theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ.Σ. {5)

 Συμβάσεις για:
  • Προμήθεια Προϊόντων
  • Παροχή Υπηρεσιών
  • Εκτέλεση Έργων
(απευθείας, πρόχειροι διαγωνισμοί)

      Το σχετικο πεδίο κατά κοινή ομολογία, αποτελεί έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοιίκησης (Τ/Α) και ευεπίφορος για παρεκτροπές κάθε είδους, λοβιτούρες, κομπίνες.Επισήμως αναφέρεται ότι η διαφθορά της Τ/Α εστιάζεται κατά 90% σε αυτόν τον τομέα.
Η 35130/739/9-8-10 απόφαση του υπουργού Οικονομικών  (ΦΕΚ 129/β΄/11-8-10) ορίζει ότι το χρηματικό όριο μέχρι του οποίου μπορεί να ανατεθεί απευθείας η ανάθεση μικρών έργων ή εργασιών συντήρησης έργων ΟΤΑ, για τους δήμους εκτός Αθηνών, Πειραιώς και Θεσ/νίκης,  είναι 10.271.4 ευρω χωρίς Φ.Π.Α. και για τις κοινότητες 5869,41. Για ηλεκτρομαγνητικά έργα το παραπάνω ποσό μει'ωνεται στο μισό. Για δε την σύμβαση έργου ή προμήθειας με συνοπτικές διαδικασίες (πρόχειρος διαγωνισμός) το όριο είναι 60.000 ευρω.  
   Κοινό μυστικό είναι η κατάτμηση του των έργων οπότε τα περισσότερα ανατίθονται απευθείας και σκοτεινά.
Ένα πράγμα που με έβγαλε από τα ρούχα μου ήταν μια θέση-πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. που παρόλο το σέβας στο θεσμό πρέπει να το αναφέρω.Ο κ. Χαραλαμπόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι δημοπρασίες γιατί τότε όλα τα έργα θα τα έπαρναν οι Πυτγιώτες εργολάβοι. Πάνω στο θέμα έχω να αναφέρω τα εξής:
  1. Θα είχε σχετικό δίκιο αν στο δήμο μας δραστηριοποιούταν περισσότεροι του ενός εργολάβοι κι μάλιστα όταν έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι..
  2. Ο φίλος έργολάβος από το Πρασιδάκι, που πριν χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί στο δήμο μας και τώρα παίρνει έργα στην Αρκαδία και Αργολίδα, γιατί λέτε έφυγε και δεν παίρνει τίποτα στη Ζαχάρω;
     Εν κατακλείδι επειδή τα πράγματα είναι πολύ λεπτά πρέπει ο δήμος να επιδυκνύει μεγάλη προσοχή και να μη δίνει αφορμές στους δημότες να υποθέτουν ή να υποψιάζονται υπόγειες διαδρομές και ποταπά αλλησβερίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου