theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ ....


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΘΕΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
          
         Προς τα ΕΛΠΕ Α.Ε.(Κομνηνό, πρόεδρο ΔΣ, και Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο) με  
               Κοινοποίηση: 1ον  κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργό Τουρισμού  2ον  Κωνσταντίνο Τζαβάρα, υπουργό αναπληρωτή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, 3ον Μανιατόπουλο Κωνσταντίνο, πρόεδρο Δ.Σ. Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε,την κάτωθι:


 { ΣΧΕΤ.: Επιστολή προς την Διοίκηση ΕΛΠΕ Α.Ε., της 13-9-2012
                                                                                 Ζαχάρω 30-10-2012
 Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμε Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
όπως είναι γνωστό τα ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε., μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, πρόσφερε το ποσό των 4.500.000 ευρώ για την ανακατασκευή του Βιολογικού Σταθμού του Δήμου Ζαχάρως.  Με αυτή την δωρεά η εταιρεία σας είναι βασικός αρωγός στην οικονομική ανασυγκρότηση της βαρέως πληγείσας περιοχής του Δήμου μας.  Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί - ούτε καν να ξεκινήσει - το έργο που αποφασίσατε να χρηματοδοτήσετε. Αντιθέτως, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, από την Δ/νση Εταιρικών Σχέσεων των ΕΛ.ΠΕ., ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί η δωρεά σας, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν επισυμβεί.
Κύριε Πρόεδρε,
δεν έχει σημασία αν οι καθυστερήσεις οφείλονται στην ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής  ή στην γραφειοκρατία, σημασία έχει να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να πραγματοποιηθεί άμεσα το έργο, που θα λύσει σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες επενδύσεις στον τόπο μας.
Ήδη το Υπουργείο Τουρισμού, με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., έχει σε εξέλιξη επένδυση πλέον των 12.000.000 ευρώ για τη λίμνη Καϊάφα, στην οποία σήμερα καταλήγουν τα αστικά λύματα της Ζαχάρως,  χωρίς να υποστούν ουδεμία επεξεργασία. Δεν επιτρέπεται να επενδυθεί ούτε ένα ευρώ, αν πρώτα δεν λυθεί το μείζον πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση η επένδυση θα είναι «λεφτά πεταμένα».
Επισημαίνουμε επίσης ότι ο Καϊάφας, ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και ως αρχαιολογικός χώρος, είναι περιοχή η οποία προστατεύεται και ελέγχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ περιλαμβάνεται στο δίκτυο NATURA 2000.
Ενόψει όλων των ανωτέρω, απευθυνόμαστε  στην Υπουργό Τουρισμού, στον Υπουργό Αναπληρωτή Πολιτισμού και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Αστικών Ακινήτων, ώστε να σταθούν αρωγοί στο αίτημά μας για την ολοκλήρωση του έργου, που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί με την ευγενική δωρεάς σας.}
 ΤΟ ΟΞΎΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 
ΠΟΥ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΚΑΪΦΑ
 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ  ΕΧΕΙ
 ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ 
ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (120ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ) ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ.. ΜΑΡΜΑΓΚΑ;  
ΜΙΑ ΧΑΡΑ  ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου