theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ {2}

ΚΑΝΤΙΝΕΣ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…..
           Πριν ένα εικοσαήμερο περίπου έγιναν οι δημοπρασίες για τις περιβόητες καντίνες από το δήμο. Σημειωτέον οι ενδιαφερόμενοι είναι πάντα οι ίδιοι. Τα αργότερο μέσα σε 10 ημέρες αναμένεται η κύρωση ή όχι από την εποπτεύουσα αρχή, την Περιφέρεια. Ο δεσμευτικός χρόνος για να γίνει απάντηση είναι 30 ημέρες, εάν δεν υπάρξει απάντηση μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε η απόφαση του δήμου νομιμοποιείται ως έχει.  Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν η απόφαση θα είναι αρνητική, διότι οι όροι είναι αντίθετοι με αυτούς που καθορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις, κυρίως ο χρόνος σύμβασης που υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση ( για 6 χρόνια καθόρισε ο δήμος ενώ είναι ετήσια για την Περιφέρεια.). Επίσης πάλι από έγκριτες πληροφορίες μαθαίνουμε ότι έχει ήδη αποσταλεί στο δήμο έγγραφο με το οποίο επιβάλλεται να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
         Και γεννάται το μεγάλο ερώτημα: Γιατί ο δήμος δεν αρχίζει τις απαραίτητες διαδικασίες από νωρίς, ούτως ώστε όλοι να ξέρουν τους όρους και τις υποχρεώσεις τους και όχι να τρέχουν μέχρι την τελευταία στιγμή;
          Πάντως η ουσία είναι μία. Η ομηρία των πολιτών-καντινιέρηδων από το δήμο, με τον ένα ή  άλλο τρόπο συνεχίζεται. Ποιος είναι ό λόγος, όλοι μας τον ξέρουμε.
         Ένα βράδυ φεγγαρόφωτο, κουβέντιαζα το θέμα δίπλα στο Μπούζι, με τον καντινιέρη, το Γιάννη, που πιο πάνω έχει μια ωραία ταβέρνα. Γιατί εκεί όλα λειτουργούν στην εντέλεια; Ο Γιάννης και πρώτος επαγγελματίας είναι και γάτα σε όλα τα σχετικά. Έτσι και μείωση 50% του μισθώματος κατάφερε, οπότε κι ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ..καλή. Να σας πω και το άλλο. Με ότι  μου είπε για τα συμβαίνοντα από εδώ από τη Νέδα, εντελώς μου έφυγε το τσερβέλο! Έφριξα…. Βεβαίως όλα ψιθυρίζονται και περιρρέουν τους απανταχού συμπατριώτες. Πού θα πάει θα σπάσει κάποτε κι αυτό το απόστημα…

Παρεμπιπτόντως να κάνω μια ερώτηση στο δήμαρχο κ. Μπάμη και στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χαραλαμπόπουλο: «Ξέρετε ότι υπάρχει καντινιέρης που χρωστά στο δήμο πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ και όλα αυτά από μισθώματα και ο δήμος προβαίνει με τον ίδιο σε νέα σύμβαση;»      
    Σχετικά με τις καντίνες υπάρχει και παραυπάρχει και το θέμα με τα περιβόητα πρόστιμα που τώρα πλέον έχουν υπερβεί το 1.000.000 ευρώ. Και ένα εικοσάευρω να χρωστάς στο δημόσιο ποτέ δεν τα χάνει. Επίσης μπροστά  είναι και η δίκη κατά των 18 Ηλείων που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων είναι και μερικά ζαχαρέικα αστέρια (Πανταζής, Μπιλιώνης, Κανακόπουλος, Φωτόπουλος) που έχει αναβληθεί για τις 25-1-2013 στο τριμελές Εφετείο Πατρών. Αξίζει δε να ξαναδείτε δύο πολύ καλά σχόλια που έχουν δημοσιευθεί στις 23-1-11 και στις 20-1-11 στο "αμαρτωλό"*. Τα αναδημοσιεύουμε εδώ γιατί πράγματι ήταν πολύ κατατοπιστικά.


1ον .....Διαβάστε λοιπον την αλήθεια για τις καντίνες και για τα πρόστιμα: Οπως όλοι γνωρίζετε η παραλία της Ζαχάρως,ανήκει σητν Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.Η κτηματική αυτή υπηρεσία εδωσε στον Δήμο δικαίωμα να δώσει άδειες για καντίνες στην παραλία για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Τι είναι όμως καντίνα? "Στις καντίνες σε παραλίες, χορηγείται άδεια από τους δήμους και δεν ξεπερνούν τα 25 τ.μ. Στους όρους ενοικίασης είναι και η απομάκρυνση τους μετά το τέλος της σεζόν μίσθωσης. Στις συγκεκριμένες καντίνες απαγορεύεται και οποιαδήποτε παρέμβαση η οποία αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον. Απαγορεύεται οποιαδήποτε σταθερή κατασκευή ή κτίσμα. Οι καντίνες πρέπει να είναι αυτοκινούμενες ή ρυμουλκούμενες με αριθμό πινακίδας, να μην είναι στερεά συνδεδεμένες με το έδαφος ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Το μέγιστο πλάτος τους πρέπει να φτάνει περίπου τα 2,5 μ. και το μέγιστο μήκος περίπου τα 5 μ."
 Η πρώτη και σπουδαιότερη απορία που θα έχει κανείς είναι:
Αυτές οι καντίνες ενοικιάστηκαν με διαφανείς διαδικασίες?
Εγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και δόθηκαν στον πλειοδότη?
Ισως ναι. Εγινε όμως γνωστή η ημέρα και ώρα του πλειοδοτικού διαγωνισμού,ώστε να δοθεί ίση ευκαιρία σε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή?Μάλλον όχι.
Οι αδειες καντινών δόθηκαν σε ¨ημέτερους" ανθρώπους προφανώς με το αζημίωτο. Αυτοί που "νοίκιασαν¨τις καντίνες δεν γνώριζαν ότι οποιαδήποτε κατασκευή θα κάνουν θα είναι παράνομη,θα διωχθούν από την πολεοδομία και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά?Και φυσικά θα το γνώριζαν και θα ήταν ασύμφορη η εκμετάλλευση των καντινών αν επιβαρυνόνταν με τα πρόστιμα αυτά. Επομένως για να προχωρήσουν στις παράνομες αυτές κατασκευές είχαν εκ των άνωθεν υπόσχεση η ότι δεν θα επιβαλόνταν πρόστιμα η ότι αν επιβαρυνόνταν με πρόστιμο δεν θα το πλήρωναν.Για αυτό και προχώρησαν.Κούφιες υποσχέσεις που μοιράζει με το τσουβάλι ο ¨ανωθεν¨. Οταν όμως το κράτος μέσω της πολεοδομίας επεβαλε πρόστιμα ύψους 865.748,93 ευρω ο ¨ανωθεν¨εκτέθηκε στους ιδοκτήτες και εριξε τα πρόστιμα στον Δήμο δηλώνοντας ψευδώς ότι οι παράνομες κατασκευές έγιναν από τον Δήμο. Αν αυτό δεν λέγεται κατάχραση του δημόσιου χρήματος και απιστία σε βάρος τους Δημοσίου,τότε πως λέγεται? Αυτό το υπέρογκο ποσό θα το πλήρωνε ο Δήμος.
Εχετε φαντασθεί τι έργο στην Ζαχάρω θα γινόνταν με 865.748 ευρώ?
Δεν έπρεπε η πολεοδομία να ρίξει τα πρόστιμα?
Να κάνει η πολεοδομία εξαίρεση για την Ζαχάρω?
Αν η πολεοδομία δεν έριχνε αυτά τα πρόστιμα,τότε ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα είχαν γεμίσει με παράνομες ξύλινες κατασκευές. Ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι. Να αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια περί ανάπτυξης. Και οι καντίνες όπως λέει ο νόμος κάνουν τη δουλειά τους.Ο κόσμος έρχεται στην Ζαχάρω για τις παρθένες ακόμη παραλίες της.Ας αναπτυχθεί πρώτα τουριστικά όλη η περιοχή κατασκευάζοντας σύγχρονα καταλύματα φιλοξενίας των τουριστών και ας αφήσουν τις παραλίες ήσυχες. Νοιάζεστε πραγματικα΄για τα παιδιά των 600 ευρώ που ζουν στα υπόγεια της Κυψέλης η για την "κονόμα" κάποιων επιτήδειων..άνωθεν?
Η τουριστική ανάπτυξη της Ζαχάρως μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατεί.
Την νοοτροπία του ευκαιριακού πλουτισμού και της στενότητας της σκέψης.Πάνω από όλα χρειάζονται άτομα με ευρύ επιχειρηματικό μυαλό που να πιστεύουν στην δυνάτοτητα τουριστικής ανάπτυξης της Ζαχάρως.Χρειάζονται άτομα πάνω στο Δήμο που να διακατέχονται πραγματικά από αγάπη για τον τόπο τους,με γνώσεις και όχι άτομα που δεν ξέρουν να βάζουν την υπογραφή τους.Αυτοί σε συνεργασία με την πολιτεία θα είναι αρωγοί στα ατομα με επιχειρηματικά μυαλά που θα εκτελέσουν την τουριστική ανάπτυξη της ζαχάρως.

 2ον"Στην παραλία Κακοβάτου έχουμε την καντίνα που έχει άδεια παιδότοπου (τρελό)" Θεωρώντας εξαρχής , την πρόθεση σας προς ενημέρωση καλοπροαίρετη , σας αναφέρω -για την εγκυρότερη ενημέρωση των αναγνωστων σας - ότι "Στην παραλία Κακοβάτου έχουμε σε δημοτικό χώρο επιχείρηση με Άδεια Υπαίθριου Παδότοπου και Καντίνας"..
Η δαφοροποίηση με τις γνωστές "καντίνες " που αναπτύσσονται στον αιγιαλό και σε Δημόσια Κτήματα , έγκειται στο γεγονός ότι η εν λόγω επχείρηση αναπτύσεται σε Δημοτικό ακίνητο και οιαδήποτε προσπάθεια συσχέτησης με τις "καντίνες" προέρχεται είτε λόγω μη σωστής πληροφόρησης είτε εκ του πονηρού. Θεωρώντας βέβαιο ότι ισχύει το πρώτο , σας κάνω και την απαραίτητη διευκρίνηση. Σας ευχαριστώ για το χώρο σας.

* Αλήθεια τί έγινε αυτός ο άνθρωπος; Καλά να είναι και να μας ξανάρθει....γιατί αλίμονο στον τόπο που στερείται Βήματα διαλόγου και αμφισβήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου