theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ {3}

Πολεοδομία
«Το μεγαλύτερο άντρο παρανομίας του 
νομού Ηλείας είναι η πολεοδομία Ζαχάρως»
                                           Χαραλαμπος Καφύρας
Αντιπεριφεριάχης και Πρώην Νομάρχης Ηλείας
«Η πολεοδομία Ζαχάρως είναι αυτόνομο βασίλειο  
 αφού και αντικανονικές άδειες εκδίδει και αντικανονικές τροποποιήσεις»
Νίκος Κωσταντόπουλος
Νομικός σύμβουλος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού

       Στα τόσα που έχουν καταγγελθεί επισήμως  (79/Α/2012 και 1124/Α/2009  Εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. ΣΕΈΔΔ, κτ.λ) αναρωτιέμαι τι να προσθέσουμε; Πάντως θα αναφερθούμε σε αυτά που έχουμε ίδια αντίληψη.
         Α) Σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, πριν αρκετό καιρό, με τον προϊστάμενο κ. Κανακόπολο  στην ερώτηση  για κάτι αυθαίρετες κατοικίες που βγάζουν μάτια, μου ανέφερε τα εξής:
- μας φέρνουν βεβαίση από τον τοπικό πρόεδρο ότι είναι μέσα στο οικιστικό σχέδιο του χωριού ή του οικισμού  και εμείς μετά προβαίνουμε στην έκδοση της άδειας.
Στη διαμαρτυρία μου, μα καλά εσείς δεν ελέγχετε τη νομιμότητα, επικαλέστηκε  ό,τι δεν προλάβαίνουν..
        Β)   Από τον ίδιο χώρο της πολεοδομίας – ένα  πουλάκι- και τι δεν μας κατάγγειλε το τι γίνεται! Στο κόλπο λένε ότι είναι  πολλοί, συνέργεια το λένε οι νομικοί, αλλά πρωτοπαλίκαρο είναι ένα λουλούδι, και τι λουλούδι,  από μετάταξη (προσοχή! Όχι μετάξι.) Εδώ ολόκληρη η περιοχή βοά, το έχει τούμπανο κι ο δήμος το έχει κρυφό καμάρι. Βεβαίως η τρίχα γίνεται τριχιά αλλά ισχύει και η άλλη λαϊκή ρήση: «Εκεί που βγαίνει καπνός, υπάρχει και φωτιά» Ας όψεται ο μικρός της φωτογραφίας, που για περισσότερα κάνει ....τζιζ. Μούτζωτα..
       Γ) Σας μεταφέρω ένα διάλογο μεταξύ του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αλεξανδρόπουλου και του αντιδήμαρχου κ. Λάκη Λαμπρόπουλου που προΐσταται των τεχνικών υπηρεσειών του δήμου, που διεξάχθηκε μετά το πέρας του τελευταίου Δ.Σ.  έξω από το δημοτικό κτίριο συνεδριάσεων και ήμουν παρών. Ο Αλεξανδρόπουλος λοιπόν με αρκετά έντονο ύφος διαμαρτύρεται γιατί δεν του έχουν μεταβιβάσει τα έγγραφα της πολεοδομίας που έχει ζητήσει από καιρό και τα οποία είναι σχετικά με νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και υπογεγραμμένα από τον υπάλληλο – λουλούδι που παραπάνω αναφέραμε.  Ο Λάκης δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτα και στην ερώτησή μου πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ζήτησαν τα έγγραφα ο Αλεξανδρόπουλος που απάντησε  περί του 8 μήνες.{1}
Ένας  κολέγας, Κακοβατήτης και Επίτιμος
 Πρόεδρος,  μου   έλεγε  σχετικά:
Πατάς-γλυστράς και χάνεσαι..
{1} Ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας του Δ.Σ. των δήμων16852/6-4-11 ΑΠΑΦΑΣΗ του Υπ-Εσωτ, που είναι σύμφωνα με το Ν. 3852 – Καλλικράτης ρητά καθορίζει στο άρθρο 10 εδάφιο 8 ότι: Οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να ζητούν δια του Προέδρου, από το Δήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  και τους Αντιδημάρχους, πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι παραπάνω, οφείλουν να παρέχουν τις πληροφορίες και τα στοιχεία, εντός μηνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου