theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΓΙΝΕ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ 
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ!!!
                   Πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στην ανάρτηση της 18/7/2012 τονίζαμε ότι:
                    "Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επί του θέματος (ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ) πρόκειται εντός της εβδομάδας να υπάρξει άμεση ενεργή δραστηριοποίηση  της ίδιας της κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρόεδρο, το Νώντα Τριγάζη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσταλεί σχετική επιστολή σε όλους τους κατοίκους και αμέσως μετά ανάλογο έγγραφο σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.
Εδώ είμαστε....."
       Να λοιπόν που όλα πήγαν κατ΄ευχήν και όλα επαληθεύθηκαν. Σήμερα αποστέλλεται η επιστολή {Α} σε όλους τους κατοίκους του χωριού και σε λίγες ημέρες θα ακολουθλησει η αποστολή του αντίστοιχου εγγράφου  στις καθύλη αρμόδιες υπηρεσίες.
          Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!!!!!  

                  ΔΗΜΟΣ  ΖΑΧΑΡΩΣ                                    23  Ιουλίου  2012

    Δ.Δ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ                                                          Γιαννιτσοχώρι                                    
    ΘΕΜΑ: «Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στο Δ. Δ. Γιαν/ωρίου»
             Αγαπητέ συμπατριώτη/ισα
   Με την παρούσα επιστολή θέλουμε κατ’ αρχάς να σε ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό μας και στη συνέχεια, βασιζόμενοι στην κατανόησή σου, να ζητήσουμε την συνεργασία σου για την αντιμετώπισή του.
  Συγκεκριμένα πρόκειται για το θέμα της παροχέτευσης των οικιακών απόβλητων(απόνερα, βοθρολύματα κ.λ.π.) στο δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων του χωριού μας μέσω παράνομων συνδέσεων. Το φαινόμενο αυτό τείνει να πάρει σοβαρές διαστάσεις καθώς επεκτείνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. 
  Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση αποτελεί μια «βραδυφλεγή περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα» με σοβαρούς κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον του χωριού μας και την υγεία των κατοίκων του.
  Συνέπεια της ανωτέρω κατάστασης είναι:
  •  Η σοβαρή ρύπανση των επιφανειακών υδάτων αλλά και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα, απ’ όπου αντλείται το νερό που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.
  •  Η συνεχώς αυξανόμενη ρύπανση της θάλασσάς μας, αφού τα ανεπεξέργαστα απόβλητα καταλήγουν μέσω ανοικτού στραγγιστικού αγωγού σ’ αυτήν (η ρύπανση της θάλασσας είναι πλέον ορατή με γυμνό μάτι).
  •  Ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού οι αγωγοί ομβρίων έχουν μετατραπεί πλέον σε καταφύγια τρωκτικών, εντόμων κλπ που είναι πολλάκις φορείς επικινδύνων μολυσματικών ασθενειών.
  •  Η εκτεταμένη δυσοσμία που εκλύεται από τα φρεάτια.

   Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει άλλον εφησυχασμό, γι΄αυτό το Τοπικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση του για το θέμα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Περιφέρεια) και υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Παράλληλα καθιστούμε υπεύθυνους όσους εκ των κατοίκων ευθύνονται για το πρόβλημα αυτό και τους καλούμε να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στην άμεση διακοπή των παράνομων συνδέσεων.

                                                  Για το Τοπικό Συμβούλιο
                                                  Του Δ.Δ. Γιαννιτσοχωρίου
                                                           Ο Πρόεδρος
                                              ΤΡΙΓΑΖΗΣ Κ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου