theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΟΝΤΑΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!!!

        ΕΠΕΙΔΗ οι ίδιοι οι άνθρωποι, η καλή παρέα που λένε, δημιουργούν τις στιγμές της ευτυχίας, όπου υπερβαίνουμε την καθημερινότητα και απογειωνόμαστε
       ΕΠΕΙΔΗ οι σχέσεις των ανθρώπων, όταν είναι ελεύθερες, άδολες και ανιδιοτελείς επιδρούν σαν ψυχοτρόπους ουσίες, μακριά από τις αρνητικές συνέπειες που αυτές επιφέρουν..
        ΚΑΤΟΠΙΝ αυτών και τόσων άλλων και κυρίως σαν ευχαριστήριο αντίδωρο στην επιούσια μετάληψη της κοινωνίας, που έλαβε χώρα την Παρασκευή  στις μακρινές Φέρες, αφιερώνουμε τη σημερινή ανάρτηση της Κυριακής.
    Αρχηγός  και κύριος διοργανωτής του όλου ημερήσιου προγράμματος ήταν ο συνάδελφος Γιώργος Αρχοντάκης με συμπαραστάτη την κυρία του, τη Γιώτα, εκ Κρήτης παρακαλώ. Εδώ πρέπει   να τονίσω και την αρωγή της κοράκλας τους,  με θρακιώτικο όνομα, Πασχαλίνα*αλλά λυγερή μορφή μελαχρινή της Κρήτης. 
    Η μέρα λοιπόν άρχισε με την περιήγηση στην Αγία Σοφία* των  Κομνηνών στο μεγαλοχώρι, τις Φέρες και ακολούθησε το ονειρεμένο οδοιπορικό στο Δέλτα του Έβρου. Για αυτή την αξέχαστη περιοδεία  θα υπάρξει ξεχωριστή ανάρτηση, η οποία όμως, όπως καταλαβαίνετε, απαιτεί αρκετή προετοιμασία, χρόνο και κόπο. Δεν γίνεται και αλλιώς, καθότι δεν είμαστε επαγγελματίες του είδους, αλλά απλοί εραστές της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Πάντως το μεσημέρι όλη η παρέα*, καταγοητευμένοι και γεμάτοι πρωτόγνωρες εμπειρίες, κατέλυσε και απόλαυσε  ένα καταπληκτικό τσιμπούσι στο κτήμα του Αρχοντάκη. Το βίντεο που παραβάλλεται τα λέει όλα, αν και είχαν φύγει    οι δυο Αλεξανδρουπολικοί συνδαιτυμόνες.  
[ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ....ΑΞΙΩΣΗΣ]

*Στον ιστορικό τόπο κυριαρχούν ξεχωριστά, παμπάλαια ονόματα που σίγουρα κουβαλούν τη θρακιώτικη ιστορικότητα από το βάθος των αιώνων, πιθανώς των ένδοξων βυζαντινών. Όπως: Διαλεχτή, Καριοφίλης, Λουλούδα, Πασχαλίνα.
*χ Λέγεται Παναγιά της Κοσμοσωτείρας και έχει τον ίδιο ρυθμό με την θρυλική Αγιά Σοφιά, με κυρίαρχα στοιχεία τον κεντρικό τρούλο και άλλους τέσσερις μικρότερους (Σταυροειδής μετά τρούλου).
* Η ομήγυρης κυρίως ήταν συναδελφική, η Βαγγελίτσα κι ο Θανάσης εξ Αλεξανδρουπόλεως, τρεις μέτοικοι στην πρωτεύουσα και οι υπόλιποι Φερεριανοί.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου