theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

     Ένα από τα πιο απαράδεκτα και
αντιδημοκρατικά γεγονότα της εκλογικής διαδικασίας λαμβάνει χώρα στη σταυροδοσία των υποψηφίων, που αποτελεί την πιο ωμή μεν αλλά με το γάντι διαστρέβλωση της ίδιας της λαϊκής εντολής. Δυστυχώς αυτή η κατάφωρη  και καταφανής παρανομία, που συμβαίνει συχνά κυρίως στην επαρχία επέρχεται εντός των ναών των εκλογών, στα εκλογικά κέντρα με την ανοχή συνειδητή ή όχι του ίδιου  του δικαστικού αντιπροσώπου. Βεβαίως έχω επίγνωση της βαρύτητας των λόγων μου καθότι ήμουν μάρτυς ιδίοις όμασι.

Η σχετική διάταξη του νόμου (Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 26 Άρθρο 26, Παράγραφος 1)) είναι σαφέστατη και κατηγορηματική:
Άρθρο 91 Π.Δ. 96/2007)
1. Μετά τα παραπάνω η εφορευτική επιτροπή προβαίνει στη διαλογή των ψήφων με τον εξής τρόπο:
      α) Ο Πρόεδρος της επιτροπής ή εκείνος που διευθύνει τις εργασίες της παίρνει από την κάλπη ένα − ένα φάκελο, τον αποσφραγίζει και αφού εξακριβώσει το έγκυρο του ψηφοδελτίου, το οποίο επιδεικνύει σε όποιον από τους παριστάμενους το ζητήσει (μέλη της εφορευτικής επιτροπής, υποψηφίους ή αντιπροσώπους τους), διαβάζει το περιεχόμενό του έτσι ώστε να τον ακούνε όλοι,
     β) κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο αριθμείται κατά τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και μονογράφεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής ή εκείνον που διευθύνει τις εργασίες της, ο οποίος θέτει τη μονογραφή του και δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Ακολούθως, συμπληρώνει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης του ψηφοδελτίου.
        Να όμως που αυτή η νόμιμη διαδικασία δεν γίνεται με αυτό τον καθορισμένο τρόπο. Πώς  γίνεται; Με το άνοιγμα της κάλπης το κάθε ψηφοδέλτιο κανονικά αριθμείται, καταγράφεται στα πρακτικά για κάθε κόμμα και αμέσως μετά ο δικαστικός το δίνει στους αντιπροσώπους των υποψηφίων. Έτσι όλοι οι αντιπρόσωποι, που συνήθως είναι ένας για κάθε μεγάλο κόμμα  συγκεντρώνουν μπροστά τους  τα δικά τους ψηφοδέλτια. Οι αντιπρόσωποι έχουν όλη την ευχέρεια και την άνεση να σταυρώσουν τον εκλεκτό τους, εννοείται στα ψηφοδέλτια  που δεν φέρουν τους σταυρούς  που δικαιούνται. Στην προκειμένη περίπτωση ο δικαστικός, χίλια μάτια να έχει και στην πλάτη ακόμα,  είναι αδύνατο να ελέγχει τα πάντα.  

    Αφού συμπληρώνεται λοιπόν η όλη διαδικασία (αποστολή αποτελεσμάτων κτλ) τα ψηφοδέλτια αποστέλλονται στο οικείο Πρωτοδικείο.
Το θέμα λοιπόν έγκειται πλέον εάν και τα πρωτοδικεία κάνουν καλά τη δουλειά τους σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Εάν παραλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια και δεν ερευνούν ποια από αυτά φέρουν τη σωστή σήμανση και πιστοποίηση των σταυρών προς αποτροπή οποιασδήποτε νοθείας,  ώστε να επιβάλουν τις δέουσες   κυρώσεις εκεί που πρέπει τότε κι αυτά παραβιάζουν δυο φορές το νόμο. Μια φορά να είχαν τραβήξει το αυτί ενός δικαστικού αντιπρόσωπου και όλα θα κυλούσαν μια χαρά. Και ποιος μου λέει ότι οι ίδιοι του Πρωτοδικείου αποδέχονται μη κανονικά  ψηφοδέλτια για να βάζουν το χεράκι τους; Απλές σκέψεις απλών ανθρώπων!
        Υπάρχει δε περίπτωση οι δικαστικοί να βάζουν τη μονογραφή τους στο τέλος μετά την καταγραφή των σταυρών αφού το …..έγκλημα έχει εκτελεσθεί, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου