theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΥΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΥΛΙΑΚΟΝ ΠΕΔΙΟΝ


Το Πυλιακόν Πεδίον και κυρίως η Πύλος, η  πολυθρύλητη και η χιλιοτραγουδισμένη «ημαθόεις» πόλη του Νέστορος από τον Όμηρο, ενώ είναι τόσο σπουδαίο θέμα για το δήμο μας, εν τούτοις δεν του έχει δοθεί η δέουσα προσοχή.
Σας γνωρίζουμε ότι μέσα από τον ιστότοπο   προγραμματίζουμε να σηκώσουμε αυτό το θέμα και να υπάρξει αρκετά εκτενής παρουσίαση. Επίσης – και αυτό με περισσή χαρά το αναγγέλλουμε – πέρα την άνοιξη  έχει δρομολογηθεί μαζί με τους συλλόγους «ΣΑΡΕΝΑ» της Καλίδονας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του  Κακοβάτου, (κλικ ΕΔΩ) μέσω των αντίστοιχων προέδρων τους, της Τριανταφυλλιάς και του Νίκου Κοροβέση, η διοργάνωση μιας σχετικής ΗΜΕΡΙΔΑΣ με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και Πελλοπονήσου.
Προς το παρόν αναφέρονται δυο λόγια, που βεβαίως στηρίζονται σε έγκριτες πηγές από το χώρο των αρχαιολόγων και ιστορικών.
Λοιπόν μέχρι την εποχή του Στράβωνα (κλικ ΕΔΏ)η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου από τον Λαπίθα μέχρι τη Νέδα καλούνταν Πυλιακόν Πεδίον, η δε τοποθεσία της Πύλου του Νέστορος ακόμη δεν έχει καθορισθεί που είναι, με τα πλείστα επιχειρήματα να υποστηρίζουν ότι είναι ο γνωστός λόφος επάνω από τον Κακόβατο. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για το δήμο μας και ίσως είναι το μοναδικό που ΟΛΟΙ ΜΑΣ χρωστάμε πολλά. Πλέον η ανάδειξή του  ΠΡΕΠΕΙ να είναι το βασικό μέλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου