theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

     ΠΡΟΣ: α} Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχων
                 β} Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών
                 γ} Πολιτιστικο Σύλλογο Ταξιάρχες - Θολό
         
            Κυρία / Κύριε Πρόεδρε
     Σας απευθύνω αυτή την επιστολή  για ένα και μόνο λόγο. Ο Πολιτισμός  με όλες τις εκφάνσεις και τις πρακτικές του στον καθημερινό μας βίο  και ότι πηγάζει από αυτόν πρέπει να έχει πρωτεύουσα θέση στα ενδιαφέροντα ΟΛΩΝ μας. Υπ΄αυτή την αρχή, πιστεύω ακράδαντα ότι η Μοφκίτσα φύσει και θέσει ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου μας, αφενός επειδή καθίσταται άμεσα προσβάσιμη και αφετέρου επειδή διαθέτει  όλους τους απαραίτητους παράγοντες και προϋποθέσεις, όπως παραδοσιακή κτιριακή υποδομή, πανοραμική θέση.
    Με αυτή την έννοια έχουμε καθήκον όλοι αλλά ειδικά εσείς λόγω θεσμικού ρόλου να επιδείξετε φροντίδα και πρόνοια για τα κεκτημένα και μέγιστη προσοχή για την εξασφάλιση της ποιότητας των καινούργιων. 
    Πιστεύω ότι όχι μόνο είστε ενήμεροι για τις αναρτήσεις της τελευταίας βδομάδας, που είχαν αντικείμενο τα έργα στη Μοφκίτσα, αλλά είστε γνώστες και κοινωνοί του όλου θέματος.
  Λοιπόν το κύριο πρόβλημα εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα είναι η πλακόστρωση (η  λιθόστρωση καλύτερα) που από τη μια είναι εντελώς ακατάλληλη ως προς τη σειρά και την αρχιτεκτονική των πλακών ή των λίθων και από την άλλη πριν ακόμη παραληφθεί οι πλάκες έχουν ξεκολλήσει σε πολλές μεριές, λόγω κακής κατασκευής. Από εικόνα ούτε τα καλντερίμια δεν είναι έτσι και από κατασκευή ούτε τα δόντια της γιαγιάς. 
    Για να μη λέμε πολλά, ούτως εχόντων των πραγμάτων, οπωσδήποτε δεν πρέπει να γίνει τελική παραλαβή. Όμως με μερεμέτια και μπαλώματα το πρόβλημα δεν επιλύεται. Πρέπει η πλακόστρωση να γίνει από την αρχή, όλα τα άλλα είναι πασαλείμματα και είναι κρίμα. Το καλύτερο είναι η καινούργια λιθόστρωση να προστεθεί επάνω στην υπάρχουσα. 
   Πρέπει να εξαναγκασθούν ο δήμος και η περιφέρεια να απαιτήσουν τεχνική έκθεση από άλλον αρχιτέκτονα ή καλύτερα πραγματογνωμοσύνη από το  Τεχνικό Επιμελητήριο. 
   Επομένως είναι ανάγκη να υπάρξει επιστράτευση και συσπείρωση όλων, μαζί με επιστολές και διαβήματα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, δημοτικές και περιφερειακές, το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Αρχαιολογία. 
  Επίσης πρέπει να προκληθούν και οι τοπικοί βουλευτές  ώστε να γίνει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.  
  Εάν παρόλα αυτά δεν πραγματοποιηθεί ούτε η πραγματογνωμοσύνη ούτε η καινούργια λιθόστρωση για λόγους καθαρά οικονομικούς τότε η επιδιόρθωση (επανασυγκόλληση πλακών, εξισορρόπηση μεγάλων διαφορών επιπέδου και ότι άλλο) να λάβει χώρα τώρα πριν τις βροχές, ούτως ώστε με την παραλαβή στην νέα χρονιά να υπάρχει σιγουριά.
   Αγαπητοί μου πιστεύουμε ότι εμείς πράξαμε το καθήκον μας  και με το παραπάνω!
   Ιδού η σειρά σας.
  Όμως Γρηγορείτε οι καιροί ου μενετοί!!!


Θ. Κόλλιας                   
Ένας απλός Συνδημότης σας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου