theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ

        Στις 23-7-12 είχαμε δημοσιεύσει σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση στο  Γιαννιτσοχώρι, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ρίχνουν τα βοθρολύματα στους αγωγούς της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων με συνέπεια να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Παρεμφερής εικόνα παρουσιάζεται και στα άλλα παραλιακά χωριά του δήμου.
        Σε πρώτη φάση λοιπόν μοιράσθηκε η επιστολή, που ξαναδημοσιεύουμε   παρακάτω  από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας (Τ.Κ.) σε αρκετούς κατοίκους του χωριού (1) Όμως έκτοτε ουδεμία  εξέλιξη είχαμε και μάλλον δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να γίνει τίποτα από τη μεριά της Τ.Κ. παρά τα όσα ρητά αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.
    

    ΔΗΜΟΣ  ΖΑΧΑΡΩΣ                                                                 23  Ιουλίου  2012

    Δ.Δ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ                                                          Γιαννιτσοχώρι   
                                 
    ΘΕΜΑ: «Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στο Δ. Δ. Γιαν/ωρίου»
             Αγαπητέ συμπατριώτη/ισα
   Με την παρούσα επιστολή θέλουμε κατ’ αρχάς να σε ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό μας και στη συνέχεια, βασιζόμενοι στην κατανόησή σου, να ζητήσουμε την συνεργασία σου για την αντιμετώπισή του.
  Συγκεκριμένα πρόκειται για το θέμα της παροχέτευσης των οικιακών απόβλητων(απόνερα, βοθρολύματα κ.λ.π.) στο δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων του χωριού μας μέσω παράνομων συνδέσεων. Το φαινόμενο αυτό τείνει να πάρει σοβαρές διαστάσεις καθώς επεκτείνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. 
  Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση αποτελεί μια «βραδυφλεγή περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα» με σοβαρούς κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον του χωριού μας και την υγεία των κατοίκων του.
  Συνέπεια της ανωτέρω κατάστασης είναι:
  •  Η σοβαρή ρύπανση των επιφανειακών υδάτων αλλά και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα, απ’ όπου αντλείται το νερό που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.
  •  Η συνεχώς αυξανόμενη ρύπανση της θάλασσάς μας, αφού τα ανεπεξέργαστα απόβλητα καταλήγουν μέσω ανοικτού στραγγιστικού αγωγού σ’ αυτήν (η ρύπανση της θάλασσας είναι πλέον ορατή με γυμνό μάτι).
  •  Ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού οι αγωγοί ομβρίων έχουν μετατραπεί πλέον σε καταφύγια τρωκτικών, εντόμων κλπ που είναι πολλάκις φορείς επικινδύνων μολυσματικών ασθενειών.
  •  Η εκτεταμένη δυσοσμία που εκλύεται από τα φρεάτια.
   Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει άλλον εφησυχασμό, γι΄αυτό το Τοπικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση του για το θέμα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Περιφέρεια) και υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Παράλληλα καθιστούμε υπεύθυνους όσους εκ των κατοίκων ευθύνονται για το πρόβλημα αυτό και τους καλούμε να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στην άμεση διακοπή των παράνομων συνδέσεων.

                                                  Για το Τοπικό Συμβούλιο
                                                  Του Δ.Δ. Γιαννιτσοχωρίου
                                                           Ο Πρόεδρος
                                              ΤΡΙΓΑΖΗΣ Κ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ     

ΩΣΤΌΣΟ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΜΕΡΊΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΤΩΝ, 
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ"  
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
 ΤΟΥ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ (2) ΤΗ
 ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ
 ΤΗΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΑΣ ΚΑΙ 
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΥΠΟΨΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ 
ΑΠΟ 50 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 
ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΤΩΝ 
ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
{Μεγάλη σημασία έχει η τελευταία πρόταση του διαβιβαστικού, όπου σαφώς διαφαίνεται ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες από τον δήμο, το θέμα θα προχωρήσει παραπέρα}


{1}Γιατί το τεράστιο πρόβλημα δεν έλαβε  την αναγκαία έκταση (αποστολή σε όλους τους δημότες του χωριού, δημόσιες ανακοινώσεις κτ.λ.) είναι το μεγάλο ερώτημα. Σε αυτό θα επανέλθουμε σύντομα!!!
{2} Για την ενημέρωση  του δημάρχου και την κατάθεση στο πρωτόκολλο, που θα γίνει σήμερα   μαζί με όλα τα  συμπαρομαρτούντα θα γίνει ειδική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου