theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚ.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ


            Κύριε αντιδήμαρχε επειδή θεωρώ  ότι σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι ο έλεγχος και η κριτική της όποιας εξουσίας που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η δημοτική αρχή με εσένα αντιπρόσωπο, θα είμαι απαιτητικός και αρκετά δηκτικός.
Κύριε Κόλλια σας ευχαριστώ θερμά που μου δίνεται την ευκαιρία να ενημερώσω τις Δημότισσες και   τους Δημότες  του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλίας  σε θέματα που εσείς θέτεται αλλά που πιστεύω ότι ενδιαφέρουν και τους συνδημότες μας. Σας ευχαριστώ ειλικρινά και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν προβάλατε και αναδεικνύατε πιο συστηματικά τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο που δυστυχώς κάποια από αυτά είναι πολύ δύσκολα και δυσεπίλυτα αλλά και τις απόψεις, θέσεις και λύσεις  που δίνει ή δεν δίνει η Δημοτική Αρχή καθώς επίσης και τις θέσεις τις απόψεις και την όποια  στάση της Αντιπολίτευσης.
      1)     Πέρυσι στις 22 Αυγούστου (κλικ ΕΔΩ) μας είχες δώσει μια συνέντευξη στην οποία διαμηνύθηκαν τα εξής: «Δηλαδή κ. αντιδήμαρχε για αυτά που υποστηρίζεις δεσμεύεσαι; :Βεβαίως. Όλα τα οφειλόμενα, στο Δήμο, χρήματα θα εισπραχθούν και σας αποκαλύπτω ότι εδώ και δυο μήνες έχουμε αρχίσει να κάνουμε καταγραφή όλων αυτών των οφειλών η δε σύσταση της επιτροπής είναι συνέχεια… αυτής της δουλειάς.   Πότε υπολογίζετε ότι θα τελειώσει αυτή η ιστορία;    Σίγουρα μέσα στο ΄11 θα έχουν συμπληρωθεί οι οικονομικοί κατάλογοι για όλα τα χρόνια. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι γίνεται κατάσταση όλων των καταστημάτων του Δήμου και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα, τι άδεια έχουν και τι πρέπει να πληρώσουν  στο δήμο.-   Ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια και αυτό για λόγους καθαρά πελατειακούς: Δεν το ξέρω, ενδεχομένως… αλλά όχι για λόγους πελατειακούς.   Οπότε έχουν απολεσθεί πολλά χρήματα από το δήμο.-   Ίσως να μην έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα, αλλά όλα θα τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου Έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά τα βαρυσήμαντα θα και θα, καθότι ξέρουμε πολύ καλά ότι ή ίδια κατάσταση συνεχίζεται και μάλιστα χειρότερη;
        ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δεν εκπλήσσομαι για την ερώτηση εκπλήσσομαι όμως που ξεχάσατε την δέσμευσή μου. Τέλος πάντων… Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι οι Βεβαιωτικοί Κατάλογοι έχουν συνταθεί και έχουν επιδοθεί στους  καταστηματάρχες με απόδειξη παραλαβής. Όσο για τα καταστήματα  ελέγχονται διαρκώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όπου υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας εφαρμόζεται η κειμένη νομοθεσία.
2)       Στην ίδια συνέντευξη για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που είσαι υποχρεωμένος από το νόμο, ως δημόσιο πρόσωπο,  να το έχεις δημοσιεύσει μας δήλωσες τα εξής: : Βεβαίως και την έχω υποβάλει στο δήμο και είναι στη διάθεση του καθενός.  Όμως εγώ μετά από λίγο καιρό έκανα αίτηση  στο δήμο και μου απάντησαν « τα πόθεν έσχες δεν  δίνονται στους πολίτες αλλά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του δήμου, αλλά τούτες τις ημέρες υπάρχει μια βλάβη η οποία θα διορθωθεί»
Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και τέτοια ανάρτηση δεν υπάρχει πουθενά, όχι μόνο για σένα αλλά και για κανένα πρόσωπο της δημοτικής αρχής.
Όλη αυτή η ιστορία δεν είναι μια καραμπινάτη κοροϊδία με ψιλό γαζί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπερβολές και κακίες… Κύριε Κόλλια γνωρίζεται σύμφωνα με το νόμο όλοι οι αιρετοί υποβάλουν δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στην αρμόδια Υπηρεσία. Ως εκ τούτου το ίδιο έχω πράξει και εγώ.
3)   Γιατί ακόμα δεν εφαρμόστηκε από την πολεοδομία που είστε αρμόδιος προϊστάμενος η απόφαση – εντολή του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης με την οποία εντέλλεται να ανακαλέσει τις οικοδομικές άδειες των οικημάτων του Πανταζή στον Καϊάφα, ως παράνομες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Υπάρχει πράγματι ένα έγγραφο από Προϊσταμένη του Δήμου Υπηρεσία που έχει την άποψη ότι πρέπει να ανακληθούν αυτές οι άδειες. Όμως υπάρχει πλειάδα εγγράφων από συναρμόδιες Προϊστάμενες  Υπηρεσίες στα οποία καταγράφονται διαφορετικές απόψεις. Τονίζω ιδιαίτερα τη λέξη «απόψεις» γιατί όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες απόψεις διατυπώνουν. Όπως γνωρίζετε σε τέτοιες περιπτώσεις τη λύση τη δίνουν τα δικαστήρια. Επίσης θέλω να σας γνωρίσω ότι ακόμα και αν θέλαμε να  υιοθετήσουμε την πρώτη άποψη δεν μπορούμε να το πράξουμε γιατί στη σχετική νομοθεσία υπάρχουν διατάξεις  που καθορίζουν σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται το μέτρο της ανάκλησης και σε αυτές αναφέρεται ρητά ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία έκδοσης τους.
 4)      Υπόψη τις παραπάνω άδειες τις έχει υπογράψει ο τότε αντινομάρχης . Αντωνακόπουλος. Είχε το δικαίωμα να τις υπογράψει; Εσείς τι λέτε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Υπάρχει σχετική νομοθεσία που καθορίζει κατά περίπτωση το δικαίωμα υπογραφής και δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω.
 5)      Στην ανάρτηση «Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ της 4—10-12  (κλικ ΕΔΩ) εσείς από την μεριά σας σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν βλέπετε  μια αντίφαση και μια ανακολουθία; Καθότι ενώ τον Ιούνιο είχατε αποστείλει το 10381/22-6-12 έγγραφο στην πολεοδομία  σχετικά με τα ανδραγαθήματα του Γιαννακούλια και καλώς είχατε πράξει, στη συνάντηση όμως με τον Αλεξανδρόπουλό, στην οποία ήμουν παρών και έγινε ένα μήνα μετά, (κλικ ΕΔΩ) κάνατε τον Πόντιο Πιλάτο. Υποστηρίζατε μετά σιγουριάς ότι δεν ξέρετε τίποτα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Πρώτα θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποσύρεται τους «άκομψους» χαρακτηρισμούς που αφορούν στη Διεύθυνση της Πολεοδομίας γιατί ούτε εσάς τιμά ούτε εμένα να συζητώ μαζί σας σε αυτό το επίπεδο ούτε όσους σας διαβάζουν. Σχετικά με το θέμα αν το μελετήσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καμία ανακολουθία.  Όσο για αιτήματα που υποβάλλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες απαντάμε σε όλα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Και εδώ πράγματι όμως θέλω να ζητήσω την κατανόηση και την υπομονή όλων γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Δήμος λειτουργεί με το 30% του απαιτούμενου προσωπικού και προσλήψεις δεν επιτρέπεται από το νόμο να κάνουμε.  
6)      Για την αλλοπρόσαλλη και παράνομη κατάσταση που επικρατεί στο δήμο μας, όπου ενώ κανονικά έχει διοριστεί δήμαρχος ο Γ. Μπάμης , στην πραγματικότητα χρέη δημάρχου εξασκεί ο Πανταζής που είναι έκπτωτος με τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, εσύ και όλοι της δημοτικής αρχής, αλλά και της όλης αντιπολίτευσης,  δεν έχετε ευθύνες; Η αποδοχή με τη μη διαμαρτυρία και καταγγελία δεν είναι συνενοχή; Και μη μας πεις ότι στο δήμο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί ακόμη και τα δένδρα το φωνάζουν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Διακατέχεσθε από ενάντια  αισθήματα προς την Δημοτική Αρχή και αυτό δυσκολεύει λίγο τη συζήτησή μας… Παρόλα αυτά νομίζω ότι στο μέλλον πολύ σύντομα θα’ λεγα… θα κατανοήστε ότι μας έχετε αδικήσει… Δεν έχω ειλικρινά καταλάβει πια είναι η ερώτηση… Θα απαντήσω όμως σε ότι καταλαβαίνω. Πρώτα μια μικρή διόρθωση αν μου επιτρέπεται. Ο κ. Μπάμης δεν έχει διοριστεί Δήμαρχος, αλλά έχει εκλέγει από την Πλειονοψηφήσασα στις εκλογές Δημοτική Παράταξη, σύμφωνα με το νόμο. Σχετικά με την άποψη σας έχω να πω ότι αδικείτε και προσβάλετε και τον κ. Μπάμη και όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον κ. Χρονόπουλο. Και αυτό γιατί ο ρόλος του καθενός έχει αποσαφηνίσει τόσο θεσμικά όσο και νομικά αλλά και πρακτικά και δεν υπάρχει ούτε ένα επεισόδιο-θεμα που να επιβεβαιώνει ή έστω να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας τέτοιας θέσης.  
7)      Τέλος στην ανάρτηση ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, της 2-10 -12 (κλικ ΕΔΩ)κάπου διαφαίνεται ότι παίζεις για υποψήφιος δήμαρχος από την Πανταζική παράταξη. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;
Κύριε Κόλλια είναι πολύ νωρίς για να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση… και ειλικρινά αυτή τη στιγμή ούτε έχει τεθεί ούτε με απασχολεί αυτό το θέμα. Αυτό που με απασχολεί και που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτή την εποχή στο Δήμο έχω πάρα πολύ δουλεία την οποία πασχίζω να ολοκληρώσω έγκαιρα και σωστά.
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση .  
Πάντα στη διάθεσή σας
Λαμπρόπουλος Λάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου