theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ


Το Περιβάλλον είναι η επιδερμίδα μας
Τ΄ ΑΚΟΥΤΕ;
Σχετικά με την αντίληψη που κυριαρχεί 
σε πάρα πολλούς συμπατριώτες μας ως προς το
 περιβάλλον και ειδικά την άμμο της θάλασσας, που
 έγινε ολοφάνερη στα σχόλια της προχθεσινής ανάρτησης,
 ως απάντηση έκανα μια αντιγραφή μιας υποσημείωσης από
 το βιβλίο μου ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. 
Παρακαλώ προσέχετε  τη τελευταία παράγραφο:
..Αυτό το θέμα, έτσι για την ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής: Το 1982 βγήκε από την Εφορία Ζαχάρως ένα έγγραφο το οποίο ρητά και κατηγορηματικά έγραφε ότι ο Γιακουμής (1) είχε κάνει μια δήλωση- βεβαίωση σε αυτή ότι αυτός και η ευρύτερη οικογένειά του κατείχαν 4 οικόπεδα στην παραλία του ΑγίουΝικόλα, προκειμένου να τα νομιμοποιήσει. Η δήλωση ήταν πέρα για πέρα ψευδής και ιδιοτελής. Και ευτυχώς με την αντίδραση πολλών η παραλία παρέμεινε ως έχει. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε τότε και η εφημεριδούλα ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ, που εκδόθηκε από την αφεντιά μου, θυμάμαι εξαιτίας αυτής της ανερυθρίαστης πρόκλησης. (2)

Η ευαισθησία των περισσοτέρων για το περιβάλλον που αποτελεί την επιδερμίδα της κοινωνίας ήταν–μήπως κι ακόμη είναι;– εντελώς ανύπαρκτη έως και επικίνδυνη καμιά φορά. Διαβάστε τον τότε λόγο της συνηγορίας τους: «Τι κάνετε έτσι; Πήρε τίποτα από την περιουσία σας; Άμμος είναι...»
(1) Πρόκειται περί του επί 28 συνεχή ολόκληρα χρόνια. πρόεδρου της Κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου. Μάλιστα!!!  
(2)  Η παραπάνω υπενθύμιση  είναι έχτρα αφιερωμένη στον κολέγα μου Αριστείδη Αβραμόπουλο, που πολλάκις στις εκτιμήσεις του είναι .. μανούλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου