theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

      Όπως είναι γνωστό οι νέες δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με τον Ν. 3852/10 "Πρόγραμμα Καλλικράτης"θα τελεσθούν το φθινόπωρο του 2014, περίπου σε δύο χρόνια.
Αφενός λόγω της μεγάλης απόστασης και αφετέρου λόγω της  βαθιάς κρίσης της χώρας, όλα είναι πιθανά και μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω. Παρόλα αυτά, αν και είναι αρκετά νωρίς,  θα αποτολμήσουμε   μια επισκόπηση, σκιαγραφώντας τα πράγματα στο δήμο μας. Πώς έχει περίπου η κατάσταση, ποιος ο συσχετισμός και ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι. Βεβαίως θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί ο κίνδυνος των προγνώσεων με όσο μεγαλύτερη αντικειμενική ματιά γίνεται. Εξυπακούεται ότι δεν υπεισέρχεται ούτε κατά διάνοια η παραμικρή  πρόθεση και προσπάθεια επηρεασμού και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
    Λοιπόν όπως έχουν τα πράγματα, δύο είναι τα δεδομένα:
  1. οι υποψήφιοι θα είναι ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο Κώστας Αγραπιδάς,ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος της νυν δημοτικής αρχής, της Πανταζικής παράταξης (1).
  2. Ο έκπτωτος δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν πρόκειται να συμμετέχει στις νέες αρχαιρεσίες.
    Για το 1ο 
- Το ποιο πιθανό είναι ο υποψήφιος από το ΚΚΕ θα είναι πάλι ο Χρήστος Γιαννόπουλος, που ήταν και υποψήφιος  και τις τρεις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
- Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα είναι υποψήφιος από την παράταξη του Πανταζή. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι ο Μπάμης, που είναι και ο νυν δήμαρχος. Πολλά όμως ακούγονται από εδώ και από εκεί. Λένε για κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που τελικά θα ηγηθεί της παράταξης. Μια συμπαράταξη, επίσημο ή ανεπίσημο χρίσμα από τη Ν.Δ. στην Πανταζική παράταξη συνάδει απολύτως και δένει με τη συστράτευση στις τελευταίες γενικές εκλογές, όπου είχαμε και τη γνωστή πανηγυρική εκλογή της ανιψιάς του Πανταζή κ.Δώρας Αυγερινοπούλου. Ακόμη ακούγονται και τα  ονόματα του μέγα γλωσσαμύντορος Μπάυρον εκ Γαρδίτσης και της μεγάλης κυρίας Πιπιλή εκ Ζούρτσης.
    Όμως στον ίδιο πολιτικό χώρο της δεξιάς παροικεί και ο Αγραπιδάς, ήδη εκτεθειμένος ως υποψήφιος από την προηγούμενες εκλογές. Όπως δε κυκλοφορεί, υπογείως μεν αλλά εντόνως, υπάρχει περίπτωση ο εκλεκτός της Ν.Δ. και της Πανταζικής παράταξης να είναι ο Κώστας Αγραπιδάς. Ακούγεται και ένα άλλο σενάριο, που το γράφω με μεγάλη επιφύλαξη γιατί το θεωρώ αρκετά χλωμό. Στην περίπτωση που οι Πανταζικοί κατέβουν  με άλλον υποψήφιο, ο Αγραπιδάς θα κατέβει σε συνεργασία με τον Αλεξανδρόπουλο.
  Για το 2ο
- Ο ίδιος ο Πανταζής όπου βρεθεί και όπου σταθεί διατυμπανίζει ότι υπό τις νέες συνθήκες  και τις ανακατατάξεις που έχουν διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες πολιτικές εκλογές θα επέλθει δια της κατάργησης των νομικών περιορισμών άρση της έκπτωσής του και οπότε θα επανέλθει νικητής και τροπαιούχος στο δήμο. (2) 
      Με τα σημερινά δεδομένα,  όπου έχουμε πλήρη απαξίωση των πολιτικών δυνάμεων και αδυναμία να οδηγήσουν και να τιθασεύσουν τους οπαδούς τους, αλλά κυρίως λόγω της ιδιομορφίας των ίδιων των δημοτικών εκλογών, ουδείς υποψήφιος δεν θα απαιτήσει το χρίσμα κανενός κόμματος και όλοι θα κατέβουν με τα λάβαρα της ανεξαρτησίας.

 (1) 
  Τελευταία, επί του πιεστηρίου που λένε, έμαθα κάτι που καράφλιασα.Ετοιμάζεται και  ο ΣΥΡΙΖΑ λένε να κατεβάσει δικό του υποψήφιο.  Μάλιστα! Μα τόσο κοντόθωροι είναι οι άνθρωποι να θέλουν να μετρήσουν τη λαϊκή απήχηση, κοινώς τα κουκιά τους, αδιαφορώντας εντελώς τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του δήμου μας. Η όλη ιστορία    μου φαντάζει απίστευτη και ..παλαβή στο έπακρο. Επί του προκειμένου πάλι θα τα πούμε διότι το θέμα έχει πολλές διαστάσεις.
(2) 
      Επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, προγραμματίζουμε να έχουμε μια συνέντευξη με τον ίδιο τον έκπτωτο  δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο.




Είμαστε δε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι η 
πρόσκλησή μας έγινε αποδεχτή από τον κ. Χρονόπουλο. 
Οπότε να είσαστε όλοι stand-by, όπως και εγώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου