theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

  [Προχθές έλαβα το παραπάνω μήνυμα, που εκτός από το ενδιαφέρον του περιεχομένου του, μεγάλη εντύπωση μου έκανε η υπογραφή  και η Τρανή Λάκα. Αμέσως ήρθε στο νου μου μια ξεχασμένη σελίδα από τις αλλοτινές εποχές. Εκείνη  η μακρινή εποχή που ο πατέρας μου είχε ένα μαγαζί με όλα, μπακαλική, πρόκες, σύρματα, παντόφλες και μαζί  πετρέλαιο καθαρό και ακάθαρτο, αλλά και καφενείο (καφές τούρκικος, λουκούμι και βανίλια) Κάθε απόγευμα λοιπόν οι πρώτοι πελάτες ήταν το τρίο καρό: ο Μαλιάγκος από τη Φόνισσα και οι Νώντας Τάγαρης και Νίκος Οικονομόπουλος από την Τρανή Λάκα αν και ήσαν επιφανείς Ζουρτσάνοι. Και οι τρεις τους ξεχώριζαν από όλους τους άλλους. Τους διέκρινε μια φυσική ευγένεια αναμεμιγμένη με μια ήρεμη αρχοντά και εγκαρτέρηση ζωής.Περισσότερα για κείνο το μαγαζί, τους αξέχαστους πελάτες του  αλλά και πως βρέθηκαν Ζουρτσάνοι μεγαλοκληρούχοι στην περιοχή μας διαβάστε στο βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ"] (1)   
Αγαπητέ κε Κόλλια
 Εάν κάνετε την διαδρομή από Ζαχάρω προς Γιανιτσοχώρι  θα παρατηρήσετε ότι όλες οι κύριες διασταυρώσεις ( Μπισκινόκαμπος, Κακόβατος, Νιοχώρι, Θολό, διαθέτουν ικανό φωτισμό, τις νυκτερινές  ώρες, εκτός από την δική μας διασταύρωση  και πιο επικίνδυνη αυτή που ενώνει το Γιανιτσοχώρι με το Πρασιδάκι.
Εάν θελήσει κάποιος και κυρίως Ξένος να στρίψει  προς Πρασιδάκι ερχόμενος από Ζαχάρω, μόλις πέσει το σκοτάδι, πραγματικά κινδυνεύει διότι όχι μόνο δεν υπάρχει ο παραμικρός φωτισμός αλλά έχουν σχεδόν σβηστεί και οι διαγραμμίσεις.
Επειδή πέρασα με την οικογένεια μου  και τον φετινό Αύγουστο στην  πατρογονική μου εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην Τρανή Λάκα προσπάθησα να μάθω γιατί υπάρχει συσκότιση στην διασταύρωση μας και η απάντηση που έπαιρνα ήταν ότι  οι Γύφτοι  κλέβουν τα καλώδια. Μόνο στην δική μας διασταύρωση; (2)
Παρακολουθώ καθημερινά τα νέα του τόπου μας μέσα από την ιστοσελίδα σας και σας συγχαίρω για την προσπάθεια σας, πιστεύω ότι θα ενδιαφερθείτε και για το παραπάνω θέμα εκτός εάν ήδη το έχετε κάνει μιας και το πρόβλημα μπορεί να το έχετε αντιμετωπίσει και προσωπικά.
 Με εκτίμηση 
Κώστας Ν. Οικονομόπουλος
Κάτοικος Τρανής Λάκας/Τηλ.6996814606
  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.ΕΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ, (ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ  ΓΙΝΕΙ) ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ..ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 1-2 ΩΡΕΣ.....
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ .Τ.Κ. 
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
 (1) Πάλι το έχω τονίσει ότι όποιος πράγματι ενδιαφέρεται να το διαβάσει, προσφέρεται τζαμπέ. Από πολλά έχουμε ανάγκη όχι από λίγα. 
 (2) Το έργο της διασταύρωσης Γιαννιτσοχωρίου, Πρασιδακίου με την εθνική οδό είχε γίνει όταν ένας γιαννιτσοχωρήτης (Ηλ. Κόλλιας) ήταν Δ/ντής της Γ΄ΔΕΚΕ  Πατρών και πράγματι ήταν ένα στολίδι. Δυστυχώς φέτος κάποιοι ....μάγκες (μην αδικούμε τους συμπαθείς Γύφτους, παρ΄ όλη τη δυστυχία τους, λόγω κακομοιριάς δεν είναι ικανοί για τέτοια ματσαραγκιά ) έκαναν τη μπάζα τοος με τα χάλκινα καλώδια, όπως και σε άλλα μέρη έχει καταγγελθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου