) σύμφωνα με τη νομοθεσία, φροντίζει ο  δικαστικός αντιπρόσωπος.

       Το Β} έχει να κάνει με μια άλλη ολωσδιόλου απαράδεκτη πραγματικότητα, όπου μεταβάλλεται η λαϊκή θέληση και άρα αμαυρώνεται η ίδια η Δημοκρατία. Είναι ένα γεγονός αρκετά συχνό, όπου  η μονοσταυρία που κυριαρχεί στα ψηφοδέλτια γίνεται τελικά δισταυρία ή πολυσταυρία μέσα στα εκλογικά κέντρα, προς όφελος του εκλεκτού. Πιστεύω ότι αυτό το απαράδεκτο γεγονός συμβαίνει κατά κόρον στην επαρχία για τους γνωστούς λόγους, μια και ο νόμος που είναι σαφής εφαρμόζεται επιλεκτικά και μονομερώς, αν και εκεί καμιά φορά - πολύ σπάνια - γίνεται το γνωστό κοινώς αλληλοσταύρωμα κατόπιν αφύσικης παντρειάς μεταξύ συν-υποψηφίων. 
Η συνέχεια, όπως λένε, λίαν προσεχώς  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου